Ennyi volt az altszezon? Újra csúcson a bitcoin dominancia.

-

A bitcoin árfolyama ismét erőt gyűjt, a piaci dominanciája pedig a nemrégiben látott alacsony értékekről új magasságok felé tör. Ezzel valószínűleg lezárhatja az altszezont.
Az árfolyam 11000 dollár fölé kapaszkodása komoly csapást mért az altok piacára. Néhány elemző úgy véli, hogy a defiben és az altokon realizált hasznot forgatták át a befektetők a BTC-be, ezért indult meg felfelé az ár.

Az altok komoly menetelése után most úgy tűnik, a bitcoin dominanciája ismét kezd erőre kapni. Mikor ez történik, olyankor a bitcoin elég rendesen túl szokta teljesíteni a piac többi résztvevőjét.
Az elmúlt két hét során a dominancia grafikonján egy tankönyvi dupla alj rajzolódott ki, 59%-ról 61%-ig emelkedett a részesedés.
Ha ez az emelkedés folytatódik, akkor az altok már el fognak maradni a bitcoin teljesítménye mögött, legalábbis rövid távon.

„Az altok elmehetnek a fenébe”

Alig két hete, hogy Adam Curry internetes vállalkozó a népszerű podcaster, Joe Rogan műsorában beszélt a bitcoinról, sokmilliós hallgatóság előtt.
Curry szerint a BTC nagyon jó értéktároló, és az eddigi, 10 éves történelme megmutatja azt is, hogy nem véletlenül van az első helyen a kriptók között.
Curry még 900 dolláros áron adott el rengeteg BTC-t, és ezzel kapcsolatban el is mondta a véleményét:

„Hadd mondjam el neked, el fog jönni a pénzügyi apokalipszis, és akkor bitcoinra lesz szükséged. Én is eléggé ellene voltam a kriptónak, de aztán el tudtam adni a coinjaimat 900 dolláros áron. Most viszont már látom, hogy mennyi pénzt is csinálhattam volna.”

A BTC azóta már megjárt egy 20000 dolláros csúcsot, és jelenleg is 10 ezer fölött kereskednek vele.
Mivel pedig az elmúlt évtizedben a BTC bebizonyította az ellenálló-képességét, arra jutottak, hogy bizony működőképes értéktárolónak számít.
Szóba kerül az altok kérdése is. Ahogy Curry említette is, eredetileg nem tekintette értékesnek a bitcoint.
 
Az elmúlt évtized során azonban megváltozott a véleménye:

„Tulajdonképpen ingyen kaptam a coinokat. Kezdetben az emberek csak úgy osztogatták, hozzám is így került. Az elején vissza is utasítottam, mikor adni akartak. Aztán most 10 év elteltével visszatekintek, és azt kell mondjam, az altok elmehetnek a fenébe!”

A beszélgetés során szóba került, hogy vajon mennyire rizikós, hogy a bitcoin ennyire egyeduralkodó a piacon, és ekkora részesedése van a teljes iparágból.
Miért ne taszíthatná le a trónról egy másik kriptopénz? Rogan szerint a legtöbb valuta, legyen az kriptó vagy hagyományos, könnyen manipulálható, ahogy ez meg is szokott történni:

„Pont ez a kérdés a BTC esetében is. Nem rizikós kicsit, hogy mindent ehhez mérünk? Miért ne használhatnánk másik kriptót? Azért, mert ha másikat választanánk, akkor lehetőség nyílna annak a manipulálására, ahogy ez sok más pénznem esetében is megtörtént már.”

Curry nem ment bele jobban az altok témájába, de úgy véli, a bitcoin eddigi története magáért beszél.
A kriptók ciklusokban mozognak, sok alt emelkedett már fel, de még mindig a BTC a domináns. 2017 óta a bitcoin, az ether és az XRP stabilan tartják az első három helyezést. A top20 többi tagja viszont folyamatosan cserélődik.

„Ránézel a 10 éves adatsorra, és láthatod, hogy egyetlen egy stabil pont van. A bitcoin. Ez az egyetlen, amelyet tényleg nem nagyon lehet manipulálni.”

Mi várható a negyedik negyedévben?

Az eddigi tapasztalatok alapján az év utolsó része bármit hozhat. Az előző két évben komoly esést láthattunk a tél beköszöntével.

A felezés májusban történt, és az eddigi ralizás mindig nagyjából 15 hónappal a felezés után kezdődött el, az év hátralévő részében nagy mozgolódásra nem számíthatunk.
Az elemzők szinte teljesen egyetértenek abban, hogy a jövő év elején láthatunk majd erősebb megnyilvánulásokat a bitcoin részéről.

Olvastad már? Újabb kampányokat hirdetett az OKEx – Zsebelj be akár 90 dollárt!

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


 

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin white paper visszatér a Bitcoin.org weboldalra

Jogi korlátozások miatt az Egyesült Királyságban élő felhasználók továbbra is csak korlátozottan férhetnek hozzá a Bitcoin white paper-hez a Bitcoin.org weboldalon. A Bitcoin white paper újra...

A BlastUP előértékesítése elérte a 7 millió dollárt, utolsó napok a $BLP megvásárlására

Vendégbejegyzés A BlastUP, a Blast elsőszámú launchpadja, az első IDO-k sikeres elindításával megerősítette robusztus hasznosságát. Miközben az előértékesítése a befejezéshez közeledik, továbbra is jelentős figyelmet kap...

Bitcoin (BTC) technikai elemzés 05.25.

Prémium Bitcoin (BTC) A Bitcoin (BTC) árfolyama új történelmi csúcsot készül elérni, miután korábban a 70.000 dolláros határon túlra szökött, és a piaci szereplők azon tűnődnek, hogy...

A Pepe és Meme AI bálnák beváltják a pénzt: A Raboo az újabb, aki 100-szoros profit előtt áll?

Vendégbejegyzés A kriptovilág zsong, ahogy a bálnák készpénzre váltják a Pepe és a Meme AI érméket, de a reflektorfény a Raboo-ra terelődik. A Raboo jelenleg az...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!