Így vásárolt 175 millió dollárnyi bitcoint a Nasdaq által is listázott MicroStrategy

-

A MicroStrategy lett a cégek bitcoinelfogadásának mintapéldája. Ez az egyetlen nyílt részvénytársaság, amely a bitcoint választotta, mint tartalék.
A múlt hónapban nagyot szólt a hír, hogy a cég a bitcoin miatt leváltja a dollárt, mivel megmutatta, hogy a bitcoin egyre inkább terjed, mint vagyontárolási eszköz.

Egy olyan cég számára logikus döntés lehet ez, melynek több száz millió dollár a vagyona, mivel a kriptopénz ritkasága lehetővé teszi számukra, hogy elkerüljék az infláció okozta veszteségeket.
Ennyi bitcoint még tőzsdén kívül sem könnyű felvásárolni, azonban a cég vezérigazgatója megosztotta, hogy pontosan hogyan is zajlott a folyamat.

A MicroStrategy 38.250 bitcoin tulajdonosa

Michael Saylor, a MicroStrategy vezérigazgatója bejelentette, hogy cége duplázza a tétet a bitcoin kapcsán, további 175 millió dollárnyi digitális valutát vásároltak.
A hatalmas vásárlást hetekkel azután jelentették be, hogy a cég egy alternatív, bitcoin-központú pénzügyi stratégiára váltott. Most úgy tervezik, hogy bitcoinban tárolják tőkéjüket, hogy elkerüljék az inflációt és a dollár elértéktelenedését, melyet eszméletlen mértékben nyomtatnak.
Ezt a stratégiát eddig senki nem alkalmazta, 250 millió dollárnyi bitcoin vásárlásával kezdték meg.
A cég szeptember 15-én felfedte, hogy még több bitcoint fognak vásárolni, 175 millió dollárnyi bitcoint vásároltak spot piacokon. Ez állhatott a bitcoin 10.900 dolláros emelkedése mögött, mivel a piac többi része éppen csökkent.
Mostantól 38.250 bitcoint birtokolnak, összesen mintegy 425 millió dollárnyit.

Így vásárolt 16.796 bitcoint a MicroStrategy

A legutóbbi vásárlásuk során a MicroStrategy a hagyományos piacokat választotta, a cég szerint 74 órányi folyamatos kereskedés során 16.796 bitcoint vásároltak fel.

„Ahhoz, hogy megvásároljunk 16.796 bitcoint 74 órán keresztül folyamatosan kereskedtünk, 88.617 ügyletet hajtottunk végre, három másodpercenként 0.19 bitcoint vásároltunk, percenként mintegy 39414 bitcoint dollárnyit, de készen álltunk rá, hogy 30-50 millió dollárnyi bitcoint vásároljunk, ha jött volna egy 1-2 százalékos esés.

Hatalmas mennyiségű tőke áramlott a piacokba a 74 óra kereskedés miatt, könnyen elképzelhető, hogy ez továbbra is kihathat a bitcoin árfolyamára.

Olvastad  már? Ennyi volt az altszezon? Újra csúcson a bitcoin dominancia.

Forrás: cryptoslate.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


 

Legfrissebb bejegyzéseink

A Cardano skálázási erőfeszítései ígéretesnek tűnnek

A Cardano (ADA) az utóbbi időben nagy erőfeszítéseket tett a blokklánc skálázására. A Cardano ütemtervében megemlítette a negyedik korszakukat, amelyet BASHO-nak neveztek el. Ez az optimalizálás...

Bullish jeleket mutat a Ripple (XRP)

Prémium Ripple Március 21.-én a Ripple 30%-kal drágult, miután újra felerősödött az optimizmus, hogy a Ripple Labs megnyerheti a SEC-perét. A 0,3733 dollárról 0,493 dollárra ugrott, de visszatért,...

Az AAVE győzedelmeskedik ezekben a mutatókban

Az Aave (AAVE) összértéke a március 25-én véget ért héten 8,69%-kal nőtt. Az egyedi intelligens szerződéses letétek emelkedése a protokollt tette a legjobban teljesítő protokollt,...

Chainlink technikai elemzés 03.25.

Prémium Chainlink  Több eladási akciót figyeltek meg, és ez tükröződik a legfrissebb Chainlink árfolyam-elemzésben is, amely a mai napra vonatkozóan csökkenő jeleket mutat. A 2023. március 23.-i, 7,62...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!