A márciusi zuhanás óta nem érte ekkora csapás a derivatívapiacokat

-

November 26-án a határidős piacokon közel 800 millió dollárnyi long szerződés került likvidálásra. A március 12-ei összeomlás óta ez a derivatívapiacok legrosszabb napja.
Március 12-én a bitcoin értéke 3600 dollárig zuhant, miután több mint 1 milliárd dollárnyi határidős szerződés került likvidálásra. Az elmúlt 24 órában is hasonló összeomlást láthattunk.

A zuhanás fokozott eladásokkal kezdődött a Coinbase és Bitfinex tőzsdéken. Az adatok alapján a legtöbb likvidáció a Binance Futures tőzsdén zajlott, két óra alatt közel 400 millió dollár értékben.
https://twitter.com/ByzGeneral/status/1331950166258167818?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1331950166258167818%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fcryptoslate.com%2Fbitcoin-derivatives-market-hasnt-been-this-wrecked-since-march-crash%2F

Mi jelent ez az árfolyam tekintetében?

A bitcoin értéke a határidős piacokkal együtt így 19.400 dollárról 16.200 dollárig zuhant.
A legtöbb tőzsde megrendelési könyve szinte megsemmisült, tömeges likvidációk kezdődtek, és az árfolyam egyre lejjebb és lejjebb került.
Tömeges likvidációk azért történnek, mivel a határidős kereskedők tőkeáttétellel kereskednek. Ha valaki 100.000 dollárnyi bitcoint vásárol 10-szeres tőkeáttéttel, akkor egy 10%-os esés likvidálja a pozíciót.
Likvidáció esetén az adott kereskedő pozíciója teljesen elértéktelenedik. Egy long pozíció likvidálása egy piaci eladási megrendeléssé válik, amely eladási nyomást okoz.
Ez történt november 15-én is. Több mint 1,8 milliárd dollárnyi likvidáció történt, amely hatalmas eladási nyomást helyezett a bitcoinra, így a bitcoin és ethereum árfolyama is zuhanni kezdett.
A likvidációk lezárásával a kereskedők bíznak abban tovább emelkedhet a bitcoin árfolyama.

Sam Trabucco, az Alameda Research hivatásos kereskedője elmondta:

„Mi más? Az árfolyam pillanatnyi állapota szerint történő kereskedés csupán a történet fele, ki is kell tudnod lépni, mivel tudjuk, hogy a likvidációk által kialakult irányzatok hajlamosak a megfordulásra.”

A konszolidáció segíthet a bitcoin helyreállásában

Egy ilyen hatalmas esés után a határidős piacoknak újra kell indulniuk és a spot piacoknak kell visszaállítaniuk az árfolyamot.
Ez azt jelenti, hogy a mostani érték pár hétig konszolidálódhat mielőtt újra megindulna a növekedés.
Alex Wice, az FTX tőzsde vezető kereskedője elmondta, miszerint csapat várni fog mielőtt újra hozzáfognának a kereskedéshez. Kiemelte, hogy akár további hatalmas áresések is elképzelhetők.
Wice elmondta, hogy a csapat spot vásárlásokat keres, vagyis tőkeáttétel nélküli pozíciókat.

„Várjuk a visszaszállást. Ha átlagkereskedő vagy akkor csak vásárolj be és tartogasd. Hatalmas áringadozások lehetnek. De ez nem egy átlagos időszak.

Olvastad már? Az elemzők szerint kellett ez a visszahúzódás

Forrás: cryptoslate.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!
Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A szakértők szerint a legjobb altcoinok készen állnak a rövid távú nyereségre

Vendégbejegyzés A kriptopiac a fellendülés erős jeleit mutatja, felkeltve a tapasztalt befektetők és az újonnan érkezők figyelmét egyaránt. A bikás tendenciával a láthatáron a reflektorfény a kiválasztott...

A Cardano 1,7 milliárd dollárral növeli a piaci tőkeértéket

A Cardano, az egyik legmenőbb kriptovaluta, ma figyelemre méltó feltámadást tapasztalt, több mint 1,7 milliárd dollárral növelve piaci kapitalizációját. Ez a fellendülés a kriptopénzek piacán tapasztalható...

Három év börtönt kapott a biztonsági szakértő, aki két tőzsdét is meghekkelt

Ez az első eset, hogy az USA-ban börtönbüntetést kapott valaki azért, mert kihasználta egy okosszerződés kódhibáját, a bíróság ráadásul az ellopott 12 millió dollár visszafizetésére...

Az elemző masszív árrallyt jósol az altcoinok számára, amelyet a BTC feleződése vált ki, a SOL, DOT, TON, OP és BLP-re utalva

Vendégbejegyzés A kriptopiac egy izgalmas szakaszba lép, ahogy a Bitcoin következő feleződése közeledik. Az elemzők a kiválasztott altcoinok felé fordítják figyelmüket, jelentős értéknövekedést várva. Közülük a SOL, a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!