A Gazprombank Switzerland, Oroszország egyik legnagyobb bankjának a leányvállalata elindította Bitcoin-utalási szolgáltatását azt követően, hogy megkapta az ehhez szükséges engedélyeket a svájci szabályozótól.

Egy november 19-i bejelentés szerint a Gazprombank új kriptovalutamegoldást kínál majd az olyan fintechcégekkel való együttműködése révén, mint a Metaco kriptoletétkezelő szolgáltató és az Avaloq.

Roman Abdulin, a Gazprombank Switzerland vezérigazgatója elmondta, miszerint az új szolgáltatás célja, hogy a kriptotranzakciókat „olyan egyszerűvé tegyék, mint a hagyományos eszközök esetén.”

Hozzátette:

„A digitális eszközök egyre fontosabbá fognak válni ügyfeleink és a világgazdaság számára. Örülünk annak, hogy közösen dolgozhatunk a vezető svájci entitásokkal a svájci, valamint a globális kripto- és blokklánc-ökoszisztéma építésén.”

Az első BTC-tranzakcióik debütálásával együtt a Gazprombank Switzerland szintén bejelentette, hogy a bank csatlakozott az OpenVASP-hoz, egy jelentős ágazati szövetséghez, amely a virtuáliseszköz-szolgáltatók, vagyis

VASP-ok szabályozói megfeleltetésére fókuszál.

A 2019 végén elindított OpenVASP célja hogy segítsen a VASP-oknak megfelelni az ún. „utazószabálynak”, a Pénzügyi Akciócsoport által bevezetett pénzmosásellenes szabályozásoknak.

A bejelentés szerint a Gazprombank Switzerland az első olyan banki intézmény, amely csatlakozik az OpenVASP-hoz, de a listán szerepelnek még olyan nagy ágazati cégek is, mint a svájci Bitcoin Suisse kriptobróker, vagy a helyi Sygnum kriptobank.

A Gazprombank Switzerland felől legutóbb nem sokkal azt követően érkeztek hírek, hogy bank idén októberben megkapta az engedélyt a svájci FINMA-tól, hogy kriptoletétkezelő és -kereskedő szolgáltatásokat kínáljon vállalati ügyfeleinek.

Kövesd automatikusan a legsikeresebb kereskedőket, és hozd ki a legtöbbet befektetésedből – regisztrálj a PrimeXBT-re promóciós linkünkön keresztül!

A teljes mértékben az oroszországi Gazprombank által birtokolt Gazprombank Switzerland már 2018 óta készítette elő a kriptoszolgáltatások elindítását.

Nem a Gazprombank az egyetlen orosz pénzintézet, amely kriptopénzekkel és blokklánccal kapcsolatos szolgáltatásokkal operál külföldön. 2020 szeptemberében a Sberbank – az ország legnagyobb állami bankja – csatlakozott egy blokkláncalapú platformhoz az árukereskedelem finanszírozására egy svájci leányvállalatukon keresztül.

Miközben az orosz bankok lázban égnek a külföldi kriptoszolgáltatásokat illetően, az orosz törvényhozók továbbra is egyre több korlátozásokat vezetnek be a kriptoágazatra nézve.

Azon túl, hogy 2021-ben hivatalosan is betiltanák a kriptopénzekben történő fizetéseket, az orosz hatóságok még börtönbüntetést is kiszabnának, ha valaki a törvényben foglalt esetekben nem jelenti be a hozzá kapcsolódó kriptotranzakciókat.

Olvastad már? Az S&P 500-vállalatok több mint negyede volatilisebb, mint a bitcoin

Forrás: cointelegraph.com

Kiemelt kép: Vova Mayskiy

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!