Az arany esik, a bitcoin új rekordhoz közelít

-

Úgy tűnik, hogy mikor igazán forró lesz a helyzet, a bitcoin jobb, mint maga az arany.
A jelek szerint a gazdasági nehézségek tüzelik a BTC emelkedését. 2020 katasztrofális évnek számít a világgazdaság szempontjából, a bitcoin idén szinte már teljesen visszaszerezte az értékét, amelyet utoljára 2018-ban láttunk, az elhúzódó medvepiac előtt.

Az utóbbi napokban ez a trend még jobban felerősödött, ahogy véglegessé vált Biden győzelme az USA elnökválasztásán, és a vakcinakutatások is a fináléba érkeztek.
A bitcoin az összes hagyományos eszközosztályt túlteljesítette, beleértve az aranyat is. Az arany pedig a teljes nemzetközi gazdaság számára az elsődleges értéktárolót jelenti.

Megtört az arany szárnyalása

Az elmúlt pár hét eseményei már nem tűntetik fel olyan vonzó színben az aranyat a befektetők előtt. A többség most inkább részvényeket vásárol, azokból a cégekből, amelyektől a nagy visszatérésre számítanak a válsághelyzet elmúltával.
Főleg a gyógyszeripar és a logisztika részesül friss tőkebeáramlásban, ahogy az a grafikonokból is kiderül.
Az arany augusztus óta csökkenő trendben van, de az 1835 dolláros támasz egyelőre tart. Az egyre nagyobb leszúrások viszont intő jelek lehetnek. Az arany már nem túlvett, és az egyensúly kezd visszatérni a vevők és az eladók közé.
A hét viszont csúnyán kezdődött az arany számára, közel 45 dolláros esést tapasztalt napon belül. A kereskedők most a támaszra koncentrálnak, 1838 dollárnál, de rövid távon sokan arra számítanak, hogy a medvék veszik át az irányítást.

A bitcoin megcélozná a Holdat, ismét

A BTC hodlereknek úgy látszik, elegük van a ’18-ban kezdődött medvepiacból, és vissza akarják szerezni 2017 dicsőségét. A márciusi összpiaci beszakadás óta a bitcoin árfolyama és kapitalizációja egyértelmű emelkedő trendben van.
A szeptember kicsit medvésebben telt, viszont az új, intézményi nagybefektetők hírére nem tudott nem reagálni az árfolyam, új éves csúcsokat ért el. Egészen pontosan három olyan dolog történt, amely nagy lökést adott az árfolyamnak.
A Square 50 millió dollár értékben tárazott be bitcoinból, Biden megnyerte az elnökválasztást, és a PayPal integrálja a rendszerébe a BTC-t.
Ezek miatt a bikás hangulat még inkább erőre kapott, már-már megidézve a 2017-es piaci hangulatot, ennek eredményeképpen pedig a bitcoin masszívan túlvett lett, rövid idő alatt.
Ezt pedig szó szerint kell érteni. Az új adatokból világosan kiderül, hogy a Sqare és a PayPal együttesen több bitcoint vásárolnak fel, folyamatosan, mint amennyi ki van bányászva.
Ha ez a szituáció folytatólagossá válik, még idén év vége előtt megdőlhet a BTC 2017-es árfolyamrekordja.

Ahogy az intézményi részvétel növekszik, ez idővel kritikus faktor lesz a 2017-es és az idei piaci összkép szempontjából.
A BTC már nem csak az interneten fórumozó kockák és a hasonszőrűek játékszere. Mostanra ehelyett valódi eszközosztállyá nőtt, amely kitaposta magának az utat a pénzpiacok területére.

Olvastad már? Megduplázta az értékét és rátett még egy lapáttal: aggasztó módon ralizott az XRP

Forrás: decrypt.co

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


 


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) és más kriptodevizák a közel-keleti feszültség növekedésével elvéreznek

A kriptopénzek piaca hatalmas mértékű reakciót jegyzett a közel-keleti feszültségek eszkalálódására. A Bitcoin (BTC), a néhány perc alatt értékének közel 8%-át veszítette el, miközben más...

ONDO (ONDO) árfolyam elemzés 04.13.

Prémium ONDO (ONDO) Az ONDO (ONDO) függetlenítette magát a szélesebb kriptopiactól, mivel a napi grafikonja zöld maradt, míg mások elvéreztek. Tény, hogy az ONDO-nak sikerült az altcoinok királyát,...

A CYBRO előértékesítése: A Dogecoin, Shiba Inu és Dogwifhat befektetői mellett, lovagolja meg a hype-ot, és szerezz profitot!

Vendégbejegyzés A kriptopiacon zajlik a legújabb előértékesítési lehetőség, látszólag olyan nagy nevek nyomdokaiba lépve, mint a Dogecoin és a Shiba Inu. Egy új játékos lép a...

Dogecoin long vagy short? Íme, hol állnak a kereskedők a DOGE 13%-os esése után

A piac elemzése során kiderült, hogy a kereskedők a Dogecoin (DOGE) legutóbbi küzdelmei ellenére is pozitívan álltak a Dogecoin hozamához. A DOGE korábban úgy tűnt,...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!