Egyre több ETF van láthatáron a Ripple vezérigazgatója szerint

-

Még több kripto tőzsdén kereskedett alap (ETF) érkezik – a spot bitcoin ETF-ek jóváhagyása és az Ethereum tartására tervezett ETF-ek elindulása után – jósolja a Ripple vezérigazgatója.

„Szerintem ez csak idő kérdése, és elkerülhetetlen, hogy legyen egy XRP ETF, lesz egy Solana ETF, lesz egy Cardano ETF, és ilyen nagyszerű” – mondta.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A közelmúltban az ether ETF-ek terén hirtelen és váratlan fejlemények történtek, az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyelete jóváhagyta a legfontosabb kérvényeket.

Még egy végleges jóváhagyás szükséges ahhoz, hogy megkezdhessék a kereskedést.

Cathie Wood, az ARK Invest vezérigazgatója a Consensus során azt is elmondta, hogy ezeket az ether ETF-eket azért hagyták jóvá, mert a kripto most választási téma.

Garlinghouse elmondta, hogy jelentős szabályozási jóváhagyási folyamatnak kell majd végbemennie, mielőtt ezeket jóváhagyják, de végül ezek csak „fekvőrendőrök” lesznek.

A Ripple vezérigazgatója kifogásolta, hogy szerinte Washingtonból hiányzik a szabályozás egyértelműsége.

„[A SEC-elnök] Gary Genslert a kongresszus elé hívták, és amikor megkérdezték tőle, hogy az ether értékpapír-e, nem válaszolt a kérdésre. Mégis ragaszkodik ahhoz, hogy a szabályok nagyon világosak, és nem szorulnak frissítésre” – mondta.

2022-ben a SEC bizalmasan őrizte William Hinman 2018-as beszédének e-mailjeit és jegyzeteit, amelyben kijelentette, hogy az ether nem értékpapír.

A SEC által beperelt Ripple hozzáférést kapott ezekhez a szerkesztett dokumentumokhoz, amelyekből kiderült, hogy az ether értékpapír státuszáról folytatott kiterjedt, belső SEC megbeszélésekről van szó.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A SEC hozzáállását kritizálta a Ripple vezérigazgatója

Az Egyesült Államok, a világ legnagyobb gazdasága, Garlinghouse véleménye szerint mégis a „szabályozási egyértelműség alsó tizedét” képviseli.

„Valahogy [Gensler] úgy véli, hogy a 70–80 évvel ezelőtti Orange Grove-i tesztek egyértelmű szabályokat adnak a kriptográfiára” – mondta, utalva a Howey teszt floridai gyökereire.

„Ennek semmi értelme, és ez egy paródia, mert a SEC álláspontja olyan politikai teherré vált, amely még az elnökválasztási versenyre is kihat.”

Garlinghouse azt is megemlítette, hogy tavaly a Ripple új munkavállalóinak 75%-a Egyesült Államokon kívüli személy volt, idén ez az arány 60%, a főbb irodák pedig Londonban, Genfben és Szingapúrban vannak.

A munkaerő-felvételi trendek tükrözik a Ripple szabályozási tisztaságra és az ügyfélhelyszínekre való összpontosítását – mondta.

„Az Egyesült Államokban a szabályozási helyzet megfelelő kialakítása kulcsfontosságú” – zárta gondolatait.

Kövesd a Kriptoworld-öt a Google News-on

Olvastad már? A Bitcoin 16 hónapos csúcspontja ezt sugallja a BTC-árról

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Csökken a Bitcoin-tárcák száma, de ez egyáltalán nem baj

A Bitcoin tárcák száma jelentősen csökkent az elmúlt hónapban, ez derül ki a Santiment adataiból. Az árfolyam stabilizálódik A legutóbbi árfolyam-emelkedés ellenére, amely a Bitcoint ismét 65...

A legjobb kriptoprojektek érkező airdropokkal: Celestia, Dymension, és Algotech

Vendégbejegyzés A piac gyors változásokon megy keresztül, új kriptoprojektek és tokenek bevezetésének tanúja. Ennek egyik jelentős trendje az airdropok megjelenése, egy olyan stratégia, amelyben a projektek ingyenes...

Sebességet váltott a digitális rubel, közeledhet a tényleges bevezetés

Vlagyimir Putyin orosz elnök kijelentette, hogy itt az ideje az országban olyan környezetet teremteni, amely növeli a digitális rubel, azaz az orosz központi banki digitális...

3 érme, amit ne hagyj ki a nyaralás előtt

Mivel a kriptopiacok erősen bikás jeleket mutatnak, ez a legjobb időszak arra, hogy kedvező áron lépjünk be az egyes előértékesítésekbe. Azt követően, hogy a Bitcoin július...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!