Novogratz szerint meglesz idén a 20 000 dollár – a kereskedők szerint nem

-

Februárban, amikor a bitcoin visszatért 10 000 dollár fölé, a kereskedők meg voltak róla győződve, hogy most már a 2017 decemberében elért 20 000 dolláros rekordérték kapujában vagyunk.
A neves kriptokereskedők szintén arra vártak, hogy július előtt beteljesedik a jóslat, miközben a fundamentális tényezők egészségére hivatkoztak.

Bitcoin vásárlás, eladás gyorsan, kényelmesen, egyszerűen, biztonságosan. Válts kriptovalutát, mint például az Ether, Litecoin, Bitcoin Cash. Kattints a részletekért!

Sokak meglepetésére azonban a vezető kriptopénz pontosan az ellentettjét tette mindennek: összeomlott. Történt mindez március 12-én, amely több száz millió dollárnyi BitMEX short pozíció likvidálásához vezetett.
A zuhanás úgy széttrancsírozta a bika érzelmeket, hogy a származtatott ügyletek kereskedői már közel zéró esélyt látnak arra, hogy idén összejöjjön a 20 000 dollárt.

Elérjük még idén a 20 000-et? Az opciós piacok szerint nem igazán

A Skew.com kriptderivátumokat figyelő szolgáltatás szerint a bitcoinopciók 2020. decemberi kereskedői jelenleg 5%-os esélyt látnak arra, hogy a kriptopénz túllépné a 20 000 dollárt az év végéig.

Forrás: skew.com

Habár az opciós kereskedők nagy része így vélekedik, számos Wall Street-i befektető szerint más forgatókönyv várható.
A CNBC április 2-ai Closing Bell című műsorában Michael Novogratz – a Goldman Sachs volt partnere és a Galaxy
Digital kriptokereskedelmi bank vezérigazgatója – kijelentette, hogy a bitcoin még az idei év vége előtt új rekordot fog dönteni.
Előrejelzésében annyira hitt, hogy kijelentette:

„Ez a Bitcoin éve, és ha most év végéig nem megy fel az árfolyam, még az is lehet, hogy visszavonulok.”

A CryptoSlate egy korábbi cikkében Dan Morehead, a Pantera Capital CEO-ja Novogratz véleményét osztja. Szerinte az elkövetkező 12 hónapban várható az „új rekord”.

Azt hiszem, hogy az intézményi befektetőnek legalább 2-3 hónapra lesz szükségük, hogy felmérjék portfóliójuk jelenlegi gondjait. További 3-6 hónapig fog tartani az új lehetőségek kutatása, ilyenek lesznek a problémás adósságok, a speciális helyeztetek, a kriptó, stb. Majd, amint hozzáfognak a vagyonok átcsoportosításához, ezek a piacok valóban emelkedni fognak.

Mind Morehead, mind pedig Novogratz ugyanarra a tényezőre hivatkoztak: a jegybankok pénznyomtatására és a kormányokra, amelyek feszes ellentétben állnak a bitcoin ritkaságával, amelyet a globálisan szétszórtan elhelyezkedő bányászok tartanak fenn.
A pénzintézetek ilyen gyors ütemben történő készpénzgyártása, billió dollárok semmiből történő előállítása valóban megerősítik azokat az elképzeléseket, melyek szerint, ha a bitcoin 21 millióban maximalizált készlettel rendelkezik, akkor az mind a keresletet, mind pedig az árfolyamot drámai mértékben megnövelheti.

Olvastad már? Mégsem jön be PlanB 55 000 dolláros árfolyamot jósoló S2F-modellje?

Forrás: cryptoslate.com
Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.
Legyen szép napotok! 🙂

Tájékoztatás : A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin bálnák követése egyáltalán kifizetődő?

Annak ellenére, hogy a Bitcoin (BTC) ára magasabb szintre emelkedett, az új adatok azt sugallják, hogy a bálnák nem a legkedvezőbb ügyleteket biztosították a Bitcoinjaikért. A...

A Polygon (MATIC) végre 1 dollárt ér, de ezek az altcoinok 10 dollárra ugorhatnak

Vendégbejegyzés A Polygon (MATIC) a 2021-es figyelemre méltó növekedésről mint top Layer 2 skálázási megoldásról áttért, és késedelemmel szembesült a tranzakciós sebesség és a költségek javítását...

Az Ethereum eladással szembesülhet, ha eléri ezt az ártartományt

Az Ethereum (ETH) legutóbbi, 3000 dolláros ársávba való emelkedését követően a nyereséges kereskedők száma megnőtt, majd csökkent. Mivel most az árfolyam e tartomány alá esett, fennáll...

A Bitcoin (BTC) ára már márciusban elérheti a 63.000 dollárt

A Matrixport, egy vezető digitális eszközökkel kapcsolatos pénzügyi szolgáltatási platform egy merész új jelentésében azt prognosztizálta, hogy a Bitcoin (BTC) már 2024 márciusában elérheti a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!