A Bitcoin 16 hónapos csúcspontja ezt sugallja a BTC-árról

-

A Coinglass adatai szerint a Bitcoin (BTC) határidős ügyletek open interest-je 16 hónapja a legmagasabb szintre emelkedett.

Az on-chain adatszolgáltató szerint a vezető érme összesített futures open interest-je május 29-én 516k BTC-re emelkedett. A BTC határidős open interest utoljára 2023 januárjában volt ilyen magas.

bitcoin
Forrás: Coinglass

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A BTC határidős open interest a fennálló határidős szerződések vagy pozíciók teljes számát mutatja, amelyek még nem kerültek lezárásra vagy elszámolásra.

Ha emelkedik, az a piaci aktivitás megugrását vagy a kereskedők hangulatának pozitív változását jelzi.

Ez azt jelzi, hogy több piaci szereplő nyit újabb pozíciókat.

A BTC növekvő open interest mellett a kriptopénz tőzsdéken belüli finanszírozási aránya továbbra is pozitív maradt, még akkor is, ha továbbra is jelentős ellenállásba ütközik a 70 000 dolláros árszintnél.

A finanszírozási rátákat az örökös határidős ügyleteknél használják annak biztosítására, hogy a szerződéses ár közel maradjon az azonnali árhoz.

Ha egy eszköz határidős finanszírozási rátája pozitív, az erős keresletet jelez a long pozíciók iránt. Ez a bikás jel arra utal, hogy az eszköz árnövekedése folytatódhat.

A Coinglass adatai szerint a BTC finanszírozási rátája 0,0106% volt a cikkírás ideje szerint.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A Bitcoin egy tartományban totyog

Megállapítható, hogy a BTC az elmúlt hét napban a 20 napos exponenciális mozgóátlaga közelében mozgott. Ha egy eszköz így kereskedik, akkor azt mondják, hogy a piac konszolidációban van.

Ez azért van így, mert az ilyen mozgások azt jelentik, hogy sem a vevők, sem az eladók nem gyakorolnak erős kontrollt a piac felett.

A BTC elmúlt napokban tapasztalt szűk sávú mozgását a csökkenő Average True Range (ATR) is megerősítette.

A cikkírás idején 2,373-as értéken állt az érme ATR-je, ami az elmúlt héten közel 10%-kal csökkent.

Az ATR egy eszköz árfolyam-ingadozását méri egy kiválasztott időszakban. Ha lefelé mutat, az a konszolidáció jeleként értelmezhető.

Emellett a BTC Relatív Erősség Index (RSI) és a Money Flow Index (MFI) értékei a cikkírás idején 53,85, illetve 57,94 voltak.

Ezeknél az értékeknél ezek a mutatók azt jelezték, hogy sem a vevők, sem az eladók nem voltak teljes mértékben uraik a helyzetnek, mivel az érme árfolyama továbbra is konszolidálódott vagy egy tartományon belül ingadozott.,

Kövesd a Kriptoworld-öt a Google News-on

Olvastad már? Készüljünk fel a mém érme rallyra – Hogy ne hagyjuk ki a 300%-os nyereséget?

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

3, egy kávéscsészénél olcsóbb érme, amelyek 2024-ben megváltoztatják az életünket ☕

Vendégbejegyzés A kriptopiac nyugalomban van a várva várt bikafutás előtt. Az Altcoinok jelenleg jó belépési ponton vannak, de máris emelkednek, és bármelyik pillanatban robbanásra készen állnak. A...

Nagyon optimista Bitcoin árelőrejelzés a Mechanism Capital részéről

A geopolitikai erők kezdenek megmozdulni a Bitcoin körül, egy elemző szerint bármi lehetséges a digitális valuta árfolyamát illetően. A Bitcoin potenciálisan elérheti az 1 millió dollár...

A Solana egy 900%-os emelkedést tartogathat 1000 dollárig, de CSAK HA…

A július 15-21. hét folyamán a Solana (SOL) visszaszerezte a 150 dollárt, majd magasabbra emelkedett, és a 173 dolláros cikkírásakor 17% -ot tett ki. A...

Vajon Ethereum ETF kereskedés új altcoin rallyt indít? Az utolsó esély az altcoinok olcsó megvásárlására?

Vendégbejegyzés A kriptopiac mostanában a vihar előtti csendet éli. A szemek az Ethereumra szegeződnek, mivel egy ETF esetleges bevezetése komoly rallyt indíthat el. Az altcoinok vonzó belépési...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!