Újabb jogi eljárással néz szembe a Ripple Labs a CEO „félrevezető kijelentései” miatt

-

Az Egyesült Államok szövetségi bíróságának bírája zöld utat adott a Ripple Labs ellen indított polgári értékpapír-pernek, elutasítva a vállalat gyorsított eljárásra vonatkozó ajánlatát.

A perben azt állítják, hogy a Ripple vezérigazgatója megsértette a kaliforniai értékpapír-törvényeket.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Phyllis Hamilton kaliforniai kerületi bíró június 20-i rendelete értelmében az esküdtszék dönt arról, hogy a Ripple főnöke, Brad Garlinghouse „félrevezető kijelentéseket” tett-e egy 2017-es interjúban.

A kanadai Bloombergnek adott 2017-es interjúban Garlinghouse azt mondta, hogy „nagyon-nagyon long” volt (vagyis az árfolyam növekedésére számított, a szerk.) az XRP-t illetően – de a kereset szerint ez hamis volt, mivel abban az évben „több millió XRP-t adott el”.

Ripple Labs
Forrás: CourtListener

„Örülünk, hogy a kaliforniai bíróság elutasította az összes csoportos keresetet. Az egyetlen egyéni állami jogi követeléssel, amely fennmaradt, a tárgyaláson fogunk foglalkozni” – mondta Stu Alderoty, a Ripple Labs jogi igazgatója a Cointelegraph-nak küldött e-mailjében.

Rendeletében Hamilton bíró megjegyezte, miszerint a Ripple azzal érvelt, hogy a „félrevezető állítás” iránti keresetet el kell utasítani, mivel az XRP nem minősül értékpapírnak a Howey teszt szerint – megjegyezve egy mérföldkőnek számító döntést 2023 júliusában Analisa Torres bíró által a Ripple vs. SEC perben.

Hamilton bírónő azonban nemrégiben hozott végzésében nem értett egyet ezzel, és ehelyett úgy találta, hogy az XRP értékpapír lehet, ha nem intézményi befektetőknek adják el.

Azt mondta, hogy a Ripple erőfeszítéseiből profitot vártak volna, ami a Howey-tesztben használt egyik jelzőszám.

„A bíróság elutasítja, hogy jogilag megállapítsa, hogy egy észszerű befektető bármilyen nyereségvárakozást vont volna le az általános kriptopénz-piaci trendekből, szemben a Ripple azon erőfeszítéseivel, hogy megkönnyítse az XRP használatát többek között a határokon átnyúló fizetésekben.”

„Ennek megfelelően a [bíróság] nem állapíthatja meg jogilag, hogy a Ripple magatartása nem vezetett volna arra, hogy egy észszerű befektetőnek mások erőfeszítései miatt ne legyen nyereségelvárása” – írta Hamilton bíró.

Alderoty a Ripple Labs részéről elmondta:

„Torres bíró döntése a SEC-ügyben még mindig áll, és semmi sem zavarja ezt a döntést.”

Hiába győzött a Ripple Labs, nem nyugodhat

Az amerikai kriptoiparban sokan úgy üdvözölték Torres bíró döntését, mint nagy győzelmet a terület számára az elmúlt évben, és úgy vélték, hogy más bírák precedensként fogják használni más kriptoügyek mérlegelésekor.

De mégsem lett olyan nagy a hatása, mint remélték.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A SEC Terraform Labs elleni ügyében Jed Rakoff bíró – aki ugyanazon a bíróságon ítélkezett, mint Torres bíró – nem értett egyet a Ripple ítéletével, amikor augusztusban elutasította a Terraform hasonló elbírálásra irányuló kérelmét.

A Terraform elvesztette ezt az ügyet, és kénytelen volt egy 4,5 milliárd dolláros büntetést fizetni a SEC-nek.

Olvastad már? A stablecoin utalások száma négy év alatt 16-szorosára nőtt

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Az Ethereum (ETH) bálna ébredezik az ETH ETF indítása előtt

Egy alvó Ethereum-cím aktiválódása mindössze egy nappal a spot Ethereum ETF-ek elindítása előtt felébredt. A Whale Alert szerint kilenc év után először aktiválódott egy 977 ETH...

A top elemző az Ethereum 5000 dollárra való emelkedését jósolja az ETF buzgalom közepette – Az altcoin szezon a következő?

Vendégbejegyzés A kriptopénzpiac jelenleg nyugodt, de várakozással teli. A befektetők türelmetlenül várják a következő bikafutást, az altcoinok pedig még mindig vonzó belépési pontokat kínálnak. A közelmúltbeli stabilitás...

Az Ethereum ETF-ek az ETH árát az év végére 20.000 dollárra nyomhatják?

A kriptovilág izgalomtól pezseg az Ethereum ETF-ek számára a közelmúltban adott zöld utat követően. Ez mérföldkőnek számító döntés, és ugyanúgy átformálhatja a piacokat, mint ahogyan...

A Kraken a Tottenham Hotspur hivatalos kriptopartnere lesz

A Kraken megosztja a Tottenham Hotspur-rel azt a víziót, hogy miként lehet kihasználni az olyan élvonalbeli technológiákat, mint a blokklánc, az ügyfelek és a szurkolók...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!