A Guggenheim Partners is bitcoinbefektetésre készülhet

-

A 275 milliárd dollár értékű cég az SEC-nél jelentkezett, hogy 500 millió dollárt szeretne fektetni a Grayscale GBTC alapjába.

A pénteken beadott kérvény szerint az eddigi legnagyobb pénzügyi intézmény szállhat be a bticoinba: a 275 milliárd dollár összértékű Guggenheim Partners pénzügyi szolgáltató.

A Guggenheim a jövőben Makro Lehetőség alapjából szeretne GBTC-t vásárolni, amely a Grayscale befektetési cég nyilvánosan listázott bitcoin befektetési terméke.

„A Guggenheim Makro Lehetőségek alap bitcoin befektetést szeretne kezdeményezni vagyona legfeljebb 10%-ból a Grayscale Bitcoin Alap (GBTC) befektetési termékbe.”

A Morningstar elemzőcég adatai szerint a Guggenheim Macro Befektetési alapjának értéke jelenleg 5,3 milliárd dollárt és 4 csillagos értékelést kapott „270 nem hagyományos kötvény megtérülése alapján.”
Guggenheim szerint az alap befektetési stratégiája befektetési csapatának „legmeggyőzőbb ötleteitől származik”.
Ha az alap a maximális 10%-ot fektetné bitcoinba, akkor ez nagyjából 500 millió dollárt jelentene.
A kérvényben sokat írnak a kriptobefektetés lehetséges veszélyeiről és úgy írnak róla, mint „egy digitális vagyonátadási eszköz.” A kockázatok között szerepel a tőzsdék szabályozása, a GBTC jelentős „felára” az eszköz árfolyamához képest és az adózás körüli bizonytalanságok és szabályozások. 
A Guggenheim beszállásával úgy tűnik a pénzügyi intézmények egyre komolyabban veszik a bitcoin elfogadását.
Augusztusban a Microstrategy befektetési cég 40.000 bitcoint vásárolt, amely jelentősen megdobta a cég részvényárfolyamát. Októberben pedig a Square pénzügyi szolgáltató vásárolt 50 millió dollárnyi bitcoint.

A pénzügyi intézmények hamarosan lavina módra szállhatnak be, vagy ahogy egy kriptoújságíró mondta:

  • 2016: Jönnek az intézmények!
  • 2017: Jönnek az intézmények!
  • 2018: Jönnek az intézmények!
  • 2019: Jönnek az intézmények!
  • 2020: Itt vannak az intézmények!
  • 2021: A fenébe az intézmények felvásárolták az összes bitcoint.

Olvastad már? 3 ok amiért 13.000 dollárig zuhanhat a bitcoin az újabb emelkedés előtt

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Solana – Long vagy short? A SOL kereskedők álláspontja

A Solana alapítvány legutóbbi frissítése szerint a Solana devnet sikeresen újraindult és újraindította a normál működést. A fejlesztői környezet április 19-én a hajnali órákban ment tönkre....

72 embert tartóztatnak le a JPEX-botrány kapcsán

A hongkongi rendőrség 29,37 millió dollár értékű, a JPEX-hez kapcsolódó pénzeszközöket fagyasztott be a városállam állítólagos legnagyobb csalásában. A hongkongi hatóságok több mint 70 személyt tartóztattak...

A Bitcoin negyedik feleződése immár befejeződött

Ime, mit jelenthet a most befejezett felezés a bányászok és a befektetők számára. A Bitcoin negyedik feleződése, a kriptopénzek világában négyévente bekövetkező, nagy várakozással kísért esemény...

A szakértők szerint ezek a rejtett kripto drágakővek hamarosan berobbannak

Vendégbejegyzés A kriptopiac bővelkedik lehetőségekben, mivel 2024-ben új szakaszba lép. A szakértők néhány kiválasztott kriptovalutára összpontosítottak, amelyek jelentős növekedésre vannak kilátásban. Ebben a cikkben mélyrehatóan elemezzük ezeket...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!