A Cardano a 20-napos EMA alatt – 10 %-os csökkenés jele lehet a…

-

A Cardano (ADA) június 7-én a 20 napos exponenciális mozgóátlaga (EMA) alá esett, és azóta közel 10%-kal csökkent az értéke.

A CoinMarketCap szerint a cikk írásakor az altcoin értéke 0,41 dollár volt.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Az ADA 20 napos EMA az elmúlt 20 nap átlagárát jelenti. Ha az ára ez alá a szint alá esik, az érme az elmúlt 20 nap átlagáránál alacsonyabb szinten kereskedik.

cardano
Forrás: TradingView

Értékeltük az ADA napi tranzakciós volumenének nyereség-veszteség arányát (hétnapos mozgóátlaggal), és a szerkesztési időben 1,01-es értéket adott vissza.

Ez a mérőszám egy eszköz napi nyereséget hozó tranzakcióinak arányát követi a veszteséggel végződő tranzakciókhoz képest.

A cikk írásakor minden egyes ADA tranzakcióra, amely veszteséggel végződött az elmúlt héten, 1,01 tranzakció hozott nyereséget, derült ki a Santiment adataiból.

Az ADA befektetők jelentős része azonban továbbra is nem realizált veszteségeken ül. Az IntoTheBlock szerint például 3,04 millió cím, amelyek a befektetői osztály 68,06%-át teszik ki, jelenleg „kint van a pénzből”.

Ez annyit jelent, hogy az ADA befektetők ezen csoportja jelenleg a költségalapjuknál alacsonyabb áron tartja az érmét.

Ezzel szemben 1,36 millió tárcacím, amely az összes ADA-tulajdonos 30,38%-át teszi ki, úgy tűnik, hogy nyereségben van.

cardano
Forrás: IntoTheBlock

A Cardano (ADA) futures open interest csökken

Az áresés miatt az ADA futures open interestje is folyamatosan csökkent az elmúlt két hétben a Coinglass szerint.

Ez a mérőszám a még nem zárt vagy nem rendezett Futures-szerződések vagy pozíciók teljes számát követi nyomon.

Ha csökken, az a piacról új pozíciók nyitása nélkül kilépő kereskedők számának növekedésére utal.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Gyakran tekintik medvés jelnek, amely egy eszközzel szembeni negatív előítélet növekedésére utal. A megjelenés időpontjában az ADA futures open interest értéke 237,14 millió dollárt tett ki.

Ennél is fontosabb azonban, hogy a hónap eleje óta 12%-kal csökkent az értéke.

cardano
Forrás: Coinglass

Olvastad már? Mexikó 3. leggazdagabb embere a bitcoin vásárlását javasolja

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Ezek a kriptoszabályozások jönnek az EU-ban 2025-ben

Az Európai Unióban egy egyre komolyabb kriptoszabályozás van kialakulóban, a változásnak pedig a MiCAR az egyik sarokköve. A MiCAR valódi hatása azonban – más kritikus fontosságú...

Évente 1000 csúcsszakember kiképzésére készül a nigériai kormány

A nigériai kormány éves képzési programot indított 1000 állampolgár számára a mesterséges intelligencia és a blokklánc területén, hogy Nigériát a globális gazdaságok elé helyezze, és...

A Bitcoin kiskereskedelmi érdeklődés csökken: A következő a sorban az Ethereum érmék a tőkeáramlásért?

Vendégbejegyzés A hétköznapi befektetők érdeklődése a Bitcoin iránt csökken. Ez az elmozdulás az Ethereum és alternatív tokenjei felé irányuló tőkeáramlást jelenthet. Az olvasók felfedezhetik, hogy mely digitális...

A legfőbb okok amiért az XRP ár jelentős emelkedést tapasztalhat

A kriptopiac megosztott a Ripple vs. SEC ügyben, és vegyes a véleményük a július 31-ig történő lehetséges megegyezésről vagy megoldásról. A spekulációkat tovább fűszerezve Zach Rector...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!