A bitcoin értéke az elmúlt hat hét során 70%-ot emelkedett, ezzel a világ legjobban teljesítő makroeszköze lett.

Egyesek szerint a gyors növekedés egyértelműen azt jelzi, hogy korrekció várhat a kriptovalutára. Azonban egyes elemzők szerint a növekedés valóban ingatag része még el se kezdődött.

A bitcoin értéke közel sem olyan instabil, mint amilyen 2017-ben volt

A bitcoin értéke mondhatni kilőtt az elmúlt két hónap során.

Azonban a korábbi bikapiacokhoz képest nem lehet megfigyelni áremelkedéseket követő zuhanásokat.

Mohit Sorout, a Bitazu Capital alapító tagja nemrég megosztotta az alábbi ábrát: a bitcoin volatilitási indexét mutatja, amely a hatalmas növekedés ellenére több éves mélyponton van.

Ha a volatilitás a korábbi piaci ciklusok szintjére növekedne, akkor mondhatni, még el sem kezdődött a növekedés exponenciális szakasza.

Kövesd automatikusan a legsikeresebb kereskedőket, és hozd ki a legtöbbet befektetésedből – regisztrálj a PrimeXBT-re promóciós linkünkön keresztül!

Maradhat a stabilitás?

A „Z” nevű kerekedő szerint a derivatívapiacok következtében velünk maradhat a stabilitás.

Azt írta, hogy jelentős mennyiségű bitcoin áramlik ki a tőzsdékről, és kevés bitcoin érkezik személyes számlákról a tőzsdékre, így sokkal alacsonyabb az eladási nyomás, amely egy bika piac során jelentkezne.

Z hozzátette, hogy a magas forgalmú kereskedők és egyéb kereskedési platformok is csökkentették a bitcoin volatilitását:

„A BitMEX tőzsdén sok trading desk jelentkezett, amely a különböző párok közötti különbségekre és a nem hatékony megrendelési könyvekre utazott. Korábban gyakori látvány volt, hogy az örökös csereügyletek 8 órás időtartam alatt az 5 bázispontot is átlépték, ám mára az 1 bázispont átlépése is ritka jelenség. A likviditásszolgáltatók átvették a piac irányítását, és az árfolyamok már nagyon szűk keretek között mozognak, így még stabilabb az árfolyam és így hatékonyabb a kereskedés.”

Emellett a BitMEX elvesztette piacvezető helyzetét, így a kereskedők száma is megváltozott.

A BitMEX egy BTC-alapú modellel működik, tehát a bitcoin longoláshoz bitcoinra van szükség. Az olyan tőzsdék, mint a ByBit, USDT-alapú modellt használnak.

A BitMEX termékei úgy voltak kitalálva, hogy az esések során hatalmas áringadozások keletkeztek, mivel több fedezetet kellett biztosítani, mint az USDT-szerződések esetén. Ez az árfolyam csökkenését szorgalmazza, ahogy azt a márciusi esés során is láthattuk.

Több tőzsde is kezdi átvenni a BitMEX piaci részesedését így ez is csökkentheti az árfolyam-ingadozásokat.

Olvastad már? Az Ethereum bányászási nehézsége a mai nap során kétéves csúcsot döntött meg.

Forrás: cryptoslate.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.