Az Ethereum blokkláncának bányászási nehézsége magyar idő szerint 12:15 óra perckor 3650 terahashre növekedett, ezzel a valaha volt 2. legmagasabb értéket produkálta a Glassnode adatelemző cég szerint.

Egy hajszálnyira a csúcstól

2018. augusztus 9-én az Ethereum bányászási nehézsége akkor rekordot ért el – 3651 terahashre növekedett a Glassnode adatai szerint.

Az Ethereum bányászási nehézsége egy olyan mérőszám, amely megmutatja, hogy mennyire nehéz kibányászni egy blokkot a kriptopénz blokkláncán.

A blokkok bányászatára az Ethereumon zajló tranzakciók feldolgozása végett van szükség.

A bányászási nehézség egyenes arányosságban áll a hálózaton tevékenykedő bányászok számával. Ha a bányászok növelik számítási teljesítményeiket, az a nehézséget is magasabbra tolja – ez biztosítja, hogy a blokkok ne aránytalanul gyors ütemben szülessenek meg.

Glassnode

Az Ethereum bányászási nehézsége minden évben növekszik, mégis augusztus végén lőtt ki igazán, amikor a decentralizált pénzügyek ágazata berobbant. A befektetők milliárdokat toltak Ethereum-alapú decentralizált tőzsdékre és pénzpiacokra, ami a kriptopénz hálózatán is jelentős aktivitást eredményezett.

A legutóbbi bányászásinehézség-növekedés az Ethereum árfolyamának növekedésével érkezett, amely 500 dollár fölé növelte az ETH értékét, először 2018 nyara után, sőt, már hónapok óta növekszik.

A magyar INLOCK-nál több mint 8%-os kamatot is kaphatsz kriptomegtakarításaid után.

Az Ethereum talán a Bitcoinnak tartozik mindezért köszönettel. A legnagyobb összértékű kriptopénz már nagyjából 8000 dollárral növelte meg értékét október eleje óta, amikor az ár még csak 10.500 dollár körül mozgott.

Glassnode

A bitcoin bányászási nehézsége az Ethereumét követi, habár a vezető kriptopénz bányászai sokkal jobban megszenvednek a 134,56 exahash/másodperccel.

Korábban ebben a hónapban a Decrypt arról számolt be, hogy a bitcoin bányászási nehézsége 12 éves történelmének második legnagyobb nehézségcsökkenését könyvelhette el, amikor az érték nagyjából 16%-ot zuhant.

A bitcoinbányászoknak azonban nagyon nagy veszteségeket kellene elszenvedniük, hogy az Ethereum bármikor is megelőzhesse őket e tekintetben.

Olvastad már? Nincs egyedül a Wall Street: egy kereskedő elmondta, hogy miért emelkedik a bitcoin árfolyama

Forrás: decrypt.co

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon. Legyen szép napotok! 🙂