Samson Mow, a Blockstream vezető stratégája szerint a bitcoin sosem a kávé-vásárlásról szólt, vagy hogy hány tranzakciót lehet másodpercenként megvalósítani. Szerinte ez valójában egy új pénzügyi paradigma.

Mow nem először fejti ki a nézetét, hogy szerinte a BTC kapcsán felesleges a sebességről beszélni, inkább arra kellene fókuszálni, hogy egy engedélymentes vagyontároló és tranzakciós eszköz.

Kövesd automatikusan a legsikeresebb kereskedőket, és hozd ki a legtöbbet befektetésedből – regisztrálj a PrimeXBT-re promóciós linkünkön keresztül!

Valójában nem is a TPS, a tranzakció per másodperc a lényeg, hanem a VTPS, azaz a másodpercenkénti értéktovábbítás.

A Blockstream mérnökei készítettek egy videót a láncok adatai alapján, amely segít vizualizálni, hogy hogyan is működik a Bitcoin, majd ezt a Twitteren osztották meg.

Egy másik tweetben pedig hozzátették, hogy a BTC dizájnja teljesen jó, hiszen 1 bitcoin valójában végtelen mennyiségű pénzt is érhet.

Mow szerint a videót „az XRP hülye reklámfilmje ihlette, amelyben a bitcoin tranzakciós sebességéhez hasonlítják a shitcoinjuk teljesítményét”.

A blockchain.com adataiból látszik, hogy december elsején például 4,627 milliárd dollárnyi érték mozgott a Bitcoin hálózatán. Ez majdnem eléri a november 5-én beállított, 5,15 milliárdos eddigi rekordot.

Forrás: Blockchain.com

A TPS-t régóta a Bitcoin gyenge pontjának tartják, hiszen ez a mérőszám jóval alacsonyabb, mint a konkurensei – például az Ethereum – esetében.

Ez pedig sokak számára vesszőparipának számít. Köztük van Roger Ver is, a Bitcoin Cash prófétája, aki szerint a BCH a lakossági, kisebb összegű vásárlásokhoz nagyságrendekkel jobb pénz.

Érdekel a tőzsde? Szeretnél beletanulni a Bitcoin és kriptovaluta kereskedésbe? Akkor látogass el a Cryptofalka oldalára!

Mow következetesen tartja magát a véleményéhez a BTC ügyében, és most is elmondta, aki fizetni szeretne vele, jobban jár a Lightning Network és a hasonló második rétegű megoldások használatával. A Bitcoin maga teljesen másra lett kitalálva.

„Értéktároló, és vagyonmozgatási eszköz elsősorban. Nem olyasmi, amit a mindennapi pénzügyeidben használsz. Mondtam már máskor is, hiába tartják azt rólam emiatt, hogy utálom a bitcoint, de a bitcoin nem jó fizetőeszköz.”

Olvastad már? Nem kapnak áramot a bányászok a kínai Jünnan tartományban

Forrás: cointelegraph.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon. Legyen szép napotok! 🙂