A bitcoinhiány kedvezhet a befektetőknek

-

Az olyan nagy cégek, mint a PayPal hatalmas mennyiségű bitcoint vásárolnak fel. Lehetséges, hogy kifogyhatunk?

A Pantera Capital tegnap megjelent cikke szerint az Egyesült Államok kaotikus politikai helyzete miatt a Fed hatalmas pénznyomtatásba kezdett, így jelentősen megemelkedtek a különböző pénzügyi eszközök árfolyamai.

Az egyik ilyen eszköz, a bitcoin értéke szinte felrobbant, köszönhetően annak, hogy a techcégek hatalmas bitcoinvásárlásokba kezdtek.

„A PayPal és a Cash App több bitcoint vásárol, mint amennyi újonnan forgalomba kerül. Ha még több nagy pénzügyi intézmény fogja követni a példájukat, akkor még kiegyenlítetlenebb lesz a készlethiány. A kereslet és a kínálat csak magasabb árfolyamon fog kiegyenlítődni.”

A nagy techcégek bevásárlásával csak felfelé mehet az árfolyam, de vajon ezzel hozzáférhetőbbé válik a kriptopénz a mindennapi emberek számára, akiknek nincs több millió dollárjuk?
A Pantera Capital szerint elképzelhető, hogy egyre ritkább lesz a bitcoin. Azonban szakértők szerint (egyelőre) nincs mitől tartanunk.
Pedro Febrero, a Crypto Nerds akadémia társalapítója és a Quantum Economics elemzője elmondta, hogy „hosszú távon egyre kevesebb kézben koncentrálódhat a bitcoin, és ez problémát jelenthet a pénzügyek demokratizálása szempontjából.”
Elmondta, hogy a bitcoin készlete ugyan véges, de idővel a nagy techcégeknek is el kell adniuk. „Arról sem szabad megfeledkeznünk, hogy nem minden bitcoin lett hosszú távra megvásárolva.”
A Chainalysis kutatócég a múlt héten elmondta, hogy a bitcoin elérhető készlete azon múlik, hogy a tulajdonosok hajlandóak-e eladni vagy kereskedni.
A 14,8 millió kibányászott bitcoin nagyjából 77%-a van nem likvid tárcákban (olyan tárcák, melyek nem végeznek sok utalást). Ez azt mutatja, hogy a nagy vásárlók csak felvásárolják a bitcoint, és nézik ahogy nő az értéke.

És ez nem feltétlenül rossz dolog.

Shawn Dexter, a Quantum Economics decentralizált pénzügyi elemzője elmondta:

„A nagy techcégek, pénzügyi intézmények a bitcoin készletének jelentős hányadát birtokolják, és ez csak még tovább erősíti a hálózat biztonságát és a vagyontárolási narratívát.”

Azt is hozzátette, hogy az árfolyamtól függetlenül az „a lehetőség, hogy vásárolhatsz egy olyan eszközt, ahol nem dönthet egy szervezet az infláció felett, már önmagában is a demokrácia egy formája” és az emberek vagyontárolási eszközként tudják használni.

„A bitcoin egyensúlyra fog lelni, lehet, hogy hatalmas árfolyamon, de lehet, hogy akkor, amikor az intézmények már hatalmas mennyiséget vásároltak. De ez nem számít, mivel az átlagember továbbra is képes lesz birtokolni 100.000 dollárnyi bitcoint, az árfolyamtól függetlenül.”

Ha a dolgok így maradnak, akkor az árfolyam is emelkedni fog

Amiatt nem kell aggódnunk, hogy eltűnne a bitcoin: a PayPal beszállásával egyszerűbb lehet a vásárlás, mint valaha.
Ahogy a Pantera Capital leírta:

„Korábban meglehetősen bonyolult volt a bitcoinvásárlás: csinálj egy szelfit az útleveleddel, majd akár napokat is várhatsz amíg aktiválják a fiókodat. 300 millió ember azonnali hozzáférést kapott a bitcoinhoz, ethereumhoz és egyéb kriptovalutákhoz.”

Olvastad már? 4 mutató alapján korrekció várhat a bitcoin árfolyamára, vajon még előtte eléri a 20.000 dollárt?

Forrás: decrypt.co

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!
Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A szakértők szerint a legjobb altcoinok készen állnak a rövid távú nyereségre

Vendégbejegyzés A kriptopiac a fellendülés erős jeleit mutatja, felkeltve a tapasztalt befektetők és az újonnan érkezők figyelmét egyaránt. A bikás tendenciával a láthatáron a reflektorfény a kiválasztott...

A Cardano 1,7 milliárd dollárral növeli a piaci tőkeértéket

A Cardano, az egyik legmenőbb kriptovaluta, ma figyelemre méltó feltámadást tapasztalt, több mint 1,7 milliárd dollárral növelve piaci kapitalizációját. Ez a fellendülés a kriptopénzek piacán tapasztalható...

Három év börtönt kapott a biztonsági szakértő, aki két tőzsdét is meghekkelt

Ez az első eset, hogy az USA-ban börtönbüntetést kapott valaki azért, mert kihasználta egy okosszerződés kódhibáját, a bíróság ráadásul az ellopott 12 millió dollár visszafizetésére...

Az elemző masszív árrallyt jósol az altcoinok számára, amelyet a BTC feleződése vált ki, a SOL, DOT, TON, OP és BLP-re utalva

Vendégbejegyzés A kriptopiac egy izgalmas szakaszba lép, ahogy a Bitcoin következő feleződése közeledik. Az elemzők a kiválasztott altcoinok felé fordítják figyelmüket, jelentős értéknövekedést várva. Közülük a SOL, a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!