CoinCrumb néven nemrég új kriptohírportál jött létre, amely magyar nyelven is ontja a cikkeit. Céljuk nem a terjedelmes beszámolás – rövid összefoglalókon keresztül ismertetik az ágazat aktuális történéseit.

Biztos van köztetek, akinek már feltűnt, hogy az oldal jobb hasábjában lévő, partneroldalakat listázó szekció új taggal, a CoinCrumbbal gyarapodott.

Az oldalt Miki szerkeszti, akinek néhány cikkét már nálunk is olvashattátok, bár ez az új projekt teljesen más stílust képvisel.

Pár mondatban hadd foglalja össze ő maga, hogy miről is szól a dolog:

„Az alapelképzelés az, hogy az átlagembernek egyszerűen nincs ideje elolvasni napi 10-20 cikket, még akkor sem nagyon, ha amúgy hardcore hírfogyasztó, és teljes figyelemmel a kriptoszféra felé fordul. Ezért válogatni kell, szelektálni. Szerencsére a híroldalak, ahogy a Kriptoworld is, igyekeznek a lényeges információkat átadni, és a felesleges szócséplést elkerülni. Ez meg viszont néha kevés, főleg, ha valaki úgy ténylegesen nekiülne az olvasásnak.

Innen jött az ötletem, hogy egy szélesebb merítéssel a napi hírek, események szélesebb skáláját fedném le, viszont sokkal szűkebbre szabott keretek között.

Az ideális az lenne, ha egy poszt beleférne egy telefon-kijelzőnyi méretbe, még ha ilyen mértékegység elméletileg nincs is 🙂

Így ha csak annyi ideje van valakinek, hogy két korty kávé között átfussa a lényeget, akkor is megtalálja a számítását, de ha ezt naponta ötször, tízszer akarja megcsinálni, akkor is.

Csatlakozz Discord-közösségünkhöz és mondd el a véleményed ott is!

Aki a hosszabb, részletesebb írásokat szereti olvasni, az nyilván inkább a Kriptoworld-öt nyitja meg, de ha éppen csak egy csipetnyi kriptó kellene, most már az is van a magyar közösségben.

Van még hová fejlődni (a napi 10 bejegyzés sincsen még meg), de az elképzelések megvannak. Remélem mások számára is ad annyi értéket, mint amennyit én látok ebben.

Ha valakinek ötlete, hozzászólása van, a Kriptoworld Discord-szerverén megtalálható vagyok, az oldalnak egyelőre nincsen sajátja.”