További bitcoin vásárlását jelentette be a MicroStrategy

-

MicroStrategy, egy vezető amerikai üzleti intelligencia és analitikai vállalat, nyilvánosságra hozta terveit, hogy ismét Bitcoint vásárol.

A cég az eredetileg 500 millió dolláros, átváltható kötvényekre vonatkozó ajánlatát 700 millió dollárra növelte, és a bevételt azzal a szándékkal kívánja felhasználni, hogy ezzel megegyező mennyiségű Bitcoint vásároljon.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Ez a hatalmas Bitcoin-vásárlás a kriptopénz árfolyamának emelkedését eredményezheti, amit az árfolyam-ingadozás közepette megnövekedett kereslet vált ki.

Egy nemrégiben kiadott sajtóközleményben a MicroStrategy bejelentette új, 700 millió dolláros átváltható kötvénykibocsátásának értékesítését, amelyet további Bitcoin vásárlására és a már meglévő jelentős állományának bővítésére kíván felhasználni.

A vállalat nyilvánosságra hozta a 700 millió dollár értékű, 2,25%-os kamatlábbal és 2032-es lejárattal rendelkező átváltható kötvények árazását.

A MicroStrategy közzétette, hogy a konvertálható elsőbbségi kötvényeket kizárólag minősített intézményi befektetők számára, az 1933-as módosított értékpapírtörvény 144A szabályának megfelelően, zártkörűen értékesítik.

Az üzleti intelligencia cég azt is közzétette, hogy az átváltható szenior kötvények első vásárlóinak opciót biztosít arra, hogy a kibocsátástól számított 13 napon belül további, legfeljebb 100 millió dollár össznévértékben vásároljanak kötvényeket.

A MicroStrategy továbbá sajtóközleményében kiemelte, hogy a vállalat az átváltható elsőbbségi kötvények értékesítéséből származó bevételt több Bitcoin beszerzésére kívánja felhasználni általános vállalati célokra.

A 700 millió dolláros hitelviszonyt megtestesítő kötvényekből származó becsült nettó bevétel a szükséges jutalékok, a vállalat becsült ajánlattételi költségei és az első vásárlói kedvezmények levonása után körülbelül 687,8 millió dollár lesz.

Ezenfelül a nettó bevétel elérheti a 786 millió dollárt, ha az eredeti vásárlók megvásárolják a további 100 millió dolláros átváltható kötvényeket.

Korábban április 29-én a MicroStrategy közzétette 2024 első negyedévi pénzügyi eredményeit, bejelentve a teljes Bitcoin-állományát, amely elérte a megdöbbentő 214 400 coint, 7,54 milliárd dollár értékben, BTC-nként átlagosan 35 180 dolláros vételárral.

A CoinGecko szerint a nyilvános vállalatok közül a MicroStrategy viseli a világ legnagyobb Bitcoin-tulajdonosának a címét, a nettóértéke, vagyis piaci kapitalizációja 2024. június 14-én mintegy 26,53 milliárd dollár volt.

A vállalat nem tervezi, hogy leállítja a Bitcoin-felvásárlási hullámot, annak ellenére, hogy az elmúlt években jelentős veszteségeket szenvedett el.

A MicroStrategy határozott elkötelezettsége a Bitcoin-állományának bővítése mellett lehetővé tette számára, hogy figyelemre méltó mérföldköveket érjen el, és jelenleg a létező összes Bitcoin mintegy 1%-át birtokolja.

A precíziós kereskedés itt kezdődik, Útmutató a TradingView sikeres használatához!

A Bitcoin erős felhalmozási fázisa új csúcsokat válthat ki

A Bitcoin árfolyama jelenleg csökkenő tendenciát mutat, amit a Bitcoin-bányászok eladási nyomása táplál, akik több mint 1200 BTC-t adtak el, 79,20 millió dollár értékben.

bitcoin
Forrás: X

A cikk írásakor a kriptopénz értéke 66.145 dollárra esett, ami 4,70%-os csökkenést jelent az elmúlt hét napban a CoinGecko szerint.

Az eladási nyomás növekedésével a MicroStrategy közelgő 700 millió dolláros Bitcoin-vásárlása a korrekció során katalizátorként szolgálhat egy potenciális árfolyam-visszaesés számára.

Ráadásul nem a MicroStrategy az egyetlen befektető, amely több Bitcoinra szeretne szert tenni.

Egy „Jelle” néven azonosított kriptoelemző egy X posztban felfedte, hogy a Bitcoin az elmúlt három hónapban jelentős újrafelhalmozási tartományban volt.

bitcoin
Forrás: X

Közölte, hogy a befektetők komolyan felhalmozták az úttörő kriptopénzt, kihasználva a közelmúltbeli árfolyamcsökkenést, hogy több BTC-t vásároljanak a nyereségre számítva.

Jelle szerint az elmúlt három hónapban 200 ezerrel csökkent a tőzsdéken lévő Bitcoin teljes mennyisége.

Olvastad már? Ausztráliában jóváhagyták az első spot Bitcoin ETF-et

Kövesd a Kriptoworld-öt a Google News-on

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

Breaking: Joe Biden hivatalosan is visszalép a 2024-es elnökválasztási versenytől

Joe Biden elnök vasárnap bejelentette, hogy befejezi újraválasztási kampányát. A döntés hátterében a demokraták körében növekvő aggodalmak állnak, hogy a 81 éves politikus nem tudna második...

3, egy kávéscsészénél olcsóbb érme, amelyek 2024-ben megváltoztatják az életünket ☕

Vendégbejegyzés A kriptopiac nyugalomban van a várva várt bikafutás előtt. Az Altcoinok jelenleg jó belépési ponton vannak, de máris emelkednek, és bármelyik pillanatban robbanásra készen állnak. A...

Nagyon optimista Bitcoin árelőrejelzés a Mechanism Capital részéről

A geopolitikai erők kezdenek megmozdulni a Bitcoin körül, egy elemző szerint bármi lehetséges a digitális valuta árfolyamát illetően. A Bitcoin potenciálisan elérheti az 1 millió dollár...

A Solana egy 900%-os emelkedést tartogathat 1000 dollárig, de CSAK HA…

A július 15-21. hét folyamán a Solana (SOL) visszaszerezte a 150 dollárt, majd magasabbra emelkedett, és a 173 dolláros cikkírásakor 17% -ot tett ki. A...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!