Megkezdte börtönbüntetését Changpeng Zhao

-

Changpeng Zhao, a Binance, a világ legnagyobb kriptopénz tőzsdéjének alapítója jelentkezett a kaliforniai Lompocban található, alacsony biztonsági fokozatú szövetségi börtönben, hogy megkezdje büntetésének letöltését.

A CNBC jelentése szerint az információt a Latham and Watkins jogi csapata is alátámasztotta.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A kriptoközösség tapsol

A kriptoközösség tagjai csodálatukat fejezték ki a volt vezérigazgató iránt, mivel őrizetbe vették.

Egy Reddit-felhasználó megemlítette, hogy a börtönbüntetés pozitív lépés CZ részéről, mivel megvédi a Binance-t a lehetséges kockázatoktól.

Az ítélethirdetést követően Zhao vázolta a börtön utáni terveit, és elárulta, hogy amint letöltötte négyhónapos büntetését a lompoci börtönben, folytatni kívánja a kriptopénzekkel való foglalkozását.

Changpeng Zhao
Forrás: X

Konkrétan azt tervezi, hogy fenntartja meglévő kriptovaluta-állományát, és passzív befektetéssel fog foglalkozni, jelezve ezzel a digitális eszközök piaca iránti folyamatos bizalmát és elkötelezettségét.

Hangsúlyozta, hogy ez az időszak „új szakaszt jelent a kriptoipar számára”, kiemelve a szabályoknak és előírásoknak való megfelelés fontosságát.

Changpeng Zhao elítélése

A Washington nyugati kerületének bíróságán tartott áprilisi meghallgatáson Richard Jones bíró négy hónap börtönbüntetésre ítélte Zhaót, akit „CZ” néven is ismertek, az általa üzemeltetett kriptotőzsdét illető pénzmosással kapcsolatos vádak miatt.

Emellett 50 millió dollár bírság megfizetésére is kötelezték. A Binance volt vezetőjének büntetése jelentősen kevesebb, mint a szövetségi ügyészek által eredetileg javasolt három év.

Annak ellenére, hogy a büntetési irányelvek 12-18 hónapos börtönbüntetést írtak elő, CZ ügyvédei kérték, hogy azt öt hónap próbaidőre csökkentsék.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Mielőtt elítélték volna, CZ bocsánatot kért tetteiért, és azt mondta, hogy „sok nyugodt időt töltött egyedül, hogy gondolkodjon és elmélkedjen”. Hozzátette, vállalta a felelősséget azért, hogy a Binance nem hajtott végre hatékony pénzmosás elleni (AML) programot.

Jones bíró döntését követően Zhao közölte, hogy egy később meghatározandó időpontban jelentkezik a börtönben.

Novemberben a CZ megállapodást kötött az amerikai kormánnyal a Binance ellen folytatott többéves vizsgálat lezárásáról. A megegyezés részeként Zhao lemondott a vállalat vezérigazgatói posztjáról.

Az Egyesült Államok a Binance korábbi vezérigazgatóját 4,3 milliárd dollár bírság megfizetésére kötelezte „polgári szabályozási végrehajtási intézkedések” miatt. Zhao 50 millió dolláros bírság megfizetését vállalta.

Kövesd a Kriptoworld-öt a Google News-on

Olvastad már? A dexek aktivitása növekszik, de mi lesz az Cardano árfolyamával?

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Breaking: Joe Biden hivatalosan is visszalép a 2024-es elnökválasztási versenytől

Joe Biden elnök vasárnap bejelentette, hogy befejezi újraválasztási kampányát. A döntés hátterében a demokraták körében növekvő aggodalmak állnak, hogy a 81 éves politikus nem tudna második...

3, egy kávéscsészénél olcsóbb érme, amelyek 2024-ben megváltoztatják az életünket ☕

Vendégbejegyzés A kriptopiac nyugalomban van a várva várt bikafutás előtt. Az Altcoinok jelenleg jó belépési ponton vannak, de máris emelkednek, és bármelyik pillanatban robbanásra készen állnak. A...

Nagyon optimista Bitcoin árelőrejelzés a Mechanism Capital részéről

A geopolitikai erők kezdenek megmozdulni a Bitcoin körül, egy elemző szerint bármi lehetséges a digitális valuta árfolyamát illetően. A Bitcoin potenciálisan elérheti az 1 millió dollár...

A Solana egy 900%-os emelkedést tartogathat 1000 dollárig, de CSAK HA…

A július 15-21. hét folyamán a Solana (SOL) visszaszerezte a 150 dollárt, majd magasabbra emelkedett, és a 173 dolláros cikkírásakor 17% -ot tett ki. A...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!