Így vásárolt 175 millió dollárnyi bitcoint a Nasdaq által is listázott MicroStrategy

-

A MicroStrategy lett a cégek bitcoinelfogadásának mintapéldája. Ez az egyetlen nyílt részvénytársaság, amely a bitcoint választotta, mint tartalék.
A múlt hónapban nagyot szólt a hír, hogy a cég a bitcoin miatt leváltja a dollárt, mivel megmutatta, hogy a bitcoin egyre inkább terjed, mint vagyontárolási eszköz.

Egy olyan cég számára logikus döntés lehet ez, melynek több száz millió dollár a vagyona, mivel a kriptopénz ritkasága lehetővé teszi számukra, hogy elkerüljék az infláció okozta veszteségeket.
Ennyi bitcoint még tőzsdén kívül sem könnyű felvásárolni, azonban a cég vezérigazgatója megosztotta, hogy pontosan hogyan is zajlott a folyamat.

A MicroStrategy 38.250 bitcoin tulajdonosa

Michael Saylor, a MicroStrategy vezérigazgatója bejelentette, hogy cége duplázza a tétet a bitcoin kapcsán, további 175 millió dollárnyi digitális valutát vásároltak.
A hatalmas vásárlást hetekkel azután jelentették be, hogy a cég egy alternatív, bitcoin-központú pénzügyi stratégiára váltott. Most úgy tervezik, hogy bitcoinban tárolják tőkéjüket, hogy elkerüljék az inflációt és a dollár elértéktelenedését, melyet eszméletlen mértékben nyomtatnak.
Ezt a stratégiát eddig senki nem alkalmazta, 250 millió dollárnyi bitcoin vásárlásával kezdték meg.
A cég szeptember 15-én felfedte, hogy még több bitcoint fognak vásárolni, 175 millió dollárnyi bitcoint vásároltak spot piacokon. Ez állhatott a bitcoin 10.900 dolláros emelkedése mögött, mivel a piac többi része éppen csökkent.
Mostantól 38.250 bitcoint birtokolnak, összesen mintegy 425 millió dollárnyit.

Így vásárolt 16.796 bitcoint a MicroStrategy

A legutóbbi vásárlásuk során a MicroStrategy a hagyományos piacokat választotta, a cég szerint 74 órányi folyamatos kereskedés során 16.796 bitcoint vásároltak fel.

„Ahhoz, hogy megvásároljunk 16.796 bitcoint 74 órán keresztül folyamatosan kereskedtünk, 88.617 ügyletet hajtottunk végre, három másodpercenként 0.19 bitcoint vásároltunk, percenként mintegy 39414 bitcoint dollárnyit, de készen álltunk rá, hogy 30-50 millió dollárnyi bitcoint vásároljunk, ha jött volna egy 1-2 százalékos esés.

Hatalmas mennyiségű tőke áramlott a piacokba a 74 óra kereskedés miatt, könnyen elképzelhető, hogy ez továbbra is kihathat a bitcoin árfolyamára.

Olvastad  már? Ennyi volt az altszezon? Újra csúcson a bitcoin dominancia.

Forrás: cryptoslate.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


 

Legfrissebb bejegyzéseink

Solana (SOL) technikai elemzés 05.23.

Prémium Solana (SOL) A Solana (SOL) esetében megugrott a non-fungible token kereskedési volumene. Egy friss jelentésből kiderült, hogy a Solana-alapú NFT volumene 30%-kal nőtt a megjelenést megelőző 24...

3 altcoin, amely megnyerheti az ETH ETF jóváhagyása által indított bikafutamot

Vendégbejegyzés A piac felhevülésével az ETH tőzsdén kereskedett alap (ETF) lehetséges jóváhagyása pozitív hullámokat indított el a kriptoterületen. Az új fejlemény kibontakozásával több kriptovaluta is készen áll...

A Bybit vezérigazgatója tagadja a fizetésképtelenségi pletykákat

Ben Zhou, a Bybit vezérigazgatója az X-en foglalkozott a fizetésképtelenségről szóló pletykákkal, megerősítve azok alaptalanságát és bizonyítékot szolgáltatva a tartalékokról. A Bybit tőzsde vezérigazgatója, reagált a...

Az Axie Infinity (AXS) kitörése hamarosan bekövetkezik

Az Axie Infinity (AXS), a gyorsan növekvő, számos nosztalgikus játékkal foglalkozó virtuális világ, közeledik a bikás kitörés fordulópontjához. A közepes kapitalizációjú altcoin, melynek fully diluted értékelése...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!