Az amerikai hírszerzés szerint nemzetbiztonsági kockázatot jelenthet a kínai CBDC

-

A hírszerzés igazgatója eligazítást szeretne tartani az SEC vezetője számára arról, hogy milyen veszélyekkel járhat, ha az USA lemarad a kriptopénzekkel.

Szerdán a Washington Examiner újság beszámolt egy levélről, melyet John Ratcliffe, a hírszerzés igazgatója írt Jay Clayton, az SEC igazgatója számára.

A cikk szerint Ratcliffe szakértőket küldött volna Claytonhoz, hogy elmagyarázzák Kína vezető szerepe a kriptopénzbányászásban és a digitális jüannal milyen veszélyeket jelenthet az ország számára.
Ratcliffe levele felszólította Claytont, hogy az amerikai kriptocégeknek versenyképesek maradjanak.
1944 óta az USA felelős a világ tartalékvalutájának, az amerikai dollárnak a kibocsátásáért. A mai napig szinte minden nemzetközi kereskedelem dollárban zajlik, azonban az amerikai szankciók miatt ez változni látszik az olyan országokban, mint Oroszország és Kína.
A dollár különleges helyzetben van, mivel a Fed hiperinfláció nélkül nyomtathat újabbakat, lévén hogy olyan hatalmas a kereslet a valuta iránt. Emellett a szankciók lehetősége is egy erős politikai eszközt jelent.
A digitális jüan sikere a dollár erejét is csökkentheti a nemzetközi kereskedelemben. Másfelől sokan a Kínai Kommunista Párt egyik újabb megfigyelési eszközeként tekintenek a kínai digitális valutára.
Ez csökkentheti a keresletet, de Ratcliffe a lehetséges adathozzáférés miatt is aggódik.

Olvastad már? December elsején érkezik az Ethereum eddigi legnagyobb fejlesztése

Forrás: cointelegraph.com
 


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Cardano 1,7 milliárd dollárral növeli a piaci tőkeértéket

A Cardano, az egyik legmenőbb kriptovaluta, ma figyelemre méltó feltámadást tapasztalt, több mint 1,7 milliárd dollárral növelve piaci kapitalizációját. Ez a fellendülés a kriptopénzek piacán tapasztalható...

Három év börtönt kapott a biztonsági szakértő, aki két tőzsdét is meghekkelt

Ez az első eset, hogy az USA-ban börtönbüntetést kapott valaki azért, mert kihasználta egy okosszerződés kódhibáját, a bíróság ráadásul az ellopott 12 millió dollár visszafizetésére...

Az elemző masszív árrallyt jósol az altcoinok számára, amelyet a BTC feleződése vált ki, a SOL, DOT, TON, OP és BLP-re utalva

Vendégbejegyzés A kriptopiac egy izgalmas szakaszba lép, ahogy a Bitcoin következő feleződése közeledik. Az elemzők a kiválasztott altcoinok felé fordítják figyelmüket, jelentős értéknövekedést várva. Közülük a SOL, a...

Megsínylette a Solana a kriptopiaci zuhanást

A SOL token árfolyama 11%-ot esett a hétvégén, és a derivatíva-piacon ez hatalmas zuhanáshoz vezetett. A határidős kötések tömegével likvidálódtak, és egyetlen nap leforgása alatt...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!