A csillagok állása a kriptopénzeknek is kedvezhet

-

Nem titok, hogy az elmúlt pár hét kemény volt a legtöbb kriptobefektető számára. Márciusban összeomlott a bitcoin árfolyama, egyetlen nap alatt 7700 dollárról 3800 dollárig esett.
Az altkoinok is követték a trendet, még a vezető kriptopénznél is többet csökkent az értékük.

Bitcoin vásárlás, eladás gyorsan, kényelmesen, egyszerűen, biztonságosan. Válts kriptovalutát, mint például az Ether, Litecoin, Bitcoin Cash. Kattints a részletekért!

Ennek következtében több millió dollárnyi kriptopénz került likvidálásra, a kilátások borúsak lettek és sok befektető bedobta a törölközőt. Ezzel aztán tovább erősített a bitcoinpiacok fizetőképességének romlása.
Az elemzők azonban arra a megállapításra jutottak, hogy a csillagok kezdenek a kriptopénzeknek kedvezni, különösen az Ethereum és a Bitcoin esetében.

Kezdenek összeállni a kriptocsillagok

Cyrus Younessi, az Ethereum-alapú MakerDAO DeFi-alkalmazás rizikócsoportjának tagja egyszerűen összefoglalta a kriptopiacok jelenlegi állását: „2017 óta nem volt ennyi biztató narratíva egy időben.”

  • „A decentralizált pénzügyek (DeFi) felemelkedése: Elemzők szerint a DeFi felemelkedése jelentősen megdobhatja a kriptopénzek értékét, mivel a fogyasztók szívesen fogadnák a blokkláncok által kínált magas kamatokat.”
  • Az Ethereum 2.0 érkezése: Ez a fejlesztés jelentősen megemeli a hálózat hatékonyságát a tranzakciók gyorsasága, mennyisége és funkcionalitása tekintetében. Justin Drake kutató „95%-ban biztos abban, hogy 2020-ban végre elindulhat a frissítés.”
  • A májusi feleződés: Ez szinte mindenki szerint egy pozitív fejlemény. Korábbi becslések alapján a bitcoin értéke legalább 55 000 dollárig emelkedhet a feleződést követően:
  • Az arany áremelkedése az elmúlt hetekben: Mike McGlone, a Bloomberg Intelligence elemzője egy részletes cikkben elmagyarázta, hogy az arany értékének növekedése pozitív hatással lehet a bitcoinra és így az egész kriptopiacra.
  • A Fed repo és nyílt piaci tevékenysége: Elemzők szerint a Fed legutóbbi lépései a gazdaság felélénkítésére a bitcoin előnyére várhat. A Fed kötvényvásárlásokkal, likviditással és alacsony kamatokkal próbálja enyhíteni a válságot.
  • Az intézmények egyre jobban megbarátkoznak a kriptopénzekkel és a blokklánccal: A Microsoft, az E&Y, a Square és a Fidelity is azok között a több milliárd dolláros cégek között van, melyek blokklánckezdeményezést jelentettek be az elmúlt hónapok során. Ezek a projektek idővel széles körű elterjedéshez vezethetnek.
  • Már csak hab a tortán, hogy a bitcoin jelenleg kilép egy medve piacból.

Younessi már csak annyit szeretne tudni: „kell ennél több?”
A Cyrus által beazonosított tényezők jelentős hatással lehetnek a kriptopénzekre. Ha ezek mind egyidőben jelentkeznek, akkor valóban egy „tökéletes helyzet” alakulhat ki a bitcoin, az ether és az egyéb altkoinok számára.
Tim Draper szerint ezzel akár hat számjegyig emelkedhet a bitcoin ára, amely messze meghaladja a jelenlegi értékét.

Vannak lehetséges kockázatok a bitcoin számára?

A fenti tényezők mind áremelkedésre utalnak, de egyesek szerint még túl korai lenne bika piacot kiáltani.
Cantering Clark a múlt hónapban azt mondta, hogy amíg a bitcoin értéke nem éri el a mélypontot amíg az értékpapírok sem. Mint mondta, „amint összesz*rják magukat az értéktőzsdék, a bitcoin lesz a következő.”

„20 nap alatt egy bika piacból medve piacba estünk át. A valódi tényezők és ezek hatása még be sem ütött, csupán a töredéküket látjuk. Valószínűleg a 2008-as októberi időszak körül járunk… szóval amint összesz*rják magukat az értékpapírpiacok, a bitcoin lesz a következő.

Szerinte nem lehet megmondani, hogy mely kriptocégek, köztük a bitcointőzsdék lesznek érintettek abban a globális válságban, amely tovább rombolhatja a kriptopénzeket.
https://twitter.com/CanteringClark/status/1238844655657254912?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1238844655657254912&ref_url=https%3A%2F%2Fcryptoslate.com%2Fstars-are-aligning-for-crypto-and-that-means-ethereum-and-bitcoin-could-skyrocket%2F
Az értékpapírok sikeresen visszatornázták magukat a mélypontról, de a komoly elemzők és befektetők szerint további értékcsökkenés várható a hagyományos piacokon.
Scott Minerd, a globális Guggenheim befektetőiroda egyik befektetési igazgatója leírta, miszerint van rá esély, hogy az S&P értéke 40 %-ot essen, 1500 pontig.
Ha a piac végre feldolgozza, hogy egyre emelkedik a munkanélküliek száma és csökken a növekedés, akkor „újabb pánikhullám jöhet.” (Korábban azt sugallta, hogy „hosszú távon több cég ilyen veszélyben lehet”.)
Ha hihetünk Clark szemléletének a kriptopénzek és értékpapírok kapcsoltságáról, akkor egy 40%-os esés a tőzsdén valószínűleg a bitcoinnak is csak ártana.

Olvastad már? PlanB: a határidős ügyletek nem manipulálják a piacot

Forrás: cryptoslate.com
Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.
Legyen szép napotok! 🙂

Tájékoztatás : A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Ripple (XRP) technikai elemzés 02.27.

Prémium Ripple (XRP) Az XRP árfolyamát a Ripple fejlődése és a SEC kontra Ripple per aktualitásai befolyásolják. Az altcoin a 0,56 dolláros szint fölé emelkedett, mivel az XRPLedger...

Starknet TVL: Áttörés az Ethereum Layer 2 szektorban

Az elmúlt héten robbanásszerűen növekedett a Starknet Total Value Locked (TVL) értéke, adataink szerint 194%-kal emelkedett, elérve a 1.32 milliárd dollárt. Ezáltal a Starknet az...

Leállította a bíróság az amerikai bitcoin-bányászok kérdőívezését

Az amerikai EIA, azaz az Energiaügyi Hivatal kötelezni akarta a bányászokat, hogy minden információt adjanak át számára az üzleti folyamataikról, egy texasi bíróság viszont kimondta,...

Egy kriptó, amelynek hatodik érzéke van a csalások kivédésére

Vendégbejegyzés A Scotty the AI egy igazán ügyes kriptoérme, a befektetők el is kényeztetik az előértékesítése során. A számláló eddig 779 ezer dollárnál jár, és természetesen...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!