Történelmi pillanat – új rekordon a Bitcoin árfolyama

-

A bitcoin árfolyama a mai nap során megdöntötte eddigi, 2017-es rekordját, és több mint 3000 dollárt növekedett a múlt heti eséséhez képest.
A cikk írásakor egy coin 19.270 dollárt ér, amely 6,4%-os növekedésnek számít az elmúlt 24 órában a CoinGecko független kriptoadat-aggregátor szerint.

Ahogy arról mi is korábban beszámoltunk, a bitcoin árfolyama a múlt hét folyamán meghaladta a 19.000 dollárt – és még az ATH területét is megcélozta – mielőtt be nem ütött egy 3000 dolláros, egyetlen nap alatt végbement összeomlás november 26-án.
A történések ellenére azonban a felépülés már a következő nap megkezdődött. Aztán pénteken egy újabb rali 17.000 dollár fölé vitte a vezető kriptopénzt. A hétvége során a bitcoin árfolyama már a 18.000 dollárra is visszapattant, maga mögött hagyva ezzel még a jól teljesítő altcoinokat is.

Nem lesz könnyű megtartani

Az ilyen erős csökkenés egyik oka talán az lehetett, hogy a bitcoin árfolyama „üvegplafonhoz” ért a 20.000 dollár, vagyis az eddigi ATH megközelítésével – jegyezték meg szakértők a múlt héten.
„A mindenkori csúcs jelentős lélektani korlátnak számít, amelynek áttöréséhez valódi lendületre van szükség”. Ezt Jason Deane, a Quantum Economics Bitcoin-elemzője mondta el a Decryptnek még akkor.
Megint mások azt mondják, hogy amikor az OKEx kriptotőzsde nemrég újra lehetővé tette a Bitcoin-kiutalásokat, jelentős kiáramlások történtek, ahogy a cointulajdonosok megmozgatták egyenlegeiket. Kívülről nézve a befektetők ezt minden bizonnyal rossz jelként interpretálták.
Ugyanakkor ne feledkezzünk meg arról sem, hogy múlt pénteken 1,3 milliárd dollárnyi Bitcoin-alapú opciós ügylet járt le. Még ha az ilyen események rendszeresen történnek is, mindig nehéz előre megmondani, hogy milyen hatással lesznek a piacra.
„Minden hónap utolsó hetén, amikor a havi Bitcoin-opciók lejárnak, jellemzően vad ármozgásokat látunk a kriptopénz árfolyamán, és ez a hét sem volt különb” – mondta Bobby Ong, a CoinGecko műveleti vezetője a Decryptnek.

Amit biztosra tudunk, hogy a FOMO még nem ütött be, így a lakossági pénzbeáramlásra továbbra is várnunk kell – legalábbis erről tanúskodnak a Google-keresésekről statisztikát szolgáltató Google Trends adatai. Talán a mostani ATH után a vezető kriptopénz elegendő médiafigyelmet kap majd ahhoz, hogy – 2017-hez hasonlóan – újra egyre és egyre szélesebb rétegekbe jusson el.
(Forrás: Decrypt)

Olvastad már? A csillagok állása a kriptopénzeknek is kedvezhet

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

A Cardano 1,7 milliárd dollárral növeli a piaci tőkeértéket

A Cardano, az egyik legmenőbb kriptovaluta, ma figyelemre méltó feltámadást tapasztalt, több mint 1,7 milliárd dollárral növelve piaci kapitalizációját. Ez a fellendülés a kriptopénzek piacán tapasztalható...

Három év börtönt kapott a biztonsági szakértő, aki két tőzsdét is meghekkelt

Ez az első eset, hogy az USA-ban börtönbüntetést kapott valaki azért, mert kihasználta egy okosszerződés kódhibáját, a bíróság ráadásul az ellopott 12 millió dollár visszafizetésére...

Az elemző masszív árrallyt jósol az altcoinok számára, amelyet a BTC feleződése vált ki, a SOL, DOT, TON, OP és BLP-re utalva

Vendégbejegyzés A kriptopiac egy izgalmas szakaszba lép, ahogy a Bitcoin következő feleződése közeledik. Az elemzők a kiválasztott altcoinok felé fordítják figyelmüket, jelentős értéknövekedést várva. Közülük a SOL, a...

Megsínylette a Solana a kriptopiaci zuhanást

A SOL token árfolyama 11%-ot esett a hétvégén, és a derivatíva-piacon ez hatalmas zuhanáshoz vezetett. A határidős kötések tömegével likvidálódtak, és egyetlen nap leforgása alatt...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!