Mark Yusko: a negatív szalagcímek a spekulánsokra hatnak, nem a hodlerekre

-

Yusko szerint „a befektetőket a hosszú távú érték motiválja, a spekulánsokat az aktuális ár.”

A bitcoinba való belépés motivációja és időhorizontja határozza meg, hogy a befektetők sikeresek lesznek-e az új eszközosztályban vagy sem – mondta el a kriptoúttörőnek számító Mark Yusko.

A Morgan Creek Capital Management vezérigazgatója pénteken kommentálta a bitcoinnal kapcsolatos negatív szalagcímek sorozatát.

Egy sor Twitter-bejegyzésben elmondta, miszerint a pénzügyi intézmények joggal aggodalmaskodnak a Bitcoin bomlasztó hatásai miatt, és minden eszközzel azon lesznek majd, hogy lelassítsák az adopció folyamatát.

A bitcoin fenyegetésére adott normális válasz az „elfogadottság és innováció előtt álló korlátok lebontása” – mondta Yusko, majd hozzátette:

„Amikor fenyegetve érzik magukat, a már piacon lévő szereplők a kormány befolyása felé fordulnak, hogy megterhelő szabályozásokkal megpróbálják lelassítani az új technológia elfogadottságát.”

Végül ez mindig „vesztes stratégiának bizonyult évszázadok óta” – mondta.

Mindeközben a spekulánsok rövid távon továbbra is hatással lesznek a bitcoin árfolyamára a szalagcímekre adott reakciójuk által.

Az utóbbi napokban egyébként nem voltunk híján a negatív híreknek. Ilyen volt például, hogy Kína 4,2 milliárd dollár értékben foglalt le kriptoeszközöket, vagy hogy a Coinbase-CEO Brian Armstrong is elítéli azokat az új szabályozásokat, amelyeket az Egyesült Államok készül bevezetni a Bitcoin esetében.

Ennek ellenére úgy véli, hogy a nagyobb időkerettel rendelkező befektetők sokkal inkább fognak sikerrel járni, ahogy a Bitcoin fundamentális narratívája erősödik.

„A befektetők és hosszú távú holderek az értékre fókuszálnak, a spekulánsok és rövid távú holderek pedig az árra.”

A bitcoin holderei hírhedtek alacsony időpreferenciájukról, ami azt jelenti, hogy a hosszú távú nyereség reményében nem likvidálják készleteiket kisebb áremelkedések esetén.

Ebben az esetben a „hosszú távú nyereség” egy paradigmaváltásnak számít a tekintetben, hogy hogyan értelmezi a társadalom a pénzt.

A bitcoin-holderek, vagyis „hodl”-erek meggyőződése – úgy tűnik – csak megerősödött a legutóbbi piaci összeomlások közepette.

Szemléltetésképp: a bitcoin készletének 61%-a meg sem mozdult az elmúlt egy év során, annak ellenére, hogy a bitcoin jelenleg történelme 99%-ához képest „profitban van”.

Az árfolyam tekintetében a vezető kriptopénz 19.200 dollár fölé ralizott a múlt héten. Az esemény során a BTC piaci kapitalizációja elérte a 352 milliárd dollárt, amely új rekordnak számít.

Az eszközt jelenleg 17.000 dollár alatt kereskedik, miután csütörtökön erős korrekciót produkált.

Olvastad már? Az elemzők szerint kellett ez a visszahúzódás

Forrás: cointelegraph.com
Kiemelt kép: CoinOtag Bitcoin Haberleri

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


 

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) és más kriptodevizák a közel-keleti feszültség növekedésével elvéreznek

A kriptopénzek piaca hatalmas mértékű reakciót jegyzett a közel-keleti feszültségek eszkalálódására. A Bitcoin (BTC), a néhány perc alatt értékének közel 8%-át veszítette el, miközben más...

ONDO (ONDO) árfolyam elemzés 04.13.

Prémium ONDO (ONDO) Az ONDO (ONDO) függetlenítette magát a szélesebb kriptopiactól, mivel a napi grafikonja zöld maradt, míg mások elvéreztek. Tény, hogy az ONDO-nak sikerült az altcoinok királyát,...

A CYBRO előértékesítése: A Dogecoin, Shiba Inu és Dogwifhat befektetői mellett, lovagolja meg a hype-ot, és szerezz profitot!

Vendégbejegyzés A kriptopiacon zajlik a legújabb előértékesítési lehetőség, látszólag olyan nagy nevek nyomdokaiba lépve, mint a Dogecoin és a Shiba Inu. Egy új játékos lép a...

Dogecoin long vagy short? Íme, hol állnak a kereskedők a DOGE 13%-os esése után

A piac elemzése során kiderült, hogy a kereskedők a Dogecoin (DOGE) legutóbbi küzdelmei ellenére is pozitívan álltak a Dogecoin hozamához. A DOGE korábban úgy tűnt,...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!