SoftBank: a kriptó hasznos, csak éppen bonyolult

-

A SoftBank ügyvezetője, Masayoshi Son úgy gondolja, a bitcoin még az ő saját gondolatait is képes elterelni a saját üzletéről.
Az aktuális bikafutam szépen csendben növeli az adopciót is, de még mindig vannak nagybefektetők, akik számára nem teljesen tiszta, hogy hogyan is működik a kriptó.

A japán SoftBank ügyvezetője, a sikeres technológiai vállalkozó, és milliárdos Masayoshi Son őszintén elmondta, hogy ő egyáltalán nem ért a bitcoinhoz.
A DealBook konferencián tartott beszédében az ügyvezető úgy fogalmazott, a bitcoin-befektetés valószínűleg még a saját üzletéről is el tudná terelni a gondolatait.
Lehet, hogy minden nap hosszú percekig tanulmányozná a BTC aktuális árfolyamát és a grafikonját. Annak idején egy barátja ajánlotta, hogy a vagyona 1%-át tegye bitcoinba, így ő „200 millió dollárért vett BTC-t”.
Az elhúzódó medvepiac és a hosszú esés viszont arra késztette, hogy eladja minden coinját, mégpedig 50 millió dolláros veszteséggel. Mégis, ahogy elmondta, „így sokkal, sokkal jobban érzi magát”.
Elmondása alapján a digitális pénzeszközök nagy fejlődésen mennek keresztül, és sokáig velünk fognak maradni, de ő igazából más dolgokra akar fókuszálni.

„A digitális pénzek nagyon hasznosak lesznek, úgy vélem. Persze azt nem tudom, hogy melyik digitális pénz, és azt sem, hogy ez milyen formában fog működni.”

Son a sajtóinformációk alapján nagyjából a 20000 dolláros csúcs környékén vásárolt be, és ahogy ő is bevallotta, milliós veszteséggel szállt ki 2018 elején, mikor megkezdődtek a nagy esések.

Két év elteltével persze már ismét közeledünk ezekhez az árszintekhez, de Son egyelőre nem nyilatkozott, hogy az új bika-trend meggyőzte-e az újabb vásárlásról.

Olvastad már? Nincs egyedül a Wall Street: egy kereskedő elmondta, hogy miért emelkedik a bitcoin árfolyama

Forrás: cointelegraph.com
Kiemelt kép: MIKI Yoshihito

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

2000 dollár lehet a tényleges Ethereum cél?

Az Ethereum, a második legnagyobb piaci tőkeértékű kriptopénz, a közelmúltban egy mérsékelt, 5%-os árfolyam-ugrást produkált az elmúlt héten. Ez az ármozgás azonban egybeesik a kereskedők jelentős...

A dollár katasztrofális helyzetbe kerülhet

Peter Schiff, az ismert aranyrajongó és közgazdász szerint az USA államadóssága, az ország gazdasága, és a dollárra leselkedő veszély nem múlt el. A politikusok nemrégiben...

Ismét emelkedni kezdett a bitcoin ATM-ek száma

Végre megtört a közel egy éve tartó eső trend, és ismét növekedett az újonnan üzembe helyezett ATM-ek száma, nagyjából 1400-zal. Az idei év első négy hónapjában...

Bitcoin technikai elemzése 06.04.

Prémium Bitcoin A Bitcoin hamis kitörést mutatott egy rövid távú tartományon túlra a múlt hétvégi pozitív fejleményeket követően az amerikai adósságplafonról szóló tárgyalásokkal kapcsolatban. A múlt heti...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!