Az elemzők szerint kellett ez a visszahúzódás

-

A bitcoin elérheti jövőre a 100 ezer dollárt, hiába láttunk egy komoly visszahúzódást most. A Stack Funds szakértői szerint a piac összességében a „meggyőződés” fázisában a Fear&Greed index alapján.
A kriptós indexekkel foglalkozó befektetési alap szerint ez a mostani zuhanás egészséges korrekciónak számít, és igazából szükség is volt már rá, hogy a BTC erőt gyűjthessen az újabb hegymenethez.

A hét elején az árfolyam áttörte a 19000 dolláros szintet, miután hét egymást követő héten keresztül emelkedett.
Az elemzők szerint október óta túlvettnek tekinthető a bitcoin, így csak idő kérdése volt, hogy mikor történik meg a visszahúzódás.
Az adatokat a piaci pszichológia tükrében érdemes nézni, és ha így teszünk, láthatjuk, hogy a piaci szereplők éppen a meggyőződés fázisában vannak, és a ciklus ezután az eufória állapotába szokott folytatódni.
Ezt alátámasztja a Glassnode elemzése is a realizálatlan profitról. Ehhez összehasonlítják az adott coinok megvásárláskori árát és az éppen aktuális árfolyamot, így látható, hogy van-e rajta haszon, és éppen mennyi.
Historikusan nézve mikor a címek 95%-a profitban van, az elég jól szokta jelezni az aktuális csúcsot. 75% fölött beszélünk eufóriáról, 50% fölött meggyőződésről, és így tovább.

Forrás: Glassnode

A bitcoin makrociklusait elég jól lehet ezek segítségével értelmezni és vizsgálni, nyomon követni.
A meggyőződés fázisa, amelybe múlt hónapban beért a BTC, végig kitartott 2017 során, elhozva az eddigi legnagyobb bikafutamot, 850 dollárról 20000-ig emelve az árat, 2250%-os erősödéssel.
Ha a 2017-es helyzetet összevetjük a mostanival, akkor láthatjuk, hogy ennek az emelkedésnek a negyede is 86000 dollárig repítené az árfolyamot, és elhozná az eufória fázisát a piacra.

Több elemző szerint is ez a visszahúzódás csupán apró döccenő az úton, a Quantum Economics alapítója, Mati Greenspan szerint nem is nagyon megyünk lejjebb, és

„ez a 17%-os korrekció már-már szükséges volt ezen a piacon”.

Lark Davis Youtuber is feltette a kérdést a követőinek, hogy „Vajon ez volt a korrekció? 16500-ig? Vagy megyünk még lejjebb?”
Mások az altok kapcsán említették meg, hogy most kiváló alkalom mutatkozik a vételre, hiszen akár 50%-ot is esett némelyik. Egyesek szerint pedig ilyen elhúzódó emelkedés után kell is az esés, hogy az árfolyam kicsit megnyugodjon.


A Santiment adatelemző platform véleménye szerint várható, hogy a befektetők többsége kiveszi a profitját, hiszen a rövid távon kereskedők 15%, a hosszabb távon aktívak pedig átlagosan 63% pluszban vannak.

Olvastad már? Sokan már most kiutalták pénzüket az OKEx kriptotőzsdéről

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


 

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) és más kriptodevizák a közel-keleti feszültség növekedésével elvéreznek

A kriptopénzek piaca hatalmas mértékű reakciót jegyzett a közel-keleti feszültségek eszkalálódására. A Bitcoin (BTC), a néhány perc alatt értékének közel 8%-át veszítette el, miközben más...

ONDO (ONDO) árfolyam elemzés 04.13.

Prémium ONDO (ONDO) Az ONDO (ONDO) függetlenítette magát a szélesebb kriptopiactól, mivel a napi grafikonja zöld maradt, míg mások elvéreztek. Tény, hogy az ONDO-nak sikerült az altcoinok királyát,...

A CYBRO előértékesítése: A Dogecoin, Shiba Inu és Dogwifhat befektetői mellett, lovagolja meg a hype-ot, és szerezz profitot!

Vendégbejegyzés A kriptopiacon zajlik a legújabb előértékesítési lehetőség, látszólag olyan nagy nevek nyomdokaiba lépve, mint a Dogecoin és a Shiba Inu. Egy új játékos lép a...

Dogecoin long vagy short? Íme, hol állnak a kereskedők a DOGE 13%-os esése után

A piac elemzése során kiderült, hogy a kereskedők a Dogecoin (DOGE) legutóbbi küzdelmei ellenére is pozitívan álltak a Dogecoin hozamához. A DOGE korábban úgy tűnt,...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!