A PwC szerint a kriptoipar sem úszhatja meg a globális válságot

-

A PricewaterhouseCoopers (PwC) legújabb cikke alapját a kriptopénzekhez köthető cégegyesülések és -felvásárlások (M&A) száma jelentősen csökkent a múlt év során, de ez nem azt jelenti, hogy olyan jól megy a piacnak.

Még nem szálltak be a várva várt intézményi befektetők

Annak ellenére, hogy sokan erre várnak úgy tűnik, hogy a kriptoipar egyelőre nem tudja megszerezni az intézményi befektetők érdeklődését.

Bitcoin vásárlás, eladás gyorsan, kényelmesen, egyszerűen, biztonságosan. Válts kriptovalutát, mint például az Ether, Litecoin, Bitcoin Cash. Kattints a részletekért!

A PricewaterhouseCoopers professzionális szolgáltatócég szerint a kriptopénzekkel kapcsolatos M&A-k száma jelentősen csökkent a múlt év során.
A kriptopénzekhez köthető M&A-k értéke 2019-ben mintegy 76%-ot esett, 1,9 milliárd dollárról 451 millióra.  Az összegyűjtött vagyonok értéke 40%-ot csökkent, 2,24 milliárd dollárra.
A kriptoszféra nem tudott jelentős érdeklődést szerezni, annak ellenére, hogy a bitcoin értéke a második és harmadik negyedévben is növekedett 2019 során, 13 500 dolláros csúccsal júliusban.
A kriptoközösség arra számított, hogy a bitcoin és a teljes kriptoipar gyorsan elterjedhet, ha az intézményi befektetők is beszállnak.

Borús kilátások

A cikk szerint a jelenlegi világjárvány miatt nem kapnak majd jelentős figyelmet a kriptobefektetések. A koronavírus miatti nagy ingadozások, valamint a gazdaság összeomlása nem kedvez a feltörekvőben lévő területek számára.
Henri Arslanian, a PwC kriptopénzekkel foglalkozó igazgatója a Bloombergnek elmondta:

A kriptoipar sem úszhatja meg a globális válságot és a kriptopénzekhez köthető tőkebevonások és M&A-k száma jelentősen megcsappanhat 2020-ban.

A kriptopénzekre kihegyezett cégek fő bevételi forrása a hagyományos és kriptopénzekhez köthető kockázati tőkékből, családi vagyonkezelőkből és inkubátorokból származik. A szerző szerint az ázsiai és közel-keleti befektetők nagyobb szerepet kaphatnak idén.

 „Arra számítunk, hogy egyre több APAC- és EMEA-régiokból származó családi vagyon csatlakozhat a piacokhoz, mivel a válság ideális időpont lehet arra, hogy beszálljanak ezekbe az ígéretes cégekbe.”

Valóban ennyire rossz a helyzet?

A Bloomberg hangulatkeltése, miszerint a kriptoszféra azért egyre jelentéktelenebb, mert az intézményi befektetők nem rohamozták meg, egy kicsit félrevezető.
A bitcoint nem is arra tervezték, hogy a Wall Street-i befektetők eszköze legyen.
Emellett a Fed teljes mértékben pénznyomtatásra kapcsolt, így nem meglepő módon sokak szemében az vált a legjobb megoldássá, hogy a bitcoinhoz hasonló vagyoni eszközökkel bebiztosítsák magukat a fiat elértéktelenedésével szemben.

Olvastad már? A feleződés után a 70 000 dollárt is elérheti a bitcoin értéke?

Forrás: bitcoinist.com
Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.
Legyen szép napotok! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

Miért volt rövid életű az Ethereum 3000 dollárra való emelkedése?

Az Ethereum (ETH) 3000 dollárt meghaladó árfolyamát követően február 20-án egy 8,6 éve szunnyadó ICO-résztvevő 1.732 ETH-t fizetett be, ami a cikkírás idején 5,15 millió...

Az altcoinok, amelyekkel potenciálisan ezrekből milliókat lehet csinálni

Vendégbejegyzés A Bitcoin jelenleg 50.000 dollár felett mozog, és jelentős befektetői érdeklődést generál, ami kiemeli a kriptopiac ellenálló képességét a nagyobb makrogazdasági bizonytalansággal szemben. Ez az ellenálló...

A Bitcoin fenntartható energiafelhasználása 55%-os új ATH értéket ér el

A Bitcoin (BTC) fenntartható energiafelhasználása februárban minden idők legmagasabb értékét (ATH) érte el, mivel a blokklánc zöld tulajdonságairól alkotott elképzelések drámaian megváltoznak. Daniel Batten, egy ismert...

A kriptovaluták használatának előnyei és hátrányai a rabona online kaszinóban

Vendégbejegyzés Az utóbbi időben az online térben, különösen a szórakozásra, játékokra, kikapcsolódásra vonatkozó szegletében egyre inkább megkerülhetetlenné válik az online kaszinó jelensége. Az olyan platformok, mint...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!