SoftBank: a kriptó hasznos, csak éppen bonyolult

-

A SoftBank ügyvezetője, Masayoshi Son úgy gondolja, a bitcoin még az ő saját gondolatait is képes elterelni a saját üzletéről.
Az aktuális bikafutam szépen csendben növeli az adopciót is, de még mindig vannak nagybefektetők, akik számára nem teljesen tiszta, hogy hogyan is működik a kriptó.

A japán SoftBank ügyvezetője, a sikeres technológiai vállalkozó, és milliárdos Masayoshi Son őszintén elmondta, hogy ő egyáltalán nem ért a bitcoinhoz.
A DealBook konferencián tartott beszédében az ügyvezető úgy fogalmazott, a bitcoin-befektetés valószínűleg még a saját üzletéről is el tudná terelni a gondolatait.
Lehet, hogy minden nap hosszú percekig tanulmányozná a BTC aktuális árfolyamát és a grafikonját. Annak idején egy barátja ajánlotta, hogy a vagyona 1%-át tegye bitcoinba, így ő „200 millió dollárért vett BTC-t”.
Az elhúzódó medvepiac és a hosszú esés viszont arra késztette, hogy eladja minden coinját, mégpedig 50 millió dolláros veszteséggel. Mégis, ahogy elmondta, „így sokkal, sokkal jobban érzi magát”.
Elmondása alapján a digitális pénzeszközök nagy fejlődésen mennek keresztül, és sokáig velünk fognak maradni, de ő igazából más dolgokra akar fókuszálni.

„A digitális pénzek nagyon hasznosak lesznek, úgy vélem. Persze azt nem tudom, hogy melyik digitális pénz, és azt sem, hogy ez milyen formában fog működni.”

Son a sajtóinformációk alapján nagyjából a 20000 dolláros csúcs környékén vásárolt be, és ahogy ő is bevallotta, milliós veszteséggel szállt ki 2018 elején, mikor megkezdődtek a nagy esések.

Két év elteltével persze már ismét közeledünk ezekhez az árszintekhez, de Son egyelőre nem nyilatkozott, hogy az új bika-trend meggyőzte-e az újabb vásárlásról.

Olvastad már? Nincs egyedül a Wall Street: egy kereskedő elmondta, hogy miért emelkedik a bitcoin árfolyama

Forrás: cointelegraph.com
Kiemelt kép: MIKI Yoshihito

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A Ripple visszautasítja a SEC kemény követelményeit

Az XRP útja nem volt más, mint egy hullámvasút, köszönhetően a folyamatos Ripple vs. SEC drámának. Az XRP 0,55 dollár körüli árfolyamon, a jogi zűrzavar közepette...

A Binance a hatóságokkal együttműködve teszi biztonságosabbá a kriptopiacot

Több mint 186 millió regisztrált felhasználót szolgál ki jelenleg a Binance, a világ legnagyobb kriptotőzsdéje és a számuk folyamatosan nő. Március első hetében 100 milliárd...

Jelentős altcoin nyereség a láthatáron: Melyik érme emelkedik először?

Vendégbejegyzés A kriptopiac emelkedő szakaszban van, több kevésbé ismert érme is jelentős növekedési potenciált mutat. A befektetők élénken figyelik a trendeket, hogy megállapítsák, melyek emelkedhetnek először. Ez a...

Vajon az Ethereum visszatérésre készül a 3.700 dolláros visszautasítás után?

Az Ethereum (ETH) a cikkírás idején 3.200 dolláros árfolyamon mozgott. A 3.000 dolláros pszichológiai szintet április 13. óta többször is áttörték az alacsonyabb időkereteken, és...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!