A dexek aktivitása növekszik, de mi lesz az Cardano árfolyamával?

-

A Cardano decentralizált tőzsdéje napi 23 millió ADA-s forgalmat ért el, ami jelentős növekedést mutat a kereskedési aktivitásban.

A kérdés, hogy ez elegendő lesz-e az árfolyam megtartásához?

 

Egyszer fenn, egyszer lenn

Az elmúlt hét nehéz időszakot hozott a Cardano tulajdonosok számára, mivel az árfolyam csökkenni kezdett, viszont ezzel szemben a DeFi szektor iránti érdeklődés megnőtt.

A Cardano DEX napi forgalma meghaladta a 23 millió ADA-t, ennek ellenére a hálózaton lekötött tőke mennyisége, a TVL mutató jelentősen visszaesett.

cardano
Forrás: X

Az Artemis adatai szerint a Cardano TVL értéke 430 millió dollárról 230 millió dollárra csökkent.

Ez a csökkenés valószínűleg a dApp-ok iránti érdeklődés hiányának tudható be a Cardano hálózatán, ráadásul erre még rásegít egy másik negatív tényező, az NFT kereskedés csökkenése.

Forrás: Artemis

Az elmúlt hónapban a népszerű NFT-k minimálára és a teljes kereskedési volumen is jelentősen visszahúzódott.

Hogyan reagál az ADA árfolyama?

A Cardano ökoszisztéma iránti csökkenő érdeklődés súlyosan érintheti a protokollt, és az elemzők szerint negatív hatással lehet az ADA árfolyamának mozgására is. Az ADA jelenlegi árfolyama a cikk írásakor 0,44 dollár körül mozog.

Az elmúlt hetekben az árfolyam több alacsonyabb csúcsot és mélypontot mutatott, ami sokak szerint egyértelműen medvés trendet jelez.

Az árfolyam 0,512 és 0,421 dollár között ingadozott, a 0,512 dolláros szintet pedig többször is tesztelte ebben az időszakban, de nem tudott tartósan fölötte maradni.

A precíziós kereskedés itt kezdődik, Útmutató a TradingView sikeres használatához!

Ha az ADA ismételten nekifut a 0,512 dolláros szintnek, és esetleg át tudja törni, akkor lehetséges, hogy fordulóponthoz érkezik.

Azonban jelenleg az indikátorok nem támogatják az ADA emelkedő kilátásait, egyik sem jelez közelgő hegymenetet.

Az RSI jelentősen csökkent, ami az emelkedő lendület gyengülését jelzi, és ezenkívül egy másik népszerű indikátor, a CMF is jelentősen csökkent, ami azt mutatja, hogy az ADA-ba áramló pénz mennyisége érezhetően apadni kezdett.

Nem csak az árfolyam gyengélkedése a probléma

Az ADA kereskedési forgalma is aggodalomra adhat okot. A csökkenő volumen azt jelzi, hogy az ADA kereskedési aktivitása nagyot csökkent az elmúlt napokban, ezenkívül az ADA MVRV aránya is jelentősen csökkent.

Forrás: Santiment

Ez a szám az egyes tárcákban lévő tokenek beszerzési árait veti össze az aktuális árfolyammal, és ebből kiderül, hogy növekszik azoknak a száma, akik drágábban várásoltak, mint amennyibe most kerül az ADA.

Ezen kívül egy másik fontos mutató, a hosszú távú ADA-tartó címek száma is csökkent.

Az elemzők szerint ezek egyike sem tekinthető túlságosan pozitív fejleménynek, és most az a kérdés, hogy a dexek megnövekedett aktivitása elég lesz-e ahhoz, hogy megakadályozza az árfolyam további lecsúszását?

Kövesd a Kriptoworld-öt a Google News-on

Olvastad már? Nem Elon Musk mondta Trumpnak, hogy kezdjen a kriptókkal kampányolni

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Évente 1000 csúcsszakember kiképzésére készül a nigériai kormány

A nigériai kormány éves képzési programot indított 1000 állampolgár számára a mesterséges intelligencia és a blokklánc területén, hogy Nigériát a globális gazdaságok elé helyezze, és...

A Bitcoin kiskereskedelmi érdeklődés csökken: A következő a sorban az Ethereum érmék a tőkeáramlásért?

Vendégbejegyzés A hétköznapi befektetők érdeklődése a Bitcoin iránt csökken. Ez az elmozdulás az Ethereum és alternatív tokenjei felé irányuló tőkeáramlást jelenthet. Az olvasók felfedezhetik, hogy mely digitális...

A legfőbb okok amiért az XRP ár jelentős emelkedést tapasztalhat

A kriptopiac megosztott a Ripple vs. SEC ügyben, és vegyes a véleményük a július 31-ig történő lehetséges megegyezésről vagy megoldásról. A spekulációkat tovább fűszerezve Zach Rector...

Bitcoinért kínál európai uniós állampolgárságot egy kriptoalap

Egy új alap elérhetővé tette a Bitcoin-tulajdonosok számára azt a lehetőséget, hogy a portugál aranyvízum-programon keresztül európai uniós polgárrá váljanak. Alessandro Palombo, az Unbound Fund társalapítója...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!