Nem Elon Musk mondta Trumpnak, hogy kezdjen a kriptókkal kampányolni

-

A Tesla és a SpaceX vezérigazgatója, Elon Musk cáfolta azokat a híreket, amelyek szerint tanácsot adott Donald Trump volt amerikai elnöknek a kriptovalutával kapcsolatban.

Miközben kijelentette, hogy egészen biztos benne, hogy nem tárgyalt a kriptóról Trumppal, Musk azt mondta, hogy a kriptó „a hatalmat a kormánytól az emberek felé tolhatja el”, és ő általában véve támogatja azt.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Elon Musk: Trump nem kérdezte a kriptóról, de támogatja az emberek felhatalmazását

A Tesla és a SpaceX vezérigazgatója, Elon Musk reagált arra a hírre, miszerint tanácsokat adott Donald Trump volt amerikai elnöknek és jelenlegi elnökjelöltnek több kérdésben, többek között a kriptovalutával kapcsolatban.

„Elon Musk és Donald Trump a kriptovaluta-politikáról tárgyalnak, mivel a volt elnök egyre inkább a bitcoint és más digitális eszközöket emeli ki a kampánykörúton mint az új szavazók elérésének módját – állítja egy, a tárgyalásokat ismerő személy”jelentette a Bloomberg csütörtökön.

Cáfolta a vádakat

Musk az X-en válaszolt. Mint mondja, „eléggé biztos” abban, hogy soha nem tárgyalt kriptóról Trumppal.

Elon Musk
Forrás: X

A milliárdos azonban hozzátette, hogy általában véve támogatja „azokat a dolgokat, amelyek a hatalmat a kormánytól az emberekhez helyezik át”, amire szerinte „a kripto képes”.

Trump az utóbbi időben a kriptoválasztóknak udvarol. A korábbi amerikai elnök úgy tűnik, hogy megváltoztatta kriptoálláspontját.

Elnökként kijelentette, hogy „nem rajong a bitcoinért és más kriptovalutákért, amelyek nem pénzek, és amelyek értéke erősen ingadozó és a levegőn alapul”.

Meglepő kijelentések Trumptól

A nemrégiben tartott Libertariánus Nemzeti Kongresszuson Trump fogadalmat tett, hogy „megállítja Joe Biden keresztes hadjáratát a kripto eltiprására”, és „biztosítja, hogy a kripto és a bitcoin jövője az USA-ban készüljön, ne pedig a tengerentúlon”.

Azt is ígérte, hogy „támogatja a saját letétkezeléshez való jogot” és „soha nem engedi meg egy központi banki digitális valuta [CBDC] létrehozását”. Emellett megígérte, hogy szabadon engedi Ross Ulbrichtet.

Trump kampánya ráadásul már kriptoadományokat is fogad a Coinbase-en keresztül. Christopher Giancarlo, az árufutures kereskedési bizottság (CFTC) korábbi elnöke Trumpot Amerika első kriptoelnökének tartja, kiemelve, hogy a bitcoin határidős ügyleteket az ő kormányzása alatt hagyták jóvá.

Hivatalából való távozása óta Trump három non-fungible token (NFT) gyűjtést indított. Márciusban a bitcoinra mint egy további valutára utalt. Februárban elismerte a kriptó népszerűségét, kijelentve, hogy BTC önálló életet kezdett élni, és ő együtt tud élni vele.

Musk rajongása régóta ismert

Eközben Musk korábban közzétette, hogy bitcoint, ethert és dogecoint birtokol. A milliárdos a mém kriptovaluta egyik prominens szószólója, amiért a kriptoközösségben a „Dogefather” becenevet kapta.

Januárban Musk megerősítette, hogy továbbra is birtokában van „egy rakás dogecoin”, miközben tagadta, hogy dogecoin-bálna lenne.

Cégei is rendelkeznek bitcoin-részesedésekkel, a közelmúltbeli onchain-elemzés megmutatta, hogy a Tesla 11.509 bitcoinnal, a SpaceX pedig 8.285 BTC-vel rendelkezik.

2021-ben a Tesla rövid ideig elfogadta a bitcoint járművásárlásra. Tavaly decemberben azonban Musk megemlítette, hogy nem szentel sok időt a kriptovalutákon való gondolkodásra, és hangsúlyozta, hogy egyik vállalata sem hozna létre saját kriptotokent.

Kövesd a Kriptoworld-öt a Google News-on

Olvastad már? Rekordot döntött az Ethereum kereskedési forgalma az ETF jóváhagyása után

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Breaking: Joe Biden hivatalosan is visszalép a 2024-es elnökválasztási versenytől

Joe Biden elnök vasárnap bejelentette, hogy befejezi újraválasztási kampányát. A döntés hátterében a demokraták körében növekvő aggodalmak állnak, hogy a 81 éves politikus nem tudna második...

3, egy kávéscsészénél olcsóbb érme, amelyek 2024-ben megváltoztatják az életünket ☕

Vendégbejegyzés A kriptopiac nyugalomban van a várva várt bikafutás előtt. Az Altcoinok jelenleg jó belépési ponton vannak, de máris emelkednek, és bármelyik pillanatban robbanásra készen állnak. A...

Nagyon optimista Bitcoin árelőrejelzés a Mechanism Capital részéről

A geopolitikai erők kezdenek megmozdulni a Bitcoin körül, egy elemző szerint bármi lehetséges a digitális valuta árfolyamát illetően. A Bitcoin potenciálisan elérheti az 1 millió dollár...

A Solana egy 900%-os emelkedést tartogathat 1000 dollárig, de CSAK HA…

A július 15-21. hét folyamán a Solana (SOL) visszaszerezte a 150 dollárt, majd magasabbra emelkedett, és a 173 dolláros cikkírásakor 17% -ot tett ki. A...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!