305 millió dolláros hackertámadás ért egy japán kriptotőzsdét

-

A DMM Bitcoin, egy japán kriptopénz tőzsde, közölte, hogy 48 milliárd jen (305 millió dollár) értékű bitcoint veszített el egy hackertámadás következtében.


Egy blogbejegyzésben a honlapján a DMM Bitcoin közölte, hogy 4502,9 BTC „szivárgott ki” a tőzsdéről. Intézkedéseket hoztak a további illetéktelen kiáramlások elkerülése érdekében.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A Blocksec biztonsági cég által szolgáltatott adatok azt mutatják, hogy a hacker az ellopott bitcoint 10 tárca között osztotta szét 500 BTC-s tételekben.

„Biztosíthatom, hogy a kiáramlással megegyező mennyiségű BTC-t fogunk beszerezni a csoport vállalatainak támogatásával, és garantáljuk a teljes összeget” – mondta a DMM Bitcoin.

A tőzsde korlátozta az összes azonnali vásárlást a platformon, és hozzátette, hogy a japán jen kivonása „a szokásosnál több időt vehet igénybe”.

2024-ben eddig több mint 473 millió dollárt loptak el kriptopénz hackerek a mostani támadást megelőzően, ami a második legnagyobb veszteség Japánban, mivel 2018-ban 58 milliárd jenért hackelték meg a Coinchecket.

Olvastad már? Felépült a Trump token, miután bűnösnek mondták ki a volt elnököt

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Hallatlanul megugrott az amerikai munkanélküliség, de a BTC és 99BTC remekel, vásároljunk most?

Olyan kritikus amerikai gazdasági adatok láttak napvilágot július 18-án, csütörtökön, amelyekről neked is tudnod kell, hiszen befolyásolhatják a Bitcoin jövőbeni értékét. Gyengélkedő munkaerőpiacra utal az,...

Breaking: Joe Biden hivatalosan is visszalép a 2024-es elnökválasztási versenytől

Joe Biden elnök vasárnap bejelentette, hogy befejezi újraválasztási kampányát. A döntés hátterében a demokraták körében növekvő aggodalmak állnak, hogy a 81 éves politikus nem tudna második...

3, egy kávéscsészénél olcsóbb érme, amelyek 2024-ben megváltoztatják az életünket ☕

Vendégbejegyzés A kriptopiac nyugalomban van a várva várt bikafutás előtt. Az Altcoinok jelenleg jó belépési ponton vannak, de máris emelkednek, és bármelyik pillanatban robbanásra készen állnak. A...

Nagyon optimista Bitcoin árelőrejelzés a Mechanism Capital részéről

A geopolitikai erők kezdenek megmozdulni a Bitcoin körül, egy elemző szerint bármi lehetséges a digitális valuta árfolyamát illetően. A Bitcoin potenciálisan elérheti az 1 millió dollár...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!