A VanEck legutóbbi kutatásának talán az lehet a célja, hogy eloszlassa a bitcoinbefektetők félelmeit… akárcsak az SEC-ét.

A VanEck befektetéskezelő legújabb jelentésében arról olvashatunk, hogy a bitcoin árműveletei kevésbé volatilisek, mint az S&P500-ban listázott részvények negyede-harmada.

Tovább bővült Magyarország legnagyobb Bitcoin ATM hálózata. 3 új helyszínen; Székesfehérváron, Tatabányán és a Csepel Plázában. Részletekért kattints ide!

Blogbejegyzésében a tőzsdén kereskedett termékek német kibocsátója elmondta, hogy míg a bitcoinra hosszú távon úgy tekintenek, mint „a hagyományos részvény- és tőkepiacokon kívül eső, születő és volatilis eszközre”, a valóság az, hogy a világ legnagyobb kriptopénzét a világ néhány nagy vállalatával összehasonlítható volatilitás mellett kereskedik.

Az idei évben az S&P részvényeinek 29%-a tapasztalt volatilisebb árfluktuációt, mint a digitális valuta, miközben 22%-uk művelte ugyanazt az elmúlt 90 napot figyelembe véve – mondta el a VanEck.

A kutatás azért is számít figyelemre méltónak, mivel a VanEck vezető kínálata egy olyan eszközt érint, amelyet a bitcoin egyik legnagyobb vetélytársának tartanak: ez az arany.

A VanEck keze alatt nagyjából 50 milliárd dollárnyi eszköz található, amelyeknek nagy része aranyalapokkal kapcsolatos. Nem mellesleg ők hozták létre az első aranyrészvényalapot 1968-ban (INIVX), valamint az első – ma már széles körben népszerű – aranybánya-ETF-et 2006-ban (GDX).

Annak ellenére, hogy nagy hangsúlyt fektetnek a nemesfémre, a bitcoin sem állt tőlük messze soha.

A vállalat jelenleg Bitcoin-alapú tőzsdén kereskedett terméket kínál befektetőinek, korábban pedig szerepelt azon társaságok listáján, amelyek kérelmezték az SEC-nél saját Bitcoin-ETF létrehozását.

A VanEck innovációért felelős igazgatójával, a magyar származású Gurbács Gáborral a CryptoFalka készített nemrég interjút. Összefoglalónkat ide kattintva olvashatjátok.

Egy korábbi jelentésükben azzal érvelnek, hogy az intézményi befektetőknek meg kellene fontolniuk a bitcoinvásárlást.

Kövesd automatikusan a legsikeresebb kereskedőket, és hozd ki a legtöbbet befektetésedből – regisztrálj a PrimeXBT-re promóciós linkünkön keresztül!

Mivel a VanEck a legutóbbi Bitcoin-ETF-javaslata során jelentős akadályokba ütközött az amerikai szabályozó részéről, elképzelhető, hogy ez a legutóbbi kutatás inkább az SEC félelmeinek az eloszlatását célozta meg, mintsem azokét, akik már figyelemre méltó étvágyat mutattak a BTC-vel fedezett részvények iránt.

Olvastad már? Tim Draper és a Pantera Capital támogatásával indul egy új derivatívatőzsde

Forrás: cointelegraph.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon. Legyen szép napotok! 🙂