Nem a kripto-ETF-eknek kedvez a Federal Reserve legújabb lépése

-

A Federal Reserve múlt heti álláspontja a jelek szerint csökkentette az intézményi befektetők piacokba vetett bizalmát, mivel a múlt héten az összes kriptotőzsdei tőzsdén kereskedett termék (ETP) teljes kiáramlása 600 millió dollár volt.

Ezzel a múlt hét a kripto ETP-k – beleértve az ETF-eket is – legnagyobb kiáramlása valósult meg március óta.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Úgy tűnik, hogy a befektetők elvesztették a bizalmukat a dot plot – a Fed elnökeinek és kormányzóinak előrejelzéseinek gyűjteménye – miatt.

A plot most azt jelzi, hogy a Federal Reserve 2024-ben csak egy kamatcsökkentésre számít, nem pedig háromra, ahogyan azt az év elején prognosztizálták.

A magas kamatlábak károsak az olyan kockázatos eszközökre, mint a kriptovaluták és a részvények, mivel a fix kamatozású, hozamtermelő eszközök, például a kincstárjegyek, a befektetők számára biztonságos terepet biztosítanak a pénzeszközök tárolására.

Különösen a Bitcoin ETF-eknél 621 millió dollár nettó kiáramlás történt, míg az Ethereum, XRP és Lido ETP-knél rendre 15 millió dollár, 2 millió dollár és 1 millió dollár nettó beáramlás volt tapasztalható.

Összességében ez hatalmas visszaesés az előző héten tapasztalt több mint 2 milliárd dollár értékű beáramláshoz képest. Ez volt a legjobb hét a kripto ETP-k alakulásában március óta, és most rögtön a legrosszabb követi ugyanezen időszak alatt.

A tőzsdén kereskedett termékek (ETP-k) egy tág fogalomkör, amely magában foglalja a tőzsdén kereskedett alapokat (ETF-ek) és a tőzsdén kereskedett jegyzéseket (ETN-ek).

Az ETF-ek széles körben népszerűek mind a kriptopénzpiacokon, mind a hagyományos pénzügyi piacokon.

Az amerikai ETP-knél volt a legnagyobb nettó kiáramlás, 565 millió dollár, míg Németországban 17 millió dolláros nettó beáramlással ellentétes volt a trend.

A Grayscale GBTC alapja tapasztalta a legnagyobb, 274 millió dolláros kiáramlást, míg az Ark Invest és a 21Shares ARKB alapja közel 150 millió dolláros kiáramlást tapasztalt.

A precíziós kereskedés itt kezdődik, Útmutató a TradingView sikeres használatához!

A BlackRock IBIT alapjába érkezett a legtöbb pénz, 41,6 millió dollár. A ProShares Ethereum határidős ügyletekbe fektető EETH alapja a második legnagyobb beáramlást regisztrálta 16,85 millió dollárral.

Éppen a múlt héten a Bitcoin és a szélesebb kriptoökoszisztéma megfigyelői megnövekedett volatilitásnak lehettek tanúi.

Az eszközök ára a vártnál jobb fogyasztói árindex (CPI) után emelkedett, azonban a rali rövid életű volt, mivel Jerome Powell Fed-elnök kommentárja órák alatt lerontotta a nyereséget.

De a kiáramlásokat és az időnként ingadozó árakat egyesek arra használták ki, hogy addig vásároljanak bitcoint, amíg „akciós”.

A MicroStrategy, amely június 13-án jelentette be az 500 millió dollár összértékű, nem biztosított, elsőbbségi átváltható kötvényeinek kibocsátását, pénteken bejelentette, hogy az ajánlatát akár 786 millió dollárra is felemelheti. A forrásokat nagyrészt bitcoinvásárlására fogják fordítani.

Eközben a Bernstein globális befektetési cég a bitcoin 2025-ös árcélját 150 000 dollárról 200.000 dollárra emelte.

Olvastad már? Egy népszerű rapper azt állítja, hogy 2001 óta tanulmányozza a kriptovalutákat

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Robert Kiyosaki Bitcoin árfolyam előrejelzése, ha Trump megnyeri az amerikai választásokat

Robert Kiyosaki jelentős gazdasági változást jósol, ha Donald Trump visszatér az elnöki székbe, ami szerinte az arany, az ezüst és a Bitcoin árának emelkedéséhez fog...

Mémcoin őrület augusztusban: Legjobb választások a kripto szakértők részéről

Vendégbejegyzés A kriptopiac jelenleg nyugodt, de bikafutás várható. Ez az időszak jó belépési lehetőséget kínál az altcoinok számára, amelyek emelkedőben vannak. Az értékrobbanás hamarosan bekövetkezhet. A várakozás...

Polygon, Mantle árfolyam elemzés 07.23.

Prémium Polygon, Mantle A kriptopénzek piacán továbbra is jelentős árfolyam-ingadozás tapasztalható, az Ethereum ETF tőzsdei bevezetése órákra van. Figyelemre méltó, hogy az ETH árfolyama 3520 dolláron jegyzik, 20,871...

Jupiter (JUP) árfolyam elemzés 07.23.

Prémium Jupiter (JUP) A Jupiter (JUP) pénteken az 1 dolláros ellenállás felett zárt, és a június 2. hetében elvesztett terület felett. A mai napon a JUP volumen zavart...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!