Szakértők szerint az intézmények emelték 19 ezerig az árfolyamot, és most következnek majd az altok

-

A piaci elemzők arra jutottak, hogy a BTC emelkedése az intézmények irányából tapasztalható növekvő igénynek tudható be, emellett pedig a nagy amerikai cégek piacra lépése is pozitív hatású.
Ezek a hatások az elsődleges okai a mostanában tapasztalható bikás hangulatnak, és a rekordértéket közelítő árfolyamszinteknek.

A Hxro Labs kereskedőplatform szakértője, Nick Cote így fogalmazta ezt meg:

„A fő ok az emelkedés mögött az agresszíven növekvő intézményi igény, és az ezt követő vásárlás. A legtöbb nagybefektető a Grayscale közvetítésével lép be a piacra.”

A Grayscale BTC-alapja elképesztő növekedést mutatott az elmúlt időszakban, idén novemberben a félmillió BTC-s egyenleget is átlépték.
Cote a vállalati szférából érkező igényeket is megemlítette. Ahogy a Square és a Microstrategy nyilvánosságra hozta, „bitcoinba fektették a pénzük egy részét, válaszul az inflációs félelmekre, és a központi bankok alacsony színvonalú pénzpolitikájára”. Ez pedig egy pozitív visszacsatolási kört indíthat be a piacon.

„Lesznek persze visszahúzódások, de amíg a nagy intézmények is elismerik a BTC értékőrző tulajdonságát, és infláció-ellenállóságát, addig a pozitív visszacsatolások lesznek többségben, egy öngerjesztő kör indulhat el.”

Nicholas Pelecanos vezető kereskedő is így vélekedik, külön kiemelve, hogy a fundamentumok most erősebbek, mint valaha.
A feleződés utáni piacot pedig alapvetően fogja meghatározni az, amit már ma is látunk: a növekvő intézményi érdeklődés, és az, hogy tőzsdei cégek fektetik a tartalékaik egy részét bitcoinba.

Pelecanos egyébként most az altszezonra vár. Elmondása szerint „a mostani rekordközeli árfolyamon sokan profitot realizálnak majd, és érdemes észben tartani, hogy az altok átlagosan még mindig 50%-os mínuszban járnak”.
Alapvetően pozitívan látja az altok szektorát, de figyelembe kell venni, hogy számos projekt, pontosabban a többség, nem volt képest teljesíteni azt, amit ígért az induláskor, nem tudott megfelelő mértékben elterjedni.

„Sok olyan alt van, ahol a mögöttes projekt már nem is működik, de persze vannak olyanok is, ahol mind technológiai, mind adopciós aspektusból nézve elképesztő fejlődést láthattunk.”

Az elemzők szerint a bányászoktól érkező adatok is megerősítik a bikás trendet, a Glassnode technológiai vezetője, Rafael Schultze-Kraft egy tweetben osztotta meg, hogy a márciusi zuhanás óta a bányászok mintegy 10 ezer bitcoint halmoztak fel.


Ez abból látható, hogy egyre növekszik azoknak a coinoknak a száma, amelyeket kibányászás után egyáltalán nem mozdítanak meg.
A bányászok bevétele amúgy szintén a közelmúltban érte el újra a feleződés előtti szintet, az összesített napi bevétel már a 20 millió dollárt is meghaladta.

Olvastad már? Az arany esik, a bitcoin új rekordhoz közelít

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


 

Legfrissebb bejegyzéseink

A Cardano 1,7 milliárd dollárral növeli a piaci tőkeértéket

A Cardano, az egyik legmenőbb kriptovaluta, ma figyelemre méltó feltámadást tapasztalt, több mint 1,7 milliárd dollárral növelve piaci kapitalizációját. Ez a fellendülés a kriptopénzek piacán tapasztalható...

Három év börtönt kapott a biztonsági szakértő, aki két tőzsdét is meghekkelt

Ez az első eset, hogy az USA-ban börtönbüntetést kapott valaki azért, mert kihasználta egy okosszerződés kódhibáját, a bíróság ráadásul az ellopott 12 millió dollár visszafizetésére...

Az elemző masszív árrallyt jósol az altcoinok számára, amelyet a BTC feleződése vált ki, a SOL, DOT, TON, OP és BLP-re utalva

Vendégbejegyzés A kriptopiac egy izgalmas szakaszba lép, ahogy a Bitcoin következő feleződése közeledik. Az elemzők a kiválasztott altcoinok felé fordítják figyelmüket, jelentős értéknövekedést várva. Közülük a SOL, a...

Megsínylette a Solana a kriptopiaci zuhanást

A SOL token árfolyama 11%-ot esett a hétvégén, és a derivatíva-piacon ez hatalmas zuhanáshoz vezetett. A határidős kötések tömegével likvidálódtak, és egyetlen nap leforgása alatt...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!