Felépült a Trump token, miután bűnösnek mondták ki a volt elnököt

-

Eközben a Jeo Boden (BODEN) mémérme, amely Trump fő riválisához, Joe Bidenhez kapcsolódik, az első 15 percben 6,4%-ot emelkedett, mielőtt ismét esésnek indult.

A Donald Trump amerikai elnökjelölthöz kötődő mémérme talpra állt, miután 16%-ot zuhant néhány pillanattal azután, hogy 34 vádpontban bűnösnek találták üzleti feljegyzések meghamisítása miatt.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Az ügy a Stormy Daniels felnőtt szórakoztatóipari sztárnak fizetett hallgatási pénz eltitkolásával kapcsolatos, és most az ítélethirdetés következik.

Az ítélet ellenére Trump fenntartja ártatlanságát, és „szégyennek” nevezte a per kimenetelét.

„Ez egy manipulált per volt egy korrupt, összeférhetetlen bíró által” – mondta Trump.

Több mint 130 millió dollárt tűnt el a Donald Trumphoz kötődő MAGA (TRUMP) token piaci értékéből a híreket követő rövid 20 perces ablakban, a CoinGecko szerint 13,48 dollárról 11,27 dollárra csökkent az árfolyam.

trump
Forrás: CoinGecko.com

Azonban ugyanilyen gyorsan visszapattant, és a cikk írásakor 14,70 dolláron áll – és már csak 1,5%-ra van attól, hogy visszaszerezze a 14,92 dolláros 24 órás csúcsot.

A TRUMP már két órával a bűnösségi ítélet előtt elkezdett lefelé tendálni, amikor az esküdtszék két napon át tartó tanácskozása elérte a 11. órát.

A Super Trump (STRUMP) és a Baby Trump (BABYTRUMP) is hasonló esést könyvelhetett el a hírek hatására, de nem tudott olyan mértékben helyreállni, mint a TRUMP.

A Jeo Boden (BODEN) mémérme felfelé ment… majd lefelé

Eközben a Jeo Boden (BODEN) mémérme, amely Trump politikai riválisához, Joe Bidenhez kapcsolódik, az első 15 percben 6,4%-kal emelkedett, mielőtt 0,283 dollárra zuhant – még a Trump elítélése előtti árfolyamánál is alacsonyabbra, a CoinGecko szerint.

A Polymarket nevű blokklánc-alapú előrejelző piacot használó kripto-játékosok továbbra is arra számítanak, hogy Trump legyőzi Bident a november 5-i választáson – 54%-os nyerési esélyt adva Biden 40%-os esélyével szemben.

Trump
Forrás: Polymarket

Mi következik Trump bírósági perében

Trump ügye most az ítélethozatalra vár, amelyet nagyrészt Juan Merchan bíró fog ellenőrizni.

Merchan valószínűleg határidőket fog szabni a feleknek az ítélethozatali memorandumok benyújtására, amelyekben mindkét fél az általa preferált büntetés mellett érvel.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A Trump-ítélet azonban még „több olajat fog önteni a megosztottság tüzére” – mondta John Deaton amerikai ügyész, aki aggodalmát fejezte ki amiatt, hogy merre tart az ország.

„A novemberi választásokig mindkét oldal egyre jobban be fog süllyedni” – mondta Deaton a Cointelegraph-nak a Consensus május 3-i konferenciáján.

Trump az elmúlt hónapokban fokozta erőfeszítéseit a kriptopénz-ipar maga mellé állítására.

Azt mondta, hogy támogatni fogja az ország 50 millió kriptopénz-tulajdonosának jogát arra, hogy a Bitcoint és más coinokat saját letétbe helyezzék.

Áprilisban vacsorát rendezett tucatnyi, non-fungible tokenért rajongó részvételével, akik Mugshot NFT-t vásároltak. Trump, állítása szerint „újra divatba hozta az NFT-ket”, és megígérte, hogy megválasztása esetén az országban tartja a helyi ipari vállalkozásokat és innovátorokat.

Kövesd a Kriptoworld-öt a Google News-on

Olvastad már? Binance: a helyzet most épp nem derűs, de korántsem reménytelen a kriptopiacon

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Évente 1000 csúcsszakember kiképzésére készül a nigériai kormány

A nigériai kormány éves képzési programot indított 1000 állampolgár számára a mesterséges intelligencia és a blokklánc területén, hogy Nigériát a globális gazdaságok elé helyezze, és...

A Bitcoin kiskereskedelmi érdeklődés csökken: A következő a sorban az Ethereum érmék a tőkeáramlásért?

Vendégbejegyzés A hétköznapi befektetők érdeklődése a Bitcoin iránt csökken. Ez az elmozdulás az Ethereum és alternatív tokenjei felé irányuló tőkeáramlást jelenthet. Az olvasók felfedezhetik, hogy mely digitális...

A legfőbb okok amiért az XRP ár jelentős emelkedést tapasztalhat

A kriptopiac megosztott a Ripple vs. SEC ügyben, és vegyes a véleményük a július 31-ig történő lehetséges megegyezésről vagy megoldásról. A spekulációkat tovább fűszerezve Zach Rector...

Bitcoinért kínál európai uniós állampolgárságot egy kriptoalap

Egy új alap elérhetővé tette a Bitcoin-tulajdonosok számára azt a lehetőséget, hogy a portugál aranyvízum-programon keresztül európai uniós polgárrá váljanak. Alessandro Palombo, az Unbound Fund társalapítója...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!