A SEC leállítja az Ethereum vizsgálatát

-

Az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyelete, a SEC úgy döntött, hogy megszünteti az Ethereum ellen folytatott vizsgálatát, bár a Consensys szerint a küzdelem még nem ért véget.

Nem vizsgálódik tovább a SEC

A SEC hivatalosan is bejelentette, hogy befejezi az Ethereum értékpapír státuszára vonatkozó vizsgálatát, és erről a megfelelő csatornákon keresztül értesítette is az Ethereum fejlesztését végző cég, a Consensys illetékeseit.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Ez azt jelenti, hogy a SEC nem fog vádat emelni a cég ellen, amiért az Ethereum értékesítését értékpapír-ügyletekként is meg lehet határozni.

A Consensys szerint ez jelentős győzelem az Ethereum fejlesztői, és az egész iparág résztvevői számára.

sec
Forrás: X

Engedélyezték az ETF-et, és ez átírja a szabályokat

A Consensys szerint a SEC döntése azután született, hogy június 7-én levelet küldtek az ügynökségnek, kérve az Ethereum elleni vizsgálat lezárását.

A Consensys érvelése szerint a SEC májusban jóváhagyta az Ethereum spot tőzsdén kereskedett alapokat, az ETF-eket, ez a döntés viszont azt feltételezi, hogy az Ethereum árucikk, nem pedig értékpapír.

A Consensys vezető tanácsadója, Laura Brookover nyilvánosságra hozta a SEC válaszlevelét, amelyben az ügynökség közölte a vállalattal, hogy nem tervez végrehajtási intézkedést javasolni.

Értékpapír, vagy nem értékpapír, ez itt a kérdés

Márciusban a Fortune arról számolt be, hogy a SEC több céget is beidézett, hogy az Ethereum értékpapírként való minősítését vizsgálják.

A Consensys áprilisban perelte be a SEC-t, miután az ügynökségtől egy úgynevezett Wells-értesítést kapott, amely arra figyelmeztetett, hogy a MetaMask kriptopénz-tárcájának egyes funkciói esetleg megsértették az értékpapír-törvényeket.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A perben a Consensys azt állította, hogy a SEC és elnöke, Gary Gensler már 2023 eleje óta értékpapírként tekintett az Ethereumra, és a Consensys szerint az SEC Végrehajtási Osztályának igazgatója, Gurbir Grewal 2023. március 28-án hagyta jóvá az Ethereum értékpapír státuszára vonatkozó hivatalos vizsgálatot.

Olvastad már? Bajban a Trump token – eladásba kezdtek a bálnák

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Breaking: Joe Biden hivatalosan is visszalép a 2024-es elnökválasztási versenytől

Joe Biden elnök vasárnap bejelentette, hogy befejezi újraválasztási kampányát. A döntés hátterében a demokraták körében növekvő aggodalmak állnak, hogy a 81 éves politikus nem tudna második...

3, egy kávéscsészénél olcsóbb érme, amelyek 2024-ben megváltoztatják az életünket ☕

Vendégbejegyzés A kriptopiac nyugalomban van a várva várt bikafutás előtt. Az Altcoinok jelenleg jó belépési ponton vannak, de máris emelkednek, és bármelyik pillanatban robbanásra készen állnak. A...

Nagyon optimista Bitcoin árelőrejelzés a Mechanism Capital részéről

A geopolitikai erők kezdenek megmozdulni a Bitcoin körül, egy elemző szerint bármi lehetséges a digitális valuta árfolyamát illetően. A Bitcoin potenciálisan elérheti az 1 millió dollár...

A Solana egy 900%-os emelkedést tartogathat 1000 dollárig, de CSAK HA…

A július 15-21. hét folyamán a Solana (SOL) visszaszerezte a 150 dollárt, majd magasabbra emelkedett, és a 173 dolláros cikkírásakor 17% -ot tett ki. A...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!