A Ripple új szakértőt keres, aki együttműködne a bankokkal az állami kriptók ügyében

-

A RippleNet-et futtató fizetési szolgáltató állásajánlatai között új pozíció tűnt fel.
A cégbe egy olyan szakértőt keresnek, aki a központi bankokkal, mint ügyfelekkel foglalkozna, igazgatósági szinten, az állami kibocsátású digitális pénzekkel, azaz a CBDC témakörével kapcsolatban.

Mindezt pedig az XRP Ledger folyamatosan növekvő globális fizetési elszámolási rendszerének a támogatásával.
A Ripple keresi a módját, hogy lefektesse a CBDC stratégiájának az alapjait, együttműködve a központi bankokkal, kapcsolatokat építve, és új projekteket indítva.
Ehhez hozzá tartozna természetesen a bankárok oktatása is a blokkláncról és a vonatkozó iparági ismeretekről.
A pozíció a nem túl szerény 10 éves szakmai tapasztalatot igényli, pénzügyi vagy számlázási technológiai értékesítési gyakorlattal, értelemszerűen pénzintézetekkel és központi bankokkal az ügyfél-listán.
Ez az állásajánlat is megerősíti azt, amiről már pletykák is szólnak egy ideje, hogy a Ripple a CBDC-fejlesztések környékén mozgolódik, ilyen körökben ajánlja a technológiáját.

Szeptemberben, egy cikkükben úgy fogalmaztak, hogy a RippleNet hálózata nélkülözhetetlen lehet a világ állami kriptopénzei közötti átjárhatóságának a biztosításában. Még korábban, augusztusban az egyik igazgatójuk, Emi Yoshikawa úgy nyilatkozott, a Ripple inkább kiegészítője lesz a CBDC hálózatoknak, nem a versenytáruk.
Azt mindenesetre még nem nyilvános, hogy a cég részt vesz-e bármely folyamatban lévő állami kriptoprojektben, azt viszont lehet tudni, hogy egyes központi bankokkal már együtt dolgoznak.
2020 májusában a brazil jegybankkal volt zárt ajtós találkozójuk, ahol „az intézmény részére nyújtható szolgáltatások” kerültek szóba.

Olvastad már? A bitcoinhiány kedvezhet a befektetőknek

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


 

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) és más kriptodevizák a közel-keleti feszültség növekedésével elvéreznek

A kriptopénzek piaca hatalmas mértékű reakciót jegyzett a közel-keleti feszültségek eszkalálódására. A Bitcoin (BTC), a néhány perc alatt értékének közel 8%-át veszítette el, miközben más...

ONDO (ONDO) árfolyam elemzés 04.13.

Prémium ONDO (ONDO) Az ONDO (ONDO) függetlenítette magát a szélesebb kriptopiactól, mivel a napi grafikonja zöld maradt, míg mások elvéreztek. Tény, hogy az ONDO-nak sikerült az altcoinok királyát,...

A CYBRO előértékesítése: A Dogecoin, Shiba Inu és Dogwifhat befektetői mellett, lovagolja meg a hype-ot, és szerezz profitot!

Vendégbejegyzés A kriptopiacon zajlik a legújabb előértékesítési lehetőség, látszólag olyan nagy nevek nyomdokaiba lépve, mint a Dogecoin és a Shiba Inu. Egy új játékos lép a...

Dogecoin long vagy short? Íme, hol állnak a kereskedők a DOGE 13%-os esése után

A piac elemzése során kiderült, hogy a kereskedők a Dogecoin (DOGE) legutóbbi küzdelmei ellenére is pozitívan álltak a Dogecoin hozamához. A DOGE korábban úgy tűnt,...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!