Kiberbűnözők egy GoDaddy-alapú kriptoplatform ellen indítottak támadást

-

A támadók adathalász módszerekkel verték át a GoDaddy csapatát.

A KrebsOnSecurity biztonsági kutatócég tegnap megírta, hogy az elmúlt hetek során több, a GoDaddy hostingszolgáltatón üzemeltetett platform ellen is támadás indult.

A KrebsOnSecurity elmondása alapján a támadások november 13-a körül kezdődhettek a liquid.com kereskedelemi platform ellen.
Mike Kayamori, a Liquid vezérigazgatója elmondta, hogy a GoDaddy tévedésből átadta egy fiók és a domén irányítását egy csalónak.
Kayamori hozzátette, miszerint ez lehetővé tette a támadó számára, hogy megváltoztassa a DNS-jegyzőkönyveket, és így több belső email-cím felett is átvette az irányítást. Emellett a támadó részben betört a liquid.com infrastruktúrájába és hozzáférést nyert a tárolt dokumentumokhoz.
A második áldozat a NiceHash bányászszolgáltató volt. November 18-án vették észre, hogy az engedélyük nélkül több doménregisztrációs feljegyzés is megváltozott, átmenetileg átirányítva az oldal email- és webforgalmát.
A NiceHash azonnal befagyasztotta ügyfelei pénzét 24 órára, hogy a támadó ne tudjon utalásokat kezdeményezni, amíg nem állították vissza az eredeti doménbeállításokat.

A cég azt javasolja minden ügyfele számára, hogy változtassa meg jelszavát, és állítson be kétfaktoros hitelesítést.
Kriptopénzes körökben meglehetősen népszerűek az olyan támadások, amikor a támadók felhasználóknak adják ki magukat, hogy megkárosítsák az adminisztrátorokat.
Pár hónapja a Twitteren indultak hasonló támadások, amikor a támadók olyan híres emberek fiókjai fölött vették át az irányítást, mint Barack Obama.

Olvastad már? Lehet, hogy még meg sem kezdődött a bitcoin igazi emelkedése

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


 

Legfrissebb bejegyzéseink

A 99Bitcoins lehet a következő berobbanó BRC20 token?

A Bitcoin ezen a héten kifejezetten erős arcát mutatta, nemrég ugyanis visszaszerezte a 70.000 dolláros árfolyamot, miután 5 százalékot emelkedett. Eközben az újonnan előértékesített BRC20...

A Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) és más kriptodevizák a közel-keleti feszültség növekedésével elvéreznek

A kriptopénzek piaca hatalmas mértékű reakciót jegyzett a közel-keleti feszültségek eszkalálódására. A Bitcoin (BTC), a néhány perc alatt értékének közel 8%-át veszítette el, miközben más...

ONDO (ONDO) árfolyam elemzés 04.13.

Prémium ONDO (ONDO) Az ONDO (ONDO) függetlenítette magát a szélesebb kriptopiactól, mivel a napi grafikonja zöld maradt, míg mások elvéreztek. Tény, hogy az ONDO-nak sikerült az altcoinok királyát,...

A CYBRO előértékesítése: A Dogecoin, Shiba Inu és Dogwifhat befektetői mellett, lovagolja meg a hype-ot, és szerezz profitot!

Vendégbejegyzés A kriptopiacon zajlik a legújabb előértékesítési lehetőség, látszólag olyan nagy nevek nyomdokaiba lépve, mint a Dogecoin és a Shiba Inu. Egy új játékos lép a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!