A Bitcoin hálózata másodpercenként félmillió dollárt mozgat meg

-

Samson Mow, a Blockstream vezető stratégája szerint a bitcoin sosem a kávé-vásárlásról szólt, vagy hogy hány tranzakciót lehet másodpercenként megvalósítani. Szerinte ez valójában egy új pénzügyi paradigma.

Mow nem először fejti ki a nézetét, hogy szerinte a BTC kapcsán felesleges a sebességről beszélni, inkább arra kellene fókuszálni, hogy egy engedélymentes vagyontároló és tranzakciós eszköz.

Valójában nem is a TPS, a tranzakció per másodperc a lényeg, hanem a VTPS, azaz a másodpercenkénti értéktovábbítás.
A Blockstream mérnökei készítettek egy videót a láncok adatai alapján, amely segít vizualizálni, hogy hogyan is működik a Bitcoin, majd ezt a Twitteren osztották meg.


Egy másik tweetben pedig hozzátették, hogy a BTC dizájnja teljesen jó, hiszen 1 bitcoin valójában végtelen mennyiségű pénzt is érhet.
Mow szerint a videót „az XRP hülye reklámfilmje ihlette, amelyben a bitcoin tranzakciós sebességéhez hasonlítják a shitcoinjuk teljesítményét”.
A blockchain.com adataiból látszik, hogy december elsején például 4,627 milliárd dollárnyi érték mozgott a Bitcoin hálózatán. Ez majdnem eléri a november 5-én beállított, 5,15 milliárdos eddigi rekordot.

Forrás: Blockchain.com

A TPS-t régóta a Bitcoin gyenge pontjának tartják, hiszen ez a mérőszám jóval alacsonyabb, mint a konkurensei – például az Ethereum – esetében.
Ez pedig sokak számára vesszőparipának számít. Köztük van Roger Ver is, a Bitcoin Cash prófétája, aki szerint a BCH a lakossági, kisebb összegű vásárlásokhoz nagyságrendekkel jobb pénz.

Mow következetesen tartja magát a véleményéhez a BTC ügyében, és most is elmondta, aki fizetni szeretne vele, jobban jár a Lightning Network és a hasonló második rétegű megoldások használatával. A Bitcoin maga teljesen másra lett kitalálva.

„Értéktároló, és vagyonmozgatási eszköz elsősorban. Nem olyasmi, amit a mindennapi pénzügyeidben használsz. Mondtam már máskor is, hiába tartják azt rólam emiatt, hogy utálom a bitcoint, de a bitcoin nem jó fizetőeszköz.”

Olvastad már? Nem kapnak áramot a bányászok a kínai Jünnan tartományban

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


 

Legfrissebb bejegyzéseink

Az OpenSea NFT eladásai – Ezért van áprilisban egy újabb mélypont

Az OpenSea vezető non-fungible token (NFT) piactér áprilisban rekordot döntött az NFT havi értékesítési volumenének csökkenésével zárja az áprilist. Az Rchen8 által készített Dune Analytics dashboard...

A Forbes az XRP és a Cardano (ADA) „kripto-zombiknak” nevezi

A Forbes számos felső kategóriás eszközt „zombiként" jelölt meg, ami felzúdulást okoz a közösségben. A Forbes egy friss kutatási cikkében „kripto-zombiként" jelölt meg több csúcskategóriás kriptovalutát,...

A legjobb 5 kripto az előrejelzések szerint berobban ebben a bikafutamban

Vendégbejegyzés A kriptopénzek piaca a 2024-es bikafutás lendületének növekedésével pezseg a várakozástól, ami felhívja a figyelmet a kivételes ígéretet mutató érmék egy kiválasztott csoportjára. Jelen elemzés öt...

Új uniós MiCA kriptorendelet: Mi változott és miért?

A pénzmosással és a tiltott tevékenységekkel kapcsolatos növekvő aggodalmakra válaszul az Európai Parlament április 24-én új szabályokat hagyott jóvá a kriptopénzekkel kapcsolatos problémák leküzdésére. A szabályok...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!