PlanB: a határidős ügyletek nem manipulálják a piacot

-

A bitcoin határidős ügyletei nincsenek méltánytalan hatással a kriptopénz árfolyamára – állítja a kriptopénzek egyik legpontosabb ármodelljének megalkotója.

Egy április 7-ei Twitter-bejegyzéssorozatban PlanB, a stock-to-flow (S2F) modell ismeretlen megalkotója azzal érvelt, hogy a futures szerződések nem okoztak kiszámíthatatlanságot az árfolyam viselkedésében.

Bitcoin vásárlás, eladás gyorsan, kényelmesen, egyszerűen, biztonságosan. Válts kriptovalutát, mint például az Ether, Litecoin, Bitcoin Cash. Kattints a részletekért!

PlanB: „Semmi szokatlan” nem történt a bitcoinnal a futures ügyletek megjelenése után

Az S2F szerint a bitcoin teljesítménye az elvárások szerint alakult, még a 2017 decemberében bevezetett első határidős ügyletek ellenére is.
Most, a több száz millió dollárnyi napi forgalommal rendelkező ágazat komoly gyanúkat keltett a piaci szereplők szemében.
Egyes kommentátorok megjegyezték, hogy a teljesítések időpontjai többnyire egybeestek a BTC/USD árfolyam látványos csökkenéseivel.

„Úgy vélem, hogy a bitcoin árát NEM manipulálják a futuresok” – jelentette ki PlanB.
„A CME 2017 decemberében indította el a BTC-alapú határidő ügyleteket. Sokan mutogatnak az akkori rekordra, mint annak bizonyítékára, hogy lenyomták árfolyamot. A BTC árfolyama azonban tökéletesen az S2F szalagjai között maradt. Eszerint tehát határidős szerződésekkel vagy azok nélkül, ugyanez történt volna. Semmi szokatlan.”

A mostani ár a 20K-s rekord bevezetőjét tükrözi

A bitcoin stock-to-flow csártja a múltbéli és jövőbeni árakat mutatja annak függvényében, hogy mennyi „új” bitcoin kerül kibocsátásra a bányászok által, valamint hogy hány darab bitcoin van jelenleg is forgalomban.
A modell már bebizonyította, hogy hihetetlenül hasznos, az ágazati szereplők ennek ellenére szeretik kritizálni az eljárásait.
Ahogy arról tegnap mi is beszámoltunk , múlt héten a J0e007 nevű Twitter-felhasználó – aki egyben a Bitfinex egyik legnagyobb bálnája is – időpazarlóknak minősítette az S2F-et tanulmányozókat.
PlanB azzal folytatta, hogy a bitcoin még meg is közelítheti a 20 000 dollárt, a későbbi medve piacot pedig a határidős ügyletek nem fogják tovább rontani.

„2017 októberében a jelenlegi 7000 dolláros szintnél tartottunk. A határidős ügyletek bevezetése masszív intézményi beáramlást okozott („közeledik a csorda”), a BTC pedig csaknem 3-szorosára ugrott 2017 decemberében” – taglalja a bejegyzés egy másik része.

„A csorda soha nem érkezett meg, az árfolyam pedig visszatért a 7000 dollárra, majd 2,5 évig ezen szint körül mozgolódott.”

Olvastad már? A PwC szerint a kriptoipar sem úszhatja meg a globális válságot

Forrás: cointelegraph.com
Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.
Legyen szép napotok! 🙂

Tájékoztatás : A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin bálnák követése egyáltalán kifizetődő?

Annak ellenére, hogy a Bitcoin (BTC) ára magasabb szintre emelkedett, az új adatok azt sugallják, hogy a bálnák nem a legkedvezőbb ügyleteket biztosították a Bitcoinjaikért. A...

A Polygon (MATIC) végre 1 dollárt ér, de ezek az altcoinok 10 dollárra ugorhatnak

Vendégbejegyzés A Polygon (MATIC) a 2021-es figyelemre méltó növekedésről mint top Layer 2 skálázási megoldásról áttért, és késedelemmel szembesült a tranzakciós sebesség és a költségek javítását...

Az Ethereum eladással szembesülhet, ha eléri ezt az ártartományt

Az Ethereum (ETH) legutóbbi, 3000 dolláros ársávba való emelkedését követően a nyereséges kereskedők száma megnőtt, majd csökkent. Mivel most az árfolyam e tartomány alá esett, fennáll...

A Bitcoin (BTC) ára már márciusban elérheti a 63.000 dollárt

A Matrixport, egy vezető digitális eszközökkel kapcsolatos pénzügyi szolgáltatási platform egy merész új jelentésében azt prognosztizálta, hogy a Bitcoin (BTC) már 2024 márciusában elérheti a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!