A 100 millió dolláros defitámadások után a Curve a Chainlinket helyezné előtérbe

-

Támadók villámhitelekkel manipulálták a Curve Finance likviditási közösségeinek árfolyamát, a Curve azonban szeretné ezt megállítani.
Több mint 100 millió dollárt buktak egyes defiprotokollok az ilyen hiteltámadások miatt, részben azért, mert a Curve Finance decentralizált tőzsde nem megfelelő technológiákat alkalmazott.

A Curve mindenkinek azt tanácsolja, hogy a decentralizált pénzügyi protokollok a Chainlink szolgáltatását használják.
A támadások során azonnali kriptohiteleket (flash loan) vettek fel a támadók, hogy manipulálják a Curve likviditáspooljait. Ezeket egyébként több defiprojekt is használja az árfolyamok lekérdezésére.


A hackerek azért tudták végrehajtani a támadást, mivel egyes defiprotokollok a Curve saját árfolyamával követték a zárolt kriptopénzeket.
Tegnap a Compound protokoll ellen indult ilyen támadás, amely 89 millió dolláros veszteséggel járt. Emellett a Harvest Finance ellen 34 millió, a Cheese Bank ellen 3,3 millió, az Akropolis ellen 2 millió és a Value DeFi ellen 6 millió dollár értékben történtek hasonló támadások.
Sergey Nazarov, a Chainlink társalapítója elmondta, hogy a problémát nem magában a Curve-ben, hanem a Curve technológiájának rossz alkalmazásában kell keresni, mivel több defiprojekt is elsieti az indulást.
Nazarov szerint a likviditáspoolok nem tükrözik az árfolyamot, és nem kellene erre használni őket. „Ez olyan, mintha egy csavarhúzó helyett a kalapácsot használnál.”
Nazarov elmondta, sok projekt azért használja a Curve likviditáspoolojait mint árfolyammutató, mivel túl gyorsan indították el protokolljaikat. „Ez volt a gyorsabb megoldás. Lehet, hogy ők se számítottak arra, hogy ennyire népszerűek lesznek.”
A Curve a hatodik legnagyobb defiprotokoll. A DeFi Pulse adatai alapján befektetők több mint 882 millió dollárt zároltak a projektben.

A Curve egy blogbejegyzésben korábban azt ajánlotta, „ne a Curve szolgáltatását használják mint árfolyammutató, inkább egy megbízható megoldást válasszanak, amely pontosan tükrözi a poolokban zárolt értékeket”
A Curve a Chainlink szolgáltatását ajánlja az ehhez hasonló támadások elkerülése érdekében.
A Chainlink egy decentralizált oracle-szolgáltató, amely csomópontokon keresztül osztja szét a stabilcoinok árfolyamának számítási teljesítményét. A folyamatnak köszönhetően nehezebbé válik az árfolyamok manipulálása.

„Ez mindent igazol, amit eddig is mondtunk. Egy decentralizált tőzsde alkalmatlan arra, hogy árfolyammutatóként használják, mivel nem képes védekezni az ilyen támadások ellen.” – mondta Johann Eid, a Chainlink Labs termékigazgatója.

Több defiprojekt is a Chainlinket használja. Köztük szerepel az Aave hitelezési protokoll, valamint a yearn.finance robotizált befektetési tanácsadó is.

Olvastad már? Év végére jelentős bejelentés várható a Cardanótól

Forrás: decrypt.co

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


 

Legfrissebb bejegyzéseink

ONDO (ONDO) árfolyam elemzés 04.13.

Prémium ONDO (ONDO) Az ONDO (ONDO) függetlenítette magát a szélesebb kriptopiactól, mivel a napi grafikonja zöld maradt, míg mások elvéreztek. Tény, hogy az ONDO-nak sikerült az altcoinok királyát,...

A CYBRO előértékesítése: A Dogecoin, Shiba Inu és Dogwifhat befektetői mellett, lovagolja meg a hype-ot, és szerezz profitot!

Vendégbejegyzés A kriptopiacon zajlik a legújabb előértékesítési lehetőség, látszólag olyan nagy nevek nyomdokaiba lépve, mint a Dogecoin és a Shiba Inu. Egy új játékos lép a...

Dogecoin long vagy short? Íme, hol állnak a kereskedők a DOGE 13%-os esése után

A piac elemzése során kiderült, hogy a kereskedők a Dogecoin (DOGE) legutóbbi küzdelmei ellenére is pozitívan álltak a Dogecoin hozamához. A DOGE korábban úgy tűnt,...

😲 Érezd az izgalmat: Ezeket a kriptókat robbanás előtt állnak, és Te is beszállhatsz!

Vendégbejegyzés A kriptopiac bővelkedik a lehetőségekben, ahogy a 2024-es bikafutás megindul. Egyes kriptovaluták kiemelkednek a tömegből, jelentős növekedést ígérve. A befektetők, akik a következő nagy lehetőséget keresik,...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!