200 ezer dolláros bitcoint jósolnak az elemzők 2025-re

-

A bitcoin nehezen tudta átlépni a március közepén, mintegy három hónapja elért 73,7 ezer dolláros rekordot.

Jurrien Timmer, a Fidelity vagyonkezelő globális makro igazgatója azonban ujjal mutogatott a közelmúlt „lassú” hálózatára.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Timmer az X-en közzétett elemzésében elmondta:

„A Bitcoin hálózatának növekedése az elmúlt hónapokban lelassult, miközben a [coin] ára tovább emelkedett. Véleményem szerint ez az ár és az elfogadás közötti eltérés magyarázatot adhat arra, hogy a Bitcoin miért lassult le egy kicsit a potenciális új történelmi csúcsok felé vezető úton.”

Március után csökkent a bitcoin hálózati aktivitás

A Bitcoin-hálózat aktív címeiről alátámasztotta Timmer állítását.

Miután március elején, néhány nappal az ATH elérése előtt 1,1 millió aktív címnél tetőzött, ez a mutató a cikk írásakor 620 ezerre esett vissza.

Ez azt mutatja, hogy a hálózati aktivitás jelentősen csökkent a második negyedévben.

bitcoin aktív címek
A Bitcoin aktív címeinek száma (Glassnode).

Az ügyvezető a nemnulla egyenlegű BTC-címekre hivatkozott, hogy jobban alátámassza a hálózat növekedésének a BTC árára gyakorolt jelentőségéről szóló tézisét.

Hozzátette, hogy a nem nulla BTC-címek száma akkor emelkedett, amikor a hálózat növekedése megugrott, és akkor érte el a mélypontját, amikor az aktivitás csökkent.

bitcoin nemnulla címek száma
A Bitcoin nemnulla egyenleggel rendelkező tárcáinak száma (Glassnode).

Érdekes módon a nemnulla BTC egyenlegcímek 2023 negyedik negyedévében átlépték az 50 milliós határt, a fokozott amerikai spot BTC ETF spekulációk közepette.

A mérőszám a 2024. januári 51 millióról az év közepére 53 millióra ugrott, ami körülbelül 2 millió új címet jelent az elmúlt öt hónapban.

A precíziós kereskedés itt kezdődik, Útmutató a TradingView sikeres használatához!

A nemnulla BTC-címek számának növekedése ellenére Timmer kijelentette, hogy a hálózati aktivitás általános csökkenése potenciális BTC rallyt vetít előre.

Hozzátette:

„Ahhoz, hogy az új csúcsok folytatódjanak, a hálózatnak újra fel kell gyorsulnia. Lehet, hogy ezt a fiskális dominancia tézis következő fejezete vezérli.”

Bernstein: a bitcoin 2025-re elérheti a 200 ezer dollárt

Időközben a Bernstein bróker- és kutatócég elemzői 150 ezer dollárról 200 ezer dollárra módosították a BTC árfolyamcélját 2025 végére.

Az elemzők egy nemrégiben az ügyfeleknek írt jegyzetükben az ETF-keresletet és a BTC kínálati sokkot említették előrejelzésük döntő tényezőjeként.

Az elemzők becslése szerint az ETF-ek által kezelt vagyun (AUM) a jelenlegi 60 milliárd dollárról 190 milliárd dollárra emelkedik 2025-re.

Forrás: Bernstein

Így előrejelzésük szerint a BTC a jelenlegi szintről jövőre akár 2,8-szorosára, 200 ezer dollárra is emelkedhet.

„A 2024-27-es ciklusban arra számítunk, hogy a bitcoin a marginális termelési költségének 1,5-szeresére emelkedik, ami 2025 közepére 200.000 dolláros cikluscsúcsot jelent (2,8-szoros felértékelődés a mai BTC árhoz képest).”

Olvastad már? Hírösszefoglaló: nagyot mentek az NFT-k az elmúlt 7 napban

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Hallatlanul megugrott az amerikai munkanélküliség, de a BTC és 99BTC remekel, vásároljunk most?

Olyan kritikus amerikai gazdasági adatok láttak napvilágot július 18-án, csütörtökön, amelyekről neked is tudnod kell, hiszen befolyásolhatják a Bitcoin jövőbeni értékét. Gyengélkedő munkaerőpiacra utal az,...

Breaking: Joe Biden hivatalosan is visszalép a 2024-es elnökválasztási versenytől

Joe Biden elnök vasárnap bejelentette, hogy befejezi újraválasztási kampányát. A döntés hátterében a demokraták körében növekvő aggodalmak állnak, hogy a 81 éves politikus nem tudna második...

3, egy kávéscsészénél olcsóbb érme, amelyek 2024-ben megváltoztatják az életünket ☕

Vendégbejegyzés A kriptopiac nyugalomban van a várva várt bikafutás előtt. Az Altcoinok jelenleg jó belépési ponton vannak, de máris emelkednek, és bármelyik pillanatban robbanásra készen állnak. A...

Nagyon optimista Bitcoin árelőrejelzés a Mechanism Capital részéről

A geopolitikai erők kezdenek megmozdulni a Bitcoin körül, egy elemző szerint bármi lehetséges a digitális valuta árfolyamát illetően. A Bitcoin potenciálisan elérheti az 1 millió dollár...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!