A bitcoin árfolyama a mai nap során megdöntötte eddigi, 2017-es rekordját, és több mint 3000 dollárt növekedett a múlt heti eséséhez képest.

A cikk írásakor egy coin 19.270 dollárt ér, amely 6,4%-os növekedésnek számít az elmúlt 24 órában a CoinGecko független kriptoadat-aggregátor szerint.

Ahogy arról mi is korábban beszámoltunk, a bitcoin árfolyama a múlt hét folyamán meghaladta a 19.000 dollárt – és még az ATH területét is megcélozta – mielőtt be nem ütött egy 3000 dolláros, egyetlen nap alatt végbement összeomlás november 26-án.

A történések ellenére azonban a felépülés már a következő nap megkezdődött. Aztán pénteken egy újabb rali 17.000 dollár fölé vitte a vezető kriptopénzt. A hétvége során a bitcoin árfolyama már a 18.000 dollárra is visszapattant, maga mögött hagyva ezzel még a jól teljesítő altcoinokat is.

Nem lesz könnyű megtartani

Az ilyen erős csökkenés egyik oka talán az lehetett, hogy a bitcoin árfolyama „üvegplafonhoz” ért a 20.000 dollár, vagyis az eddigi ATH megközelítésével – jegyezték meg szakértők a múlt héten.

„A mindenkori csúcs jelentős lélektani korlátnak számít, amelynek áttöréséhez valódi lendületre van szükség”. Ezt Jason Deane, a Quantum Economics Bitcoin-elemzője mondta el a Decryptnek még akkor.

Megint mások azt mondják, hogy amikor az OKEx kriptotőzsde nemrég újra lehetővé tette a Bitcoin-kiutalásokat, jelentős kiáramlások történtek, ahogy a cointulajdonosok megmozgatták egyenlegeiket. Kívülről nézve a befektetők ezt minden bizonnyal rossz jelként interpretálták.

Ugyanakkor ne feledkezzünk meg arról sem, hogy múlt pénteken 1,3 milliárd dollárnyi Bitcoin-alapú opciós ügylet járt le. Még ha az ilyen események rendszeresen történnek is, mindig nehéz előre megmondani, hogy milyen hatással lesznek a piacra.

„Minden hónap utolsó hetén, amikor a havi Bitcoin-opciók lejárnak, jellemzően vad ármozgásokat látunk a kriptopénz árfolyamán, és ez a hét sem volt különb” – mondta Bobby Ong, a CoinGecko műveleti vezetője a Decryptnek.

Csatlakozz Discord-közösségünkhöz és mondd el a véleményed ott is!

Amit biztosra tudunk, hogy a FOMO még nem ütött be, így a lakossági pénzbeáramlásra továbbra is várnunk kell – legalábbis erről tanúskodnak a Google-keresésekről statisztikát szolgáltató Google Trends adatai. Talán a mostani ATH után a vezető kriptopénz elegendő médiafigyelmet kap majd ahhoz, hogy – 2017-hez hasonlóan – újra egyre és egyre szélesebb rétegekbe jusson el.

(Forrás: Decrypt)

Olvastad már? A csillagok állása a kriptopénzeknek is kedvezhet

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon. Legyen szép napotok! 🙂