Elemzők szerint ezért indult meg újra a bitcoin árfolyama

-

Meglehetősen jó napja van a bitcoinnak: a korábbi ingadozása ellenére most 6%-os profitban van. Az árfolyam jelenleg 18.900 dollár, a tegnapi 18.000 dollárral szemben.

Múlt hétfőn és kedden még úgy tűnt, hogy a bitcoin árfolyama új magaslatokba emelkedhet, de szerda éjjel kisebb összeomlásnak lehettünk tanúi. Elemzők szerint az esés oka a piacok nyugtalansága lehetett.

„A korábbi csúcs jelentős pszichológiai ellenállási pontot jelent, ennek áttörése hatalmas lendületet igényel.” – mondta Jason Deane, a Quantum Economics elemzője.

Ami jó a bitcoinnak, az általában az altcoinoknak is kedvez: az XRP árfolyama átlépte a 0,6 dollárt, a stellar is megugrott, és múlt héten több mint 100%-ot emelkedett. November 23-án az XRP értéke 2018 óta először lépte át a 0,5 dollárt.
Eric Wall, az Arcane Assets befektetési vezérigazgatója elmondta, miszerint gyakran előfordul, hogy egy új csúcs áttörése előtt letörik az árfolyam.
Wall szerint ennek oka a „piac pszichológiája”, nem pedig az olyan események, mint az OKEx-kiutalások és 1,3 milliárd dollárnyi opciós ügylet lejárta.

„Az OKEx-kiutalások már be voltak készítve, csupán felfüggesztés alatt álltak. Az opciós ügyletek kapcsán pedig nagyon furcsa lenne, ha egy pillanatnyi eseménynek ilyen tartós hatása lenne az egész piacra. Ha ezek szembemennek a jelenlegi irányzattal, akkor a piac gyorsan elnyeli őket.”

Hozzátette, hogy „azok a bika tényezők, amelyek eddig segítettek, továbbra is érvényesek, és csak idő kérdése, amíg csökken az eladási nyomás és tovább folytatjuk a növekedést.”

Dmitrii Ushakov, az orosz BitRiver bányászszolgáltató igazgatója szerint a rövid távú növekedés az intézmények elfogadását jelentheti.

„A mostani növekedés egy sokkal nagyobb esemény része lehet, ahogy egyre több intézmény rájön, hogy a bitcoin egy megbízható vagyontárolási és -átadási eszköz.”

Elemzők szerint az idei bikapiachoz nagyban hozzájárult a MicroStrategy befektetési cég invesztíciója, amely augusztusban és szeptemberben összesen 425 millió dollárt fektetett bitcoinba.
Emellett a Square fizetésfeldolgozó cég októberben 50 millió dollárt fektetett a kriptovalutába, azóta az árfolyam pedig közel megduplázódott.

A bevásárlások miatt kialakult áremelkedés tovább folytatódhat. A bitcoin 7000 dolláron kezdte az évet, márciusban 4000 dollárig zuhant, és azóta folyamatos emelkedést mutatott, amely az elmúlt pár hét során csak felgyorsult.
Ha kitart a növekedés, akkor a mostani korrekció csupán egy kisebb bökkenő lesz az új csúcs előtt.

Olvastad már? Újabb hírportállal gazdagodott a magyar kriptoközösség

Forrás: decrypt.co

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


 


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A szakértők szerint a legjobb altcoinok készen állnak a rövid távú nyereségre

Vendégbejegyzés A kriptopiac a fellendülés erős jeleit mutatja, felkeltve a tapasztalt befektetők és az újonnan érkezők figyelmét egyaránt. A bikás tendenciával a láthatáron a reflektorfény a kiválasztott...

A Cardano 1,7 milliárd dollárral növeli a piaci tőkeértéket

A Cardano, az egyik legmenőbb kriptovaluta, ma figyelemre méltó feltámadást tapasztalt, több mint 1,7 milliárd dollárral növelve piaci kapitalizációját. Ez a fellendülés a kriptopénzek piacán tapasztalható...

Három év börtönt kapott a biztonsági szakértő, aki két tőzsdét is meghekkelt

Ez az első eset, hogy az USA-ban börtönbüntetést kapott valaki azért, mert kihasználta egy okosszerződés kódhibáját, a bíróság ráadásul az ellopott 12 millió dollár visszafizetésére...

Az elemző masszív árrallyt jósol az altcoinok számára, amelyet a BTC feleződése vált ki, a SOL, DOT, TON, OP és BLP-re utalva

Vendégbejegyzés A kriptopiac egy izgalmas szakaszba lép, ahogy a Bitcoin következő feleződése közeledik. Az elemzők a kiválasztott altcoinok felé fordítják figyelmüket, jelentős értéknövekedést várva. Közülük a SOL, a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!