A helyi média jelentése alapján Jünnan áramszolgáltatóját arra utasították, hogy ne szolgálja ki a helyi Bitcoin-bányászokat.

A tartomány, az általuk biztosított hashráta alapján a negyedik legnagyobbnak számít a kínai tartományok között.

Kövesd automatikusan a legsikeresebb kereskedőket, és hozd ki a legtöbbet befektetésedből – regisztrálj a PrimeXBT-re promóciós linkünkön keresztül!

Baoshan város hatóságai újabb erőfeszítéseket tesznek, hogy valahogy kordában tarthassák a bányászok tevékenységét. Ennek a mostani eredménye az, hogy hivatalosan is utasították az áramszolgáltatót, kapcsolja le a hálózatról a bányászfarmokat.

Colin Wu kínai riport a hét elején a Twitteren osztotta meg, hogy a bányászok megkeresték a tiltás ügyében. Megosztott egy szkennelt dokumentumot is, amelyet szemmel láthatóan a helyi áramszolgáltató juttatott el a bányászokhoz.

Wu mindenesetre úgy véli, ez a tiltás nem pekingi utasításra történik, hanem valamiféle helyi, anyagi jellegű ügy állhat a dolog hátterében. Ebből az következik, hogy nem kell a teljes iparágra kiterjedő fenyegetéssel számolni.

„Nem hiszem, hogy túl kellene reagálni ennek a dolognak a hatását. A kínai energiacégek hozzáállása a kriptóhoz elég változékony. Politikai nyomás helyett én inkább valamiféle pénzügyi érdekeltséget sejtek a háttérben.”

Ugyanebben az időpontban viszont a globális hashráta 140 EH/s-ről egészen 125-ig esett, egy körülbelül 10%-os csökkenéssel, de az okozati viszony nem egyértelmű.

A Bitcoin Áramfogyasztási Index adatai alapján – amelyet a Cambridge Egyetem szolgáltat – látható, hogy Jünnan tartomány csak a negyedik legnagyobb bányász Kínában, azt Hszincsiang, Szecsuán és Belső-Mongólia előzik meg, legalábbis az idei áprilisi adatok alapján.

A tartomány a globális hashráta 5,42%-áért felel, így Kína mint ország, valamint az USA, Oroszország, és Kazahsztán előzik csak meg.

Júniusban Wu már beszámolt arról, hogy a Jünnan tartományi kormányzat már bezáratott 64 engedély nélküli farmot, köztük hét olyat is, amely igazából még csak épült, de nem üzemelt.

Az indoklás szerint adóelkerülés esete is felmerült, és aggodalmakra adott okot, hogy az áramhálózatot hogyan csatlakoztatták a helyi vízerőművek rendszerére.

Nem tudod hová rakni a pénzed, de azt sem akarod, hogy a párnád alatt inflálódjon el? Regisztrálj az INLOCK közösségi kölcsönplatformra promóciós linkünkön keresztül, és zsebeld be a megtakarításaid után járó jutalmat minden héten!

Ugyanabban a hónapban egy helyi bányalétesítményben történt tűzeset, amely több ezer készüléket rongált meg.

Májusban pedig egy vízerőműben robbanás történt, amely során hat ember életét vesztette, öt pedig megsebesült. Ezután sokan vélekedtek úgy, hogy az energiaszolgáltatók szigorúbb biztonsági szabályokat fognak bevezetni, illetve, hogy ez már meg is kezdődött.

Áprilisban a helyi kormányzat magukat a szolgáltatókat figyelmeztette, hogy figyeljenek oda az engedély nélküli Bitcoin-bányászokra, hogy azok ne juthassanak áramhoz.

Olvastad már? Történelmi pillanat – új rekordon a Bitcoin árfolyama

Forrás: cointelegraph.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon. Legyen szép napotok! 🙂