A Bitcoin hálózata másodpercenként félmillió dollárt mozgat meg

-

Samson Mow, a Blockstream vezető stratégája szerint a bitcoin sosem a kávé-vásárlásról szólt, vagy hogy hány tranzakciót lehet másodpercenként megvalósítani. Szerinte ez valójában egy új pénzügyi paradigma.

Mow nem először fejti ki a nézetét, hogy szerinte a BTC kapcsán felesleges a sebességről beszélni, inkább arra kellene fókuszálni, hogy egy engedélymentes vagyontároló és tranzakciós eszköz.

Valójában nem is a TPS, a tranzakció per másodperc a lényeg, hanem a VTPS, azaz a másodpercenkénti értéktovábbítás.
A Blockstream mérnökei készítettek egy videót a láncok adatai alapján, amely segít vizualizálni, hogy hogyan is működik a Bitcoin, majd ezt a Twitteren osztották meg.


Egy másik tweetben pedig hozzátették, hogy a BTC dizájnja teljesen jó, hiszen 1 bitcoin valójában végtelen mennyiségű pénzt is érhet.
Mow szerint a videót „az XRP hülye reklámfilmje ihlette, amelyben a bitcoin tranzakciós sebességéhez hasonlítják a shitcoinjuk teljesítményét”.
A blockchain.com adataiból látszik, hogy december elsején például 4,627 milliárd dollárnyi érték mozgott a Bitcoin hálózatán. Ez majdnem eléri a november 5-én beállított, 5,15 milliárdos eddigi rekordot.

Forrás: Blockchain.com

A TPS-t régóta a Bitcoin gyenge pontjának tartják, hiszen ez a mérőszám jóval alacsonyabb, mint a konkurensei – például az Ethereum – esetében.
Ez pedig sokak számára vesszőparipának számít. Köztük van Roger Ver is, a Bitcoin Cash prófétája, aki szerint a BCH a lakossági, kisebb összegű vásárlásokhoz nagyságrendekkel jobb pénz.

Mow következetesen tartja magát a véleményéhez a BTC ügyében, és most is elmondta, aki fizetni szeretne vele, jobban jár a Lightning Network és a hasonló második rétegű megoldások használatával. A Bitcoin maga teljesen másra lett kitalálva.

„Értéktároló, és vagyonmozgatási eszköz elsősorban. Nem olyasmi, amit a mindennapi pénzügyeidben használsz. Mondtam már máskor is, hiába tartják azt rólam emiatt, hogy utálom a bitcoint, de a bitcoin nem jó fizetőeszköz.”

Olvastad már? Nem kapnak áramot a bányászok a kínai Jünnan tartományban

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


 

Legfrissebb bejegyzéseink

A Cardano 1,7 milliárd dollárral növeli a piaci tőkeértéket

A Cardano, az egyik legmenőbb kriptovaluta, ma figyelemre méltó feltámadást tapasztalt, több mint 1,7 milliárd dollárral növelve piaci kapitalizációját. Ez a fellendülés a kriptopénzek piacán tapasztalható...

Három év börtönt kapott a biztonsági szakértő, aki két tőzsdét is meghekkelt

Ez az első eset, hogy az USA-ban börtönbüntetést kapott valaki azért, mert kihasználta egy okosszerződés kódhibáját, a bíróság ráadásul az ellopott 12 millió dollár visszafizetésére...

Az elemző masszív árrallyt jósol az altcoinok számára, amelyet a BTC feleződése vált ki, a SOL, DOT, TON, OP és BLP-re utalva

Vendégbejegyzés A kriptopiac egy izgalmas szakaszba lép, ahogy a Bitcoin következő feleződése közeledik. Az elemzők a kiválasztott altcoinok felé fordítják figyelmüket, jelentős értéknövekedést várva. Közülük a SOL, a...

Megsínylette a Solana a kriptopiaci zuhanást

A SOL token árfolyama 11%-ot esett a hétvégén, és a derivatíva-piacon ez hatalmas zuhanáshoz vezetett. A határidős kötések tömegével likvidálódtak, és egyetlen nap leforgása alatt...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!