Megduplázta az értékét és rátett még egy lapáttal: aggasztó módon ralizott az XRP

-

Az XRP árfolyama több mint 100%-ot ralizott az elmúlt 1 hét során, az adatok vizsgálatából pedig az látszik, hogy fundamentális tényezők állhatnak a történelmi esemény mögött.
Az elmúlt hónap során az XRP 124%-ot növekedett – szikrát kapott, berobbant, most pedig igyekszik felzárkózni a bitcoinhoz és az ethereumhoz.

Az XRP-rali mögött valószínűleg az egyedi címek számának növekedése, a Ripple visszavásárlásai, valamint egy új termékmegjelenés lehetősége állhat.

Növekszik az egyedi XRP-címek száma

A láncadatok hasznosak lehetnek a kriptopnénz körüli általános érzelmek meghatározására, hiszen pontosan tükrözik a blokkláncon megvalósuló tevékenységeket.
Az XRP esetében a blokklánccal interakcióba lépő címek száma kiugrást mutatott a november során. Ez a trend akkor vált igencsak látványossá, amikor a kriptopénz 27%-ot növekedett november 22-én.


A Santiment, egy láncadatot elemző cég szakértői szerint az aktív címek egy nap alatt történő megnövekedése május 1-én volt utoljára ilyen magas.
Mint írták:

„A Ripple árfolyama rakétaként növekedett 27%-ot ma, az XRP hálózatán egyetlen nap alatt utalást végzett egyedi címek száma (24.408) pedig a legmagasabb volt május 1. óta.”

Az aktív címek több okból kifolyólag is kéz a kézben szoktak növekedni az árfolyammal. Először is, az XRP-t halmozó címek száma növelheti az árfolyamcsúcsokat. Másodszor, a blokkláncon zajló felhasználói tevékenység is általános kiugrást mutat.

A Ripple visszavásárlásai szintén magasabbra tolhatják az XRP-t

A 2020-as év harmadik negyedéve során a Ripple 45,5 millió dollárnyi XRP-t vásárolt visszavásárlási programja keretén belül. A vállalat úgy írta le ezt a kezdeményezést, mint az egészséges piac támogatásának a módját.
Az értékesítési összegzések az idei év harmadik negyedéves jelentésében arról árulkodnak, hogy a teljes visszavásárlás nagyjából 45,5 millió dollárjába került a cégnek. A korábbi negyedévek során a Ripple nem vásárolt vissza XRP-t.
A jelentésben tovább az alábbi olvasható:

„Ahogy az 2020-as második negyedévének piaci jelentéseiben jeleztük, a Ripple XRP-t vásárol föl […], hogy támogassa az egészséges piacokat.”

A visszavásárlás a vásárlói kereslet növekedését generálhatja, legyen szó részvényekről, árucikkekről vagy kriptovalutákról.
Még ha a 45,5 millió dollár nem is tűnik olyan nagy számnak, hogy jelentősen befolyásolja az XRP értékét a kriptopénz tőzsdei piacán, az eszköz körüli piaci érzelmeket mégis lángra lobbanthatja.

A Ripple egy új szolgáltatást vezetne be

November elején a Ripple Labs az Egyesült Államok Szabadalmi és Védjegyhivatalához (USPTO) benyújtott egy szabadalmi kérelmet a Paystringnek nevezett termékére.
A szabadalmi kérelem úgy írja le a Paystinget, mint egy olyan terméket, amely az elektronikus pénzügyi szolgáltatások kategóriájába esik, és amely utalások fogadására és küldésére használható:

„A PAYSTRING védjegy-regisztrációja az elektronikus fizetési szolgáltatások kategóriájába esik, nevezetesen pénzügyi szolgáltatást jelent utalások, fiat és virtuális valutákban értendő pénzügyi ajándékok fogadására és folyósítására egy számítógépes hálózaton, valamint fiat valuták és virtuális valuták váltását egy számítógépes hálózaton.”

Az új termék kibocsátását övező izgalmak, együtt az XRP-visszavásárlásokkal, valamint a már említett aktívcím-növekedéssel együtt az elsődleges tényezők lehetnek az XRP legutóbbi, 16 hónapja nem látott csúcsának elérése mögött.
Következtetésképp, az XRP képes volt kitörni két, többéves zónájából is, ha a csártot nagyobb időkereten nézzük. Legfőképpen a heti grafikonon látszik egy szép kiugrás arra a szintre, amit már 2018 novembere óta nem láttunk.

Az egyik legmegosztóbb kriptopénz

A top 10 kriptopénz közül egyébként az XRP számít a leginkább vitatott létjogosultságúnak.
Miután a Magyarország blokkláncjogásza múlt év augusztusában ezt az XRP-s posztot tette ki a Crypto Trader Hungary Facebook-csoportba, a közösség tagjai valósággal felrobbantak a dühtől.
Az erről készült beszámolónkat ide kattintva olvashatjátok el.
Ma a hazai INLOCK közösségi kölcsönplatform alapítója, Csabai Csaba az INLOCK Telegram-csoportjában az orosz vakcinához hasonlította a Ripple kriptopénzét, majd elmondta:

„[…] van egy relatív szűkebb coin csoport, aminek a puszta létét is károsnak tartom, mert kizárólag önös gazdasági érdekek állnak mögötte, zéró fundamentummal. Ebbe a csoportba tartozik nálam az XRP, BCH, BSV, stb.”

Olvastad már? A bitcoinhiány kedvezhet a befektetőknek

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!
Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A szakértők szerint a legjobb altcoinok készen állnak a rövid távú nyereségre

Vendégbejegyzés A kriptopiac a fellendülés erős jeleit mutatja, felkeltve a tapasztalt befektetők és az újonnan érkezők figyelmét egyaránt. A bikás tendenciával a láthatáron a reflektorfény a kiválasztott...

A Cardano 1,7 milliárd dollárral növeli a piaci tőkeértéket

A Cardano, az egyik legmenőbb kriptovaluta, ma figyelemre méltó feltámadást tapasztalt, több mint 1,7 milliárd dollárral növelve piaci kapitalizációját. Ez a fellendülés a kriptopénzek piacán tapasztalható...

Három év börtönt kapott a biztonsági szakértő, aki két tőzsdét is meghekkelt

Ez az első eset, hogy az USA-ban börtönbüntetést kapott valaki azért, mert kihasználta egy okosszerződés kódhibáját, a bíróság ráadásul az ellopott 12 millió dollár visszafizetésére...

Az elemző masszív árrallyt jósol az altcoinok számára, amelyet a BTC feleződése vált ki, a SOL, DOT, TON, OP és BLP-re utalva

Vendégbejegyzés A kriptopiac egy izgalmas szakaszba lép, ahogy a Bitcoin következő feleződése közeledik. Az elemzők a kiválasztott altcoinok felé fordítják figyelmüket, jelentős értéknövekedést várva. Közülük a SOL, a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!