Kombinált bitcoin- és etheralapot bocsátanának ki a Nasdaq-on – hírösszefoglaló

-

A Hashdex egy kombinált Bitcoin és Ether kriptoalap elindítását tervezi a Wall Streeten, miután az Egyesült Államokban zöld utat kapott a szabályozó hatóságoktól.

Ugyanebben az időszakban a memecoin-piac meredek visszaesést tapasztalt, a Bitcoin-alapú non-fungible tokenek (NFT) meghaladták a Ronin 30 napos értékesítési volumenét, és több altcoin is két számjegyű csökkenést mutatott.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A Hashdex június 18-án kérelmet nyújtott be az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyeletéhez (SEC) egy kombinált spot Bitcoin (BTC) és Ethereum (ETH) tőzsdén kereskedett alap létrehozására a Nasdaq tőzsdén.

A javasolt ETF a kriptoeszközöket piaci kapitalizációjuk arányában egyensúlyozná ki, amely május 27-én 70,54% BTC és 29,46% ETH volt.

A Hashdex passzív befektetési stratégiát alkalmazna, és a Nasdaq Crypto US Settlement Price Index napi mozgását követné, anélkül hogy megpróbálná „megverni” azt.

Az eszközök letétkezelőjeként a Coinbase és a BitGo szolgálna. „Egy kombinált eszköz ETF-nek sok értelme van” – mondta James Seyffart elemző az X-en Twitteren.

bitcoin
Forrás: X

Bitcoin NFT-k meghaladják a Ronin minden idők legnagyobb eladásait

A Bitcoin-alapú nem helyettesíthető tokenek (NFT) az elmúlt 30 napban 148 millió dolláros értékesítési volument értek el, meghaladva a Ronin blokkláncot, amely korábban a harmadik legmagasabb rekordot tartotta az NFT-értékesítések tekintetében.

Blokkláncok rangsora NFT-forgalom szerint (CryptoSlam).

Az elmúlt 30 napban a Bitcoin-alapú NFT-k 148 millió dolláros forgalmat generáltak, így az Ethereum után a második helyre kerültek, amelynek volumene 157 millió dollár volt. Őket a Solana követi, 77 millió dollárral.

Bár milliós eladások történtek, az NFT-knél visszaesés volt tapasztalható.

A CryptoSlam szerint a három legnagyobb láncnál legalább 40%-os csökkenés volt az elmúlt 30 napban.

„Nincs egyértelmű katalizátor” a nagy altcoin veszteségek mögött

A kriptopiacok jelentős esést mutattak hétfőn, néhány altcoin több mint 10%-ot veszített értékéből. Az iparági elemzők szerint „nincs egyértelmű katalizátor”, ami megmagyarázná a zuhanást.

A kriptopénzek piaci kapitalizációja 2,46 billió dollárra esett, ami 3,5%-os csökkenést jelent a keddi kereskedés során.

A Shiba Inu és az Avalanche volt a legsúlyosabban érintett altcoinok között, 12,7% és 10,6%-ot esett június 17-én, CoinGecko adatai szerint.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Az Uniswap (UNI) és a Dogecoin szintén két számjegyű esést szenvedett el, míg a Solana 9,4%-kal csökkent. A Bitcoin és az Ether 1,3%-os, illetve 4,4%-os esést mutatott az elmúlt 24 órában.

A Ripple XRP volt az egyetlen altcoin, amely nem került mínuszba, bár csak 0,1%-os növekedést ért el.

Henrik Andersson, az Apollo Crypto vagyonkezelő befektetési igazgatója szerint nehéz meghatározni a piaci esés fő okát, de úgy véli, hogy az utóbbi időben a spot Bitcoin ETF-ek iránti érdeklődés csökkent.

A digitális eszközökkel foglalkozó 10xResearch cég szerint az altcoin-összeomlást a Bitcoin ETF-áramlás csökkenése is okozhatta – de úgy gondolják, hogy a két esemény épp fordítva függ össze egymással.

Olvastad már? Miért bukik meg a legtöbb altcoin, és veszíti el értékének 99%-át?

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Polygon, Mantle árfolyam elemzés 07.23.

Prémium Polygon, Mantle A kriptopénzek piacán továbbra is jelentős árfolyam-ingadozás tapasztalható, az Ethereum ETF tőzsdei bevezetése órákra van. Figyelemre méltó, hogy az ETH árfolyama 3520 dolláron jegyzik, 20,871...

Jupiter (JUP) árfolyam elemzés 07.23.

Prémium Jupiter (JUP) A Jupiter (JUP) pénteken az 1 dolláros ellenállás felett zárt, és a június 2. hetében elvesztett terület felett. A mai napon a JUP volumen zavart...

1 milliárd dollárnyi BNB tokent égetett el a Binance

Majdnem egy milliárd dollárnyi Binance Coin égett el, amikor a BNB Alapítvány végrehajtotta legújabb, minden eddiginél nagyobb égetését. A BNB Alapítvány nemrég jelentette be a...

A Ethereum ETF bevezetése a horizonton, Dymension és Bittensor tömeges nyereségre törekszik, míg a DTX Exchange ellopja a reflektorfényt

Vendégbejegyzés A jelenlegi piaci helyzet masszív fejlemények küszöbén áll. A sok közül a spot Ethereum ETF indítása van a csúcsponton. A Dymension (DYM), a Bittensor (TAO) és...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!