Peter Schiff szerint ez lehet a „dollár leggyengébb éve” és ez kedvezhet az aranynak és a bitcoinnak

-

Hosszú távon több elemző is a dollár gyengülését jósolja, amely megdobhatja a tartalékvaluták árfolyamát.

2021 során rekordévet zárhat a bitcoin, mivel jelentősen meggyengülhet egy régi vetélytársa: az amerikai dollár.

Több híroldal is megírta, hogy a dollár hároméves mélyponton áll több valutával szemben, a svájci frankkal szemben pedig öt éve nem látott szinteken tartózkodik.

Elemzők: „hosszú távon egyértelműen a dollár gyengülése várható”

A dollár gyengülése általában a bitcoin erősödéhez vezet – 2020 során a dollár értékét mutató DXY index megbízhatóan előrejelezte az árfolyamot.

Forrás: TradingView

2020 során inverz korreláció alakult ki a bitcoin és a DXY között, elemzők szerint az újabb mélypont még inkább a kriptopénznek kedvezhet.
A dollár értékét a globális gazdaság helyreállásának reményei és egy újabb koronavírus-segélycsomag ássák alá.
Kedden a DXY értéke 91,1 pontig zuhant – 2018 áprilisa óta nem állt ilyen alacsonyan.
John Doyle, a Tempus kereskedelmi alelnöke elmondta, „amikor kiderül, hogy végre ismét egy újabb segélycsomag jöhet ennyi huzavona után, az ismét okot adhat a dolláreladásra.”
Forrás: TradingView

Még a bitcoinszkeptikus Peter Schiff is egyetért a bitcointulajdonosokkal a dollár jövőjét illetően.
„A dollár értéke 2015 januárja óta nem volt ilyen alacsony a svájci frankkal szemben.”

„Ez már egy előjel. A frank egy hírnök, de hamarosan több valuta is követni fogja. 2021 lehet a dollár legrosszabb éve, legalábbis 2022-ig.”

A Grayscale véletlenül aranyvásárlásra intett

Schiff hűsége az aranyhoz hamarosan kifizetődhet, ugyanis a nemesfém értéke ismét megindult.
Barry Silbert, a kriptopénzekkel foglalkozó Grayscale vagyonkezelő alapítója megerősítette, hogy a hónap során visszahozzák a „bitcoin – nem arany” reklámokat, amely egy elemző szerint azt jelzi, hogy az arany megtalálta mélypontját.

Olvastad már? Így reagált a közösség az új bitcoincsúcsra

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


 


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) és más kriptodevizák a közel-keleti feszültség növekedésével elvéreznek

A kriptopénzek piaca hatalmas mértékű reakciót jegyzett a közel-keleti feszültségek eszkalálódására. A Bitcoin (BTC), a néhány perc alatt értékének közel 8%-át veszítette el, miközben más...

ONDO (ONDO) árfolyam elemzés 04.13.

Prémium ONDO (ONDO) Az ONDO (ONDO) függetlenítette magát a szélesebb kriptopiactól, mivel a napi grafikonja zöld maradt, míg mások elvéreztek. Tény, hogy az ONDO-nak sikerült az altcoinok királyát,...

A CYBRO előértékesítése: A Dogecoin, Shiba Inu és Dogwifhat befektetői mellett, lovagolja meg a hype-ot, és szerezz profitot!

Vendégbejegyzés A kriptopiacon zajlik a legújabb előértékesítési lehetőség, látszólag olyan nagy nevek nyomdokaiba lépve, mint a Dogecoin és a Shiba Inu. Egy új játékos lép a...

Dogecoin long vagy short? Íme, hol állnak a kereskedők a DOGE 13%-os esése után

A piac elemzése során kiderült, hogy a kereskedők a Dogecoin (DOGE) legutóbbi küzdelmei ellenére is pozitívan álltak a Dogecoin hozamához. A DOGE korábban úgy tűnt,...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!