Kriptoutalási szolgáltatást indított az orosz Gazprombank leányvállalata

-

A Gazprombank Switzerland, Oroszország egyik legnagyobb bankjának a leányvállalata elindította Bitcoin-utalási szolgáltatását azt követően, hogy megkapta az ehhez szükséges engedélyeket a svájci szabályozótól.

Egy november 19-i bejelentés szerint a Gazprombank új kriptovalutamegoldást kínál majd az olyan fintechcégekkel való együttműködése révén, mint a Metaco kriptoletétkezelő szolgáltató és az Avaloq.

Roman Abdulin, a Gazprombank Switzerland vezérigazgatója elmondta, miszerint az új szolgáltatás célja, hogy a kriptotranzakciókat „olyan egyszerűvé tegyék, mint a hagyományos eszközök esetén.”
Hozzátette:

„A digitális eszközök egyre fontosabbá fognak válni ügyfeleink és a világgazdaság számára. Örülünk annak, hogy közösen dolgozhatunk a vezető svájci entitásokkal a svájci, valamint a globális kripto- és blokklánc-ökoszisztéma építésén.”

Az első BTC-tranzakcióik debütálásával együtt a Gazprombank Switzerland szintén bejelentette, hogy a bank csatlakozott az OpenVASP-hoz, egy jelentős ágazati szövetséghez, amely a virtuáliseszköz-szolgáltatók, vagyis

VASP-ok szabályozói megfeleltetésére fókuszál.

A 2019 végén elindított OpenVASP célja hogy segítsen a VASP-oknak megfelelni az ún. „utazószabálynak”, a Pénzügyi Akciócsoport által bevezetett pénzmosásellenes szabályozásoknak.
A bejelentés szerint a Gazprombank Switzerland az első olyan banki intézmény, amely csatlakozik az OpenVASP-hoz, de a listán szerepelnek még olyan nagy ágazati cégek is, mint a svájci Bitcoin Suisse kriptobróker, vagy a helyi Sygnum kriptobank.
A Gazprombank Switzerland felől legutóbb nem sokkal azt követően érkeztek hírek, hogy bank idén októberben megkapta az engedélyt a svájci FINMA-tól, hogy kriptoletétkezelő és -kereskedő szolgáltatásokat kínáljon vállalati ügyfeleinek.

A teljes mértékben az oroszországi Gazprombank által birtokolt Gazprombank Switzerland már 2018 óta készítette elő a kriptoszolgáltatások elindítását.
Nem a Gazprombank az egyetlen orosz pénzintézet, amely kriptopénzekkel és blokklánccal kapcsolatos szolgáltatásokkal operál külföldön. 2020 szeptemberében a Sberbank – az ország legnagyobb állami bankja – csatlakozott egy blokkláncalapú platformhoz az árukereskedelem finanszírozására egy svájci leányvállalatukon keresztül.
Miközben az orosz bankok lázban égnek a külföldi kriptoszolgáltatásokat illetően, az orosz törvényhozók továbbra is egyre több korlátozásokat vezetnek be a kriptoágazatra nézve.
Azon túl, hogy 2021-ben hivatalosan is betiltanák a kriptopénzekben történő fizetéseket, az orosz hatóságok még börtönbüntetést is kiszabnának, ha valaki a törvényben foglalt esetekben nem jelenti be a hozzá kapcsolódó kriptotranzakciókat.

Olvastad már? Az S&P 500-vállalatok több mint negyede volatilisebb, mint a bitcoin

Forrás: cointelegraph.com
Kiemelt kép: Vova Mayskiy

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


 

Legfrissebb bejegyzéseink

A Cardano 1,7 milliárd dollárral növeli a piaci tőkeértéket

A Cardano, az egyik legmenőbb kriptovaluta, ma figyelemre méltó feltámadást tapasztalt, több mint 1,7 milliárd dollárral növelve piaci kapitalizációját. Ez a fellendülés a kriptopénzek piacán tapasztalható...

Három év börtönt kapott a biztonsági szakértő, aki két tőzsdét is meghekkelt

Ez az első eset, hogy az USA-ban börtönbüntetést kapott valaki azért, mert kihasználta egy okosszerződés kódhibáját, a bíróság ráadásul az ellopott 12 millió dollár visszafizetésére...

Az elemző masszív árrallyt jósol az altcoinok számára, amelyet a BTC feleződése vált ki, a SOL, DOT, TON, OP és BLP-re utalva

Vendégbejegyzés A kriptopiac egy izgalmas szakaszba lép, ahogy a Bitcoin következő feleződése közeledik. Az elemzők a kiválasztott altcoinok felé fordítják figyelmüket, jelentős értéknövekedést várva. Közülük a SOL, a...

Megsínylette a Solana a kriptopiaci zuhanást

A SOL token árfolyama 11%-ot esett a hétvégén, és a derivatíva-piacon ez hatalmas zuhanáshoz vezetett. A határidős kötések tömegével likvidálódtak, és egyetlen nap leforgása alatt...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!