Egyes kereskedők szerint sokkal jelentősebb korrekció várható, de az adatok alapján egy kisebb növekedés 18.000 dollárig sem lehetetlen.

A bitcoin értéke 17.000 dollár fölött konszolidálódik miután 19.400 dolláron hatalmas korrekció indult. Bizonyos kereskedők rövid távon újabb visszahúzással számolnak.

Ennek három fő oka lehet, névszerint a történelmi ciklusok, a Fibonacci szekvencia és a határidős piacok rekordmagas forgalma.

A történelmi ciklusok alapján nagyobb korrekció várható

A bitcoin értéke gyakran 20-30%-ot esett, mielőtt 2017-ben elérte a 20.000 dollárt. A növekedés ugyan egy darabig mindig folytatódott, de hatalmas korrekciók voltak, amikor túlzsúfoltak lettek a derivátumpiacok.

Több kereskedő is úgy számol, hogy 13.800-14.500 dollárig zuhanhatunk, ha ez ismét beigazolódik.

Emellett egyes technikai elemzők szerint a 2020 augusztusi ciklus tetejéig, 12.468 dollárig zuhanhat az árfolyam.

A „Salsa Tekila” nevű kereskedő alapján meglehetősen egyenes a bitcoin technikai útja.

Ha a bitcoin értéke áttöri a 17.500 dollárt és tartani tudja, akkor ismét bika piac várható, de ha nem tartja a 17.500 dollárt, akkor nem lehetetlen, hogy 11.000-13.000 dollár közé zuhanunk.

A kereskedő szerint:

„A bitcoin lehetőségei 1: 17.500 dollár alatt medve piac 2. 17.500 dollár felett bika, ez esetben érdemes megvenni a kisebb eséseket. 3. csupán a 18.700 dolláros ellenállás állhat az új csúcs útjában. Szerintem 11-13 ezer dollárig zuhanunk, 14,5 ezer dollár alatt shortolnék.”

A Fibonacci szekvencia

Kereskedők szerint a Fibonacci szekvencia 0.618-as szintje lehet vonzó beszállási pont a vásárlók számára.

A Fibonacci szekvencia alapján a 0.618-as szint 13.500 dollár körül található, amely kulcsfontosságú szint egy lehetséges fordulat szempontjából.

Nem tudod hová rakni a pénzed, de azt sem akarod, hogy a párnád alatt inflálódjon el? Regisztrálj az INLOCK közösségi kölcsönplatformra promóciós linkünkön keresztül, és zsebeld be a megtakarításaid után járó jutalmat minden héten!

Továbbra is hatalmas a határidős piacok forgalma

A határidős piacokon továbbra is 1 milliár dollár fölött áll a nyitva lévő pozíciók száma.

Történelmi adatok alapján általában korrekció várható, amikor pörögnek a határidős piacok.

A Skew adatai alapján a nyílt szerződések száma jelenleg több mint 1 milliárd dollár. Az OKEx, Binance Futures és CME a három legnagyobb határidős piac, 1,4 milliárd dollár, 0,94 milliárd dollár és 0,93 milliárd dollárnyi nyílt szerződéssel.

Forrás: Skew
Bika lehetőségek

Azonban más kereskeedők szerint a biitcoin akár 18.000 dollárig is emelkedhet egy újabb zuhanás előtt, vagy akár folytathatja a növekedést.

Michael van de Poppe, az Amsterdam Stock Exchange teljesállású kereskedője ma azt mondta, hogy jelenleg 16.000 dollár fölé saccolja az árfolyam alját.

Elképzelhető, hogy 18.000 dollárig emelkedünk, a bálna klaszterek 16.000 dolláron vannak, amely támaszszintet adhat.

A „Crypto Capo” nevű kereskedő is úgy hiszi, hogy fraktálok alapján 18.000 dollárig mehetünk, mielőtt újabb esés jönne.

Olvastad már? A 100 millió dolláros defitámadások után a Curve a Chainlinket helyezné előtérbe

Forrás: cointelegraph.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon. Legyen szép napotok! 🙂

 


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.