Újabb lépést az Ethereum 2.0 felé: megszületett a beacon chain genezis blokkja

-

Egyéves fejlesztés után az Ethereum 2.0 beacon chainjének genezis blokkja végre napvilágot látott.

A második legnagyobb kriptopénz folyamatosan elhalasztott skálázási és biztonsági fejlesztései ellenére újabb magabiztos lépést tett a cél felé: december 1-én első lélegzetet vett, nem sokkal 13 óra után, ahogy azt tervezték.

Az elstartolás fennakadások nélkül történt, és elérte a blokklánc véglegesítéséhez szükséges stake-részvételt.
Vitalik Buterin arról viccelt, hogy az első blokk nem tartalmazott valami jó kis üzenetet valami nagy dologról.


A legnagyobb változás minden bizonnyal a proof-of-stake konszenzusprotokoll hálózatra való bevezetése lesz, amely korábban ugyanaz a proof-of-work volt, mint a Bitcoin esetében.
A PoS célja, hogy még energiahatékonyabb módon biztosítsa a hálózatot: a hitelesítőknek az etherüket egy stakingszerződésbe kell utalniuk, ahelyett, hogy kriptográfiai feladványokat oldanának meg számítási kapacitással.
Az elindulás tervezett dátumát csak hetekkel ezelőtt erősítették meg, a hétnapos visszaszámláló pedig akkor tudott csak élesedni, amikor a stakingszerződésbe utalt etherek száma elérte az 524.288 ETH-t.
Egy fájdalmasan lassú elstartolás után a sikeres indulás így is csak órákon múlott a hiányzó ETH-k miatt.
A PoS-re való átállás kikövezné az utat az olyan jövőbeni fejlesztéseknek, mint a szilánkosítás a skálázhatóság fejlesztése érdekében.

A jelenleg stake-elt ETH-k csak az Ethereum 2.0 1.5-ös fázisának kigördülésekor kerülhetnek vissza tulajdonosaikhoz, amelyre a jelenlegi tervek szerint 2021 végén, 2022 elején kerülhet sor. Ezzel a fejlesztéssel a beacon chain és a szilánkosító rendszer felkerül a mainnetre is.
Az ETH2 elindulásának ténye a kriptopénz árfolyamán is meglátszott. Az idei évet mindössze 130 dolláron kezdte, mára azonban már 600 dollárt ér.
Az elindulást a leginkább a decentralizált közösségek várják. A defik 2020-as felrobbanása jelentős forgalom- és díjnövekedést okozott az Ethereum hálózatán.

Olvastad már? Egy vagyonkezelő szerint csupán a bitcoinba áramlik az aranyból kitörő tőke

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


 

Legfrissebb bejegyzéseink

A szakértők szerint a legjobb altcoinok készen állnak a rövid távú nyereségre

Vendégbejegyzés A kriptopiac a fellendülés erős jeleit mutatja, felkeltve a tapasztalt befektetők és az újonnan érkezők figyelmét egyaránt. A bikás tendenciával a láthatáron a reflektorfény a kiválasztott...

A Cardano 1,7 milliárd dollárral növeli a piaci tőkeértéket

A Cardano, az egyik legmenőbb kriptovaluta, ma figyelemre méltó feltámadást tapasztalt, több mint 1,7 milliárd dollárral növelve piaci kapitalizációját. Ez a fellendülés a kriptopénzek piacán tapasztalható...

Három év börtönt kapott a biztonsági szakértő, aki két tőzsdét is meghekkelt

Ez az első eset, hogy az USA-ban börtönbüntetést kapott valaki azért, mert kihasználta egy okosszerződés kódhibáját, a bíróság ráadásul az ellopott 12 millió dollár visszafizetésére...

Az elemző masszív árrallyt jósol az altcoinok számára, amelyet a BTC feleződése vált ki, a SOL, DOT, TON, OP és BLP-re utalva

Vendégbejegyzés A kriptopiac egy izgalmas szakaszba lép, ahogy a Bitcoin következő feleződése közeledik. Az elemzők a kiválasztott altcoinok felé fordítják figyelmüket, jelentős értéknövekedést várva. Közülük a SOL, a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!