Csalók vették célba a Binance társalapítóját

-

Yi He, a Binance egyik alapítója szerint jelentős összeg veszett el, amikor az X.com felhasználóit egy őt megszemélyesítő álprofil becsapta.

He szerint Elon Musk többet is tehetne a csalások ellen.

Hírességek neve mögé bújnak a csalók

Yi He aggodalmát egy álprofil csalás váltotta ki az X platformon. A Binance társalapítója olyan képeket posztolt, amelyek csaló fiókokat mutatnak, amelyek egyértelműen az ő X profilját (@heyibinance) és nevét utánozták.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Az egyik csaló sikeresen vette rá a felhasználókat, hogy kattintsanak egy linkre, amely állítólag a Binance által támogatott mémérmékhez biztosított hozzáférést.

Yi He gyorsan rámutatott, hogy ilyen érmeket nem adtak ki, és a linkre kattintás pénzveszteséget eredményezhet.

Binance
Forrás: Yi He

„Nem adtam ki új MEMEcoinokat. A linkre kattintva ellopják a pénzedet. Sok embert becsapott ez a csaló link, és jelentős összeget veszítettek ma. Van egyáltalán mód ennek a problémának a megoldására?”

Sok a hiszékeny ember a közösségi platformokon, ezért sok a csaló is

Az X.com-on, hasonlóan az összes többi közösségi média platformhoz, már régebben elterjedtek a különböző kriptovaluta csalások, és az elemzők szerint a platformon tevékenykedő csalók jelentős részben felelősek az összes, kriptovalutákhoz köthető csalásért.

A Scam Sniffer, egy csalók nyomon követésére szakosodott cég elemzése szerint a felhasználók havonta közel 50 millió dollárt veszítenek el hamisított profilok által elkövetett csalások során.

A precíziós kereskedés itt kezdődik, Útmutató a TradingView sikeres használatához!

Óvatosnak kell lenni

Sokan rávilágítottak, hogy ezek a problémák már jóval Elon Musk előtt is jelen voltak a platformon, mielőtt átnevezte volna Twittert X-re.

Egyesek szerint az új tulajdonos vitatott fizetős prémium szolgáltatásával kapcsolatos zavar szintén hozzájárulhat ahhoz, hogy a nagyközönség továbbra is bedőljön az álprofilok által elkövetett csalásoknak a platformon.

Elon Musk többször is kijelentette, hogy szándékában áll tenni valamit a „bot” és „spam” problémák ellen, de nem világos, hogy konkrétan a kriptovaluta csalásokkal foglalkozott-e.

Olvastad már? Tarolnak a Telegram kriptojátékai

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Hallatlanul megugrott az amerikai munkanélküliség, de a BTC és 99BTC remekel, vásároljunk most?

Olyan kritikus amerikai gazdasági adatok láttak napvilágot július 18-án, csütörtökön, amelyekről neked is tudnod kell, hiszen befolyásolhatják a Bitcoin jövőbeni értékét. Gyengélkedő munkaerőpiacra utal az,...

Breaking: Joe Biden hivatalosan is visszalép a 2024-es elnökválasztási versenytől

Joe Biden elnök vasárnap bejelentette, hogy befejezi újraválasztási kampányát. A döntés hátterében a demokraták körében növekvő aggodalmak állnak, hogy a 81 éves politikus nem tudna második...

3, egy kávéscsészénél olcsóbb érme, amelyek 2024-ben megváltoztatják az életünket ☕

Vendégbejegyzés A kriptopiac nyugalomban van a várva várt bikafutás előtt. Az Altcoinok jelenleg jó belépési ponton vannak, de máris emelkednek, és bármelyik pillanatban robbanásra készen állnak. A...

Nagyon optimista Bitcoin árelőrejelzés a Mechanism Capital részéről

A geopolitikai erők kezdenek megmozdulni a Bitcoin körül, egy elemző szerint bármi lehetséges a digitális valuta árfolyamát illetően. A Bitcoin potenciálisan elérheti az 1 millió dollár...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!