Több amerikai állam is visszavonta a Binance működési engedélyét

-

Több amerikai állam visszavonta, vagy nem újította meg a Binance US működési engedélyét a jogi problémák és a korábbi vezérigazgató, Changpeng Zhao bírósági ügyei miatt.

Egyre több helyen szembesül akadályokkal a Binance tőzsde

Egyre több amerikai állam vonta vissza vagy nem újította meg a BAM Trading Services, a Binance US anyavállalatának a pénzátutalási engedélyét.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Ezek az intézkedések bevallottan a tőzsde problémás jogi ügyei miatt kerültek sorra, valamint az alapító, CZ bírósági ítéletének köszönhetően.

CZ nemrégiben vonult börtönbe, miután az esküdtszék bűnösnek találta, és most Észak-Dakota lett a legújabb állam, amely visszavonta a Binance US pénzátutalási engedélyét.

„A vizsgálatunk megállapította, hogy a BAM Trading Services, Inc. nem felel meg Észak-Dakota törvényeinek. Továbbá, a többségi tulajdonos és ellenőrző személy, Changpeng Zhao, bűnösnek vallotta magát a pénzmosás elleni amerikai törvények megsértésében.”

Pénzmosási vádak

Zhao jelenleg négy hónapos börtönbüntetését tölti, miután a Binance megegyezett az amerikai Igazságügyi Minisztériummal.

A korábbi vezérigazgató bűnösnek vallotta magát a Banktitok Törvény megsértésében is, és a vádalku részeként a Binance beleegyezett, hogy 4,3 milliárd dollár bírságot és pénzbüntetést fizet. A DOJ eredetileg hároméves börtönbüntetést kért CZ számára.

„A pénzátutalási tevékenység magában foglalja a pénz vagy kriptopénz átvételét egy másik személy nevében történő belföldi vagy külföldi továbbítás céljából. A pénzátutalási tevékenység törvényes végzéséhez engedély szükséges az Észak-Dakotában érvényes törvények alapján.”

Sorban vonják vissza az engedélyeket az államok

Más államok is szabályozói intézkedéseket tettek a Binance US ellen, visszavonva vagy nem újítva meg pénzátutalási engedélyét pontosan ugyanezek a megfelelőségi problémák miatt.

Florida tavaly novemberben felfüggesztette a Binance US engedélyét, röviddel azután, hogy Zhao bűnösnek vallotta magát a pénzmosás elleni törvények megsértésében.

Idén január elején pedig Alaszka döntött úgy, hogy nem újítja meg a kriptotőzsde engedélyét, amit Észak-Karolina január 23-i felfüggesztése és Maine január 29-i megújításának elutasítása követett.

Connecticut április 24-én felfüggesztette a Binance US engedélyét, míg Oregon április 30-án visszavonta azt. Most pedig Észak Dakota is beállt a sorba.

„Észak-Dakota csatlakozik Alaszkához, Floridához, Maine-hez, Észak-Karolinához és Oregonhoz, amelyek hasonló lépéseket tettek a BAM Trading Services Pénzátutalási Engedélyének visszavonása vagy megújításának elutasítása érdekében.”

Olvastad már? Nem a kripto-ETF-eknek kedvez a Federal Reserve legújabb lépése

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Breaking: Joe Biden hivatalosan is visszalép a 2024-es elnökválasztási versenytől

Joe Biden elnök vasárnap bejelentette, hogy befejezi újraválasztási kampányát. A döntés hátterében a demokraták körében növekvő aggodalmak állnak, hogy a 81 éves politikus nem tudna második...

3, egy kávéscsészénél olcsóbb érme, amelyek 2024-ben megváltoztatják az életünket ☕

Vendégbejegyzés A kriptopiac nyugalomban van a várva várt bikafutás előtt. Az Altcoinok jelenleg jó belépési ponton vannak, de máris emelkednek, és bármelyik pillanatban robbanásra készen állnak. A...

Nagyon optimista Bitcoin árelőrejelzés a Mechanism Capital részéről

A geopolitikai erők kezdenek megmozdulni a Bitcoin körül, egy elemző szerint bármi lehetséges a digitális valuta árfolyamát illetően. A Bitcoin potenciálisan elérheti az 1 millió dollár...

A Solana egy 900%-os emelkedést tartogathat 1000 dollárig, de CSAK HA…

A július 15-21. hét folyamán a Solana (SOL) visszaszerezte a 150 dollárt, majd magasabbra emelkedett, és a 173 dolláros cikkírásakor 17% -ot tett ki. A...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!