Tim Draper és a Pantera Capital támogatásával indul egy új derivatívatőzsde

-

A derivatívakereskedés tovább szárnyalhat a bitcoin bika piacán.
A blokkláncipar legnagyobb nevei álltak be egy új derivatívatőzsde mögé, amely újabb bika piacot eredményezhet az intézményi befektetők által.

A Globe derivatívaplatform 3 millió dollárnyi tőkét szedett össze a Globe Derivate Exchange indulásához. Az új tőzsde célja, hogy még több intézményi befektetővel ismertesse meg a kriptopénzek világát.
A korai befektetők között olyan neveket találhatunk, mint a milliárdos Tim Draper, a Pantera Capital blokklánc befektetési alap és az Y Combinator kockázati tőke.
Paul Veradittakit, a Pantera igazgatója az intézményi érdeklődés növekedésével érvel a Globe-befektetés mellett.
Veradittakit azt mondta:

„Jelentős bankok, fintech cégek és portfóliókezelők is érdeklődnek a kriptoeszközök iránt. A Globe olyan platformot és termékeket épített, amely kielégíti az ilyen ügyfelek igényeit. Izgatottan várjuk, hogy a Globe csapata egy következő generációs platformot építsen a kriptopénzügyi rendszer számára.”

A Globe saját kockázati motort épített, amely a Thor nevet kapta. A cég azt állítja, hogy a Thor mögött olyan mérnökök állnak, akik korábban a JP Morgan, BAML, Citibank, UBS és Getco cégeknél dolgoztak.
A derivatívapiacok idén mondhatni felrobbantak, jelentősen megemelkedett ugyanis az olyan tőzsdék forgalma, mint a BitMEX, HuobiDM, OKEx és a Binance Futures.
Az elmúlt három év egyik jelentős fejleménye a kriptopénzek számára, hogy így megemelkedett a derivátumok forgalma.
A Kraken tőzsde nemrég kiadott egy cikket melyben elmondták, hogy „a derivátumok forgalma már 4,6-szor meghaladja a spot piacok forgalmát, és ez tovább folytatódhat.”
A Kraken szerint a tőkeáttétes kereskedés vonzza az embereket a derivátumpiacokra. A Globe oldala szerint az új tőzsdén akár 100-szoros tőkeáttéttel is lehet kereskedni.

Olvastad már? 5 éves lett a szabvány, amelynek alapjain több ezer kriptopénz nyugszik

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


 

Legfrissebb bejegyzéseink

2000 dollár lehet a tényleges Ethereum cél?

Az Ethereum, a második legnagyobb piaci tőkeértékű kriptopénz, a közelmúltban egy mérsékelt, 5%-os árfolyam-ugrást produkált az elmúlt héten. Ez az ármozgás azonban egybeesik a kereskedők jelentős...

A dollár katasztrofális helyzetbe kerülhet

Peter Schiff, az ismert aranyrajongó és közgazdász szerint az USA államadóssága, az ország gazdasága, és a dollárra leselkedő veszély nem múlt el. A politikusok nemrégiben...

Ismét emelkedni kezdett a bitcoin ATM-ek száma

Végre megtört a közel egy éve tartó eső trend, és ismét növekedett az újonnan üzembe helyezett ATM-ek száma, nagyjából 1400-zal. Az idei év első négy hónapjában...

Bitcoin technikai elemzése 06.04.

Prémium Bitcoin A Bitcoin hamis kitörést mutatott egy rövid távú tartományon túlra a múlt hétvégi pozitív fejleményeket követően az amerikai adósságplafonról szóló tárgyalásokkal kapcsolatban. A múlt heti...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!