A PayPal vezérigazgatója szerint a platform „jelentősen megdobja a kriptopénzek felhasználását”

-

Dan Schulman, a PayPal vezérigazgatója elmondta, hogy a PayPal új kriptoszolgáltatása egyszerűvé fogja tenni a vállalkozások számára, hogy kriptopénzeket is elfogadhassanak.
A PayPal vezérigazgatója úgy véli, hogy a kriptopénzek hamarosan globálisan is elterjednek, mivel egyre több vállalkozás és felhasználó „választja a digitális fizetéseket és a pénz digitális formáit.”

Schulman a CNBC-nek adott interjút, ahol elmondta, hogy a koronavírus miatt egyre jobban kezdtek terjedni a fizetések digitális formái. A PayPal a digitális átalakulás élvonalában szeretne lenni.
Schulman azt mondta, hogy „a készpénz használata jelentősen visszaesett, és az ügyfelek 40-70%-a nem akar már készpénzzel fizetni.”
A PayPal nem csak egyszerűbbé akarja tenni a kriptopénzek vásárlását és birtoklását. Szolgáltatásuk integrálni fogja a jelenlegi kereskedelmi platformokat, így vállalkozásoknál is lehet kriptopénzekkel fizetni.
A PayPal vezérigazgatója elmondta:

„Az egyik dolog, amit lehetővé tettünk, hogy nemcsak egyszerűen vásárolni, eladni és tárolni lehet kriptopénzeket, hanem a jövő évtől mind a 28 millió, PayPalt használó vállalkozásnál fizetni is lehet velük, és ez jelentősen megdobja a kriptopénzek felhasználását.”

A PayPal több törvényhozóval és központi bankkal is egyeztetett, mielőtt elindította saját kriptoszolgáltatását.
Schulman azt mondta, csak idő kérdése mielőtt ezek a pénzügyi hatóságok is saját kriptopénzeket indítanak:

„Nem az a kérdés, hogy a központi bankok saját digitális valutát adnak ki, hanem az, hogy mikor. Úgy gondolom, hogy a kriptopénzeket egyre több és több mindenre lehet majd használni.”

A PayPal novemberben indította el kriptokereskedelemi szolgáltatását, hetekkel annak bejelentését követően. 2021 elején az egész világ számára elérhetővé teszik a szolgáltatást.

A PayPal több mint 300 millió aktív felhasználóval rendelkezik, és nagyon rákapcsoltak a bitcoin és egyéb kriptopénzek vásárlására. A platform eddig az újonnan forgalomba kerülő bitcoinok közel 70%-át felvásárolta. A készlethiány jelentős mértékben hozzájárulhatott a bitcoin jelenlegi teljesítményéhez.
Egyes kritikusok szerint a digitális valutáknak nincs önálló értékük.
Schulman erre azt felelte:

„A pénz minden formája bizalomalapú, és értéke ennek mértékéből ered.”

Olvastad már? A bitcoinhiány kedvezhet a befektetőknek

Forrás: cointelegraph.com
Kiemelt kép: Tim Reckmann

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) és más kriptodevizák a közel-keleti feszültség növekedésével elvéreznek

A kriptopénzek piaca hatalmas mértékű reakciót jegyzett a közel-keleti feszültségek eszkalálódására. A Bitcoin (BTC), a néhány perc alatt értékének közel 8%-át veszítette el, miközben más...

ONDO (ONDO) árfolyam elemzés 04.13.

Prémium ONDO (ONDO) Az ONDO (ONDO) függetlenítette magát a szélesebb kriptopiactól, mivel a napi grafikonja zöld maradt, míg mások elvéreztek. Tény, hogy az ONDO-nak sikerült az altcoinok királyát,...

A CYBRO előértékesítése: A Dogecoin, Shiba Inu és Dogwifhat befektetői mellett, lovagolja meg a hype-ot, és szerezz profitot!

Vendégbejegyzés A kriptopiacon zajlik a legújabb előértékesítési lehetőség, látszólag olyan nagy nevek nyomdokaiba lépve, mint a Dogecoin és a Shiba Inu. Egy új játékos lép a...

Dogecoin long vagy short? Íme, hol állnak a kereskedők a DOGE 13%-os esése után

A piac elemzése során kiderült, hogy a kereskedők a Dogecoin (DOGE) legutóbbi küzdelmei ellenére is pozitívan álltak a Dogecoin hozamához. A DOGE korábban úgy tűnt,...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!