A piaci elemzők arra jutottak, hogy a BTC emelkedése az intézmények irányából tapasztalható növekvő igénynek tudható be, emellett pedig a nagy amerikai cégek piacra lépése is pozitív hatású.

Ezek a hatások az elsődleges okai a mostanában tapasztalható bikás hangulatnak, és a rekordértéket közelítő árfolyamszinteknek.

A Hxro Labs kereskedőplatform szakértője, Nick Cote így fogalmazta ezt meg:

„A fő ok az emelkedés mögött az agresszíven növekvő intézményi igény, és az ezt követő vásárlás. A legtöbb nagybefektető a Grayscale közvetítésével lép be a piacra.”

A Grayscale BTC-alapja elképesztő növekedést mutatott az elmúlt időszakban, idén novemberben a félmillió BTC-s egyenleget is átlépték.

Cote a vállalati szférából érkező igényeket is megemlítette. Ahogy a Square és a Microstrategy nyilvánosságra hozta, „bitcoinba fektették a pénzük egy részét, válaszul az inflációs félelmekre, és a központi bankok alacsony színvonalú pénzpolitikájára”. Ez pedig egy pozitív visszacsatolási kört indíthat be a piacon.

„Lesznek persze visszahúzódások, de amíg a nagy intézmények is elismerik a BTC értékőrző tulajdonságát, és infláció-ellenállóságát, addig a pozitív visszacsatolások lesznek többségben, egy öngerjesztő kör indulhat el.”

Nicholas Pelecanos vezető kereskedő is így vélekedik, külön kiemelve, hogy a fundamentumok most erősebbek, mint valaha.

A feleződés utáni piacot pedig alapvetően fogja meghatározni az, amit már ma is látunk: a növekvő intézményi érdeklődés, és az, hogy tőzsdei cégek fektetik a tartalékaik egy részét bitcoinba.

Érdekel a tőzsde? Szeretnél beletanulni a Bitcoin és kriptovaluta kereskedésbe? Akkor látogass el a Cryptofalka oldalára!

Pelecanos egyébként most az altszezonra vár. Elmondása szerint „a mostani rekordközeli árfolyamon sokan profitot realizálnak majd, és érdemes észben tartani, hogy az altok átlagosan még mindig 50%-os mínuszban járnak”.

Alapvetően pozitívan látja az altok szektorát, de figyelembe kell venni, hogy számos projekt, pontosabban a többség, nem volt képest teljesíteni azt, amit ígért az induláskor, nem tudott megfelelő mértékben elterjedni.

„Sok olyan alt van, ahol a mögöttes projekt már nem is működik, de persze vannak olyanok is, ahol mind technológiai, mind adopciós aspektusból nézve elképesztő fejlődést láthattunk.”

Az elemzők szerint a bányászoktól érkező adatok is megerősítik a bikás trendet, a Glassnode technológiai vezetője, Rafael Schultze-Kraft egy tweetben osztotta meg, hogy a márciusi zuhanás óta a bányászok mintegy 10 ezer bitcoint halmoztak fel.

Ez abból látható, hogy egyre növekszik azoknak a coinoknak a száma, amelyeket kibányászás után egyáltalán nem mozdítanak meg.

A bányászok bevétele amúgy szintén a közelmúltban érte el újra a feleződés előtti szintet, az összesített napi bevétel már a 20 millió dollárt is meghaladta.

Olvastad már? Az arany esik, a bitcoin új rekordhoz közelít

Forrás: cointelegraph.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon. Legyen szép napotok! 🙂